Astro

Ko mačka prede, se z vami dogaja to!

T.P.
8. 3. 2019, 09.44
Posodobljeno: 12. 3. 2019, 17.01
Deli članek:

Raziskave kažejo, da ima mačje predenje neverjetno dobre učinke na človeški organizem.

Maja Rožman
Muckanja ni nikoli preveč.

Zmanjšuje stres

Vibracije, ki se ustvarjajo med predenjem mačke, delujejo pomirjevalno na živčni sistem ljudi in nas tako umirjajo. Na ta način zmanjšujejo stres in napetost, ki ju čutimo po vrnitvi z dela.

Diagnostika s predenjem

Zdravniki v svetu se čedalje bolj zavedajo sposobnosti, ki jih imajo mačke. S pomočjo številnih raziskav so dognali, da se predenje mačk razlikuje v trenutku uživanja in v trenutku opozarjanja človeka na določeno bolezen. Prav tako obstaja študija o vrstah predenja, ki se razlikujejo glede na bolezni.

dk
Raziskave dokazujejo pozitivne učinke mačk na človeka.

Znižuje krvni pritisk

Mačka lahko s svojim predenjem regulira tudi krvni tlak. Nihče na pravi, da lahko zdravila zamenjate s predenjem, a škodilo ne bo, če se prepustite tudi predenju.

Krepi kosti

Svetovni ortopedi pravi, da je frekvenca od 25 – 200 Hz, ki jo ustvarja mačka med predenjem, najboljša za krepitev kosti. Podatek, ki ga velja izkoristiti, kajne?

Zmanjšuje tveganje za srčni napad

Najnovejše raziskave kardiologov kažejo, da imajo lastniki mačk 40 odstotkov manj tveganja, da bi doživeli infarkt.

PS
Mačje predenje ima čarobno moč.

Odpravlja otekline ter infekcije

Strokovnjaki trdijo, da intenzivna vibracija mačjega predenja vpliva pospešuje cirkulacijo, kar pripomore k hitrejši odpravi oteklin ter infekcij iz organizma.

Pozitivno deluje na vezi in mišice

Profesionalni športniki so zaznali neverjetno pozitivno delovanje svojih mačjih ljubljencev, kadar imajo utrujene mišice ali poškodbe sklepnih vezi in tetiv. Znanstveniki to potrjujejo, zato številni fizioterapevti priporočajo športnikom, da se čim več crkljajo s svojimi mačkami.