Duh na gradu Dudley

Ko sta se pozanimala o tem, sta izvedela, da gre resnično za duha, ki naj bi znameniti angleški grad obsedal že stoletja. Dean in Amy Harper sta zanimivo fotografijo posnela na grajskem dvorišču, prikazen pa sta ujela v tistem delu gradu, ki je bil zgrajen leta 1500.

duh ženske

»Ko sva pregledovala fotografije, je Amy opazila, da je v nekaterih sobah zasvetila rdeča luč, točno pod njimi pa sva opazila žensko silhueto v sivi obleki, poleg nje pa manjšo prikazen, ki je spominjala na dekletce,« pravi Dean.

Dvorec Dudley
You Tube

Silhueta v sivem je v resnici ženska po imenu Dorothy Beaumont, ki je skupaj s svojim dojenčkom umrla takoj po porodu. Mlada mamica je na smrtni postelji izrazila samo dve poslednji želji – da jo pokopljejo skupaj z otrokom in da njen mož pride na pogreb.

Dudley velja za enega najbolj 'obsedenih' britanskih gradov, silhueta v sivem pa naj bi bila ženska po imenu Dorothy Beaumont, ki je skupaj s svojo novorojenko umrla takoj po porodu. Na smrtni postelji je prosila samo to, da bi jo pokopali skupaj z njeno deklico in da bi mož prišel na pogreb. Ne ene ne druge želje ji niso izpolnili, zato od takrat tava po gradu in njegovi okolici, pravi legenda.