Astro

Mandala je narisana molitev, meditacija, zdravljenje

Lidija Jež/SNČ
9. 1. 2019, 09.13
Posodobljeno: 9. 1. 2019, 09.24
Deli članek:

V sanskrtu pomeni mandala sveti krog – je meditacija, zdravljenje, molitev ... Vse, kar izhaja in se širi iz središča, je v obliki mandale; tako so »sestavljeni« cvetovi, plodovi, snežinke, školjke … vse do galaksij.

Arhiv Novice Svet24.
mandale

V knjigi Mandala – mavrične steze Vande Omejc in Gabrijele Železnik beremo, da je mandala jezik kreacije, ki obstaja v temelju vseh materij in je posrednik Duha.
Mandale so zelo priljubljene tudi v zahodnem svetu, vrata pa jim je na stežaj odprl kar sam C. G. Jung, ko je dejal, da je »mandala kot psihokozmogram oziroma risba našega duševnega vesolja«. 

Zbirko mandal v pobarvanki je pripravila Andreja Novak s petnajstimi prostovoljci, ki prakticirajo metodo "jasnovidnosti iz svetlobe".

VDAHNJENE ENERGIJE
Mandala, ki ji mnogi rečejo tudi narisana molitev, ima nešteto variacij – lahko jih rišemo, oblikujemo, barvamo … In zbirko mandal v pobarvanki je pripravila Andreja Novak s petnajstimi prostovoljci, ki prakticirajo metodo »jasnovidnosti iz svetlobe«. Na otoku Krapnju vodi delavnice, skozi katere uči senzibilizacije vseh treh teles – zgornjega, ki je telo duše, fizičnega in spodnjega, ki je telo podzavesti. V zgornjem delu so energije naše duše, ki je večna, in tu je največja podpora za življenje. V spodnjem, kjer metaforično rečeno živi žival, pa svetloba, ki jo prejemamo skozi zgornji del, sproža transformacije, nas osvobaja in nam omogoča polno uživanje – doživljanje življenja. Andreja je razvila tehniko, s katero hitro začnemo »sodelovati« z zgornjimi in s spodnjimi energijami, se jih učimo zaznavati in razumeti njihov jezik, ki je jezik simbolov. Zato »jasnovidnost iz svetlobe«.

Vsak skozi barvanje prejme podporo sedmih žarkov, ne glede na to, katere barve uporablja in kako sploh barva. 

VSAK PREJME PODPORO
Pri risanju mandal so se vsi v skupini uskladili z energijami pete dimenzije, namen pobarvanke pa je pomagati posamezniku, da se skozi barvanje poglobi in uskladi z vsakim od sedmih žarkov, pa tudi zbirati denar za pomoč mucam brez domov, ki živijo na otoku Krapnju, kjer potekajo seminarji. Skozi energijske mandale, ki jih je risalo 16 ustvarjalcev po posebnem energijskem sistemu, se pretakajo energije sedmih žarkov.
»Vsak skozi barvanje prejme njihovo podporo, ne glede na to, katere barve uporablja in kako sploh barva. Dobro pa je, da barva z veseljem in da najprej pobarva tisto mandalo, ki ga najprej pritegne. Podpora energij sedmih žarkov se začne dogajati takoj, ko je posameznik v stiku s to pobarvanko,« pojasnjuje Andreja Novak.

Prav vse, kar v vesolju obstaja in izhaja iz središča, je v obliki mandale.

ŽARKI
Pa si poglejmo še vsebino vseh sedmih žarkov, da bomo vedeli, kje med barvanjem plujemo.
1. žarek – MOČ
Ta žarek poklanja moč in podporo, da bi prebili osebne zavore in ovire iz okolja ter da bi sprejeli podporo življenja in vesolja.
2. žarek – LJUBEZEN
Drugi žarek prinaša mehko, nežno in zdravilno energijo za življenje. Ta energija je vedno na voljo in neguje srčne in razumevajoče povezave z vsemi bitji.
3. žarek – AKTIVNA INTELIGENCA
Prinaša jasno razumevanje situacij in željo ter podporo za doseganje hitrih rezultatov. Skozi te energije se utrjujejo in stabilizirajo dobre lastnosti in se povečuje sončna stran osebnosti.
4. žarek – HARMONIJA skozi konflikt
Ta žarek prinaša podporo »videnju« druge strani in razumevanju situacij, ki sprožajo težavne odnose. S tem žarkom, ki ustvarja harmonijo, pa se človek izogne konfliktom v sebi, postane bolj spontan in izraziteje lahko izrazi svoje najvišje kvalitete, ki jih bo sprejelo tudi okolje.
5. žarek – ZNANJE
Prinaša podporo za notranjo in zunanjo organiziranost ter dostopnost vseh znanj, ki jih posameznik potrebuje. Odpira možnosti za dobre spremembe v pravem času, na pravem mestu, s pravimi idejami in notranjim vedenjem.
6. žarek – PREDANOST
Prinaša podporo neobremenjenemu in hkrati čudežnemu delovanju, kar posledično pozitivno spremeni razmišljanje, čutenje in delovanje. Ob globokem čutenju hvaležnosti se odpre tudi povezovanje s pravimi ljudmi.
7. žarek – RED IN RITUALI
Življenje mora teči v pravem ritmu, sedmi žarek pa spodbuja sledenje naravnim ritmom ter ritmom svojega telesa in duha, s čimer se okrepijo dobre energije na vseh nivojih.
Sedmi žarek spodbuja red na fizičnem nivoju, daje tudi podporo pri hujšanju, telovadbi, pri urejanju doma … Skozi red in rituale se krepi volja, hkrati ta žarek spodbuja, da doseženo znanje uporabimo na najbolj produktiven način.

Arhiv svet 24
Energijska svetovalka Andreja Novak zna za svoje delo seveda poiskati najboljše energije.