Aktualno

Božične energije nam odpirajo dušo

Neja Kralj
24. 12. 2022, 14.55
Deli članek:

Božič vedno znova prinaša prav posebno čarobnost. Prežet s svetlikanjem, živimi barvami, okusi, vonji in druženji nam vsako leto prinaša novo priložnost za globlje spoznavanje sebe ter drugih.

PS
Dovolimo božičnim energijam, da nas prežamejo s svetlobo.

V otroštvu smo se skozi odnose znotraj družine učili to, kar danes vemo o svetu, o drugih in sebi. Odnosi tudi kasneje v življenju ostanejo naši primarni kanali prepoznavanja in raziskovanja sveta. Bolj iskrena komunikacija s partnerjem in z družino, bolj jasno artikuliranje lastnih ambicij in mej v poslovnih odnosih, izražanje topline in predanosti v prijateljskih odnosih – vsak korak k bolj avtentičnemu sebi v življenje prinaša novo dimenzijo smisla in vrednot.

Lepi, topli odnosi so bistvo božiča, a tudi kvalitetnega, smiselnega življenja.

Božični prazniki so čas, ko imamo posebno priložnost ozavestiti te in druge pomembne vrednote, jih postaviti na pravo mesto v življenju ter jih znova integrirati v svoj vsakdan. Če to dopustimo, nas bo božični čas prebudil in nam pokazal to, kar je pomembno in kar je treba negovati s posebno pozornostjo skozi celo leto, da bi živeli izpolnjeno življenje. Dajmo priložnost sebi in odprimo srce največjim življenjskim vrednotam ter jih sprejmimo kot božje darove. Odnosi, darovanje drugim, odgovornost, kreativnost, nove izkušnje in humanost so veliki božični darovi, ki nas lahko zelo oplemenitijo ter dajo pravi smisel našemu življenju. Ne spreglejte pa tudi sedmega božičnega daru – duhovnosti.

Božič nam bi moral služiti kot navdih, da se bolje izprašamo o vsemu, kar nam predstavlja globlji smisel življenja in kar nas povezuje s celoto, večjo od nas samih.

Za nekoga je to vzhičenje nad lepotami nedotaknjene narave, za drugega poglobljeno razmišljanje o življenju, za tretjega pa predanost svojemu življenjskemu poslanstvu. Za nekatere ljudi je duhovnost konstantna, ne menja se, ker je umeščena znotraj tradicionalnega okvirja, za druge pa je stalno raziskovanje.

V času božiča imamo odlično priložnost, da se vprašamo, kje smo trenutno na svojem notranjem potovanju, kaj vse smo doživeli in na kakšne načine smo se spremenili.

Na tem planetu živimo omejen čas, vendar pa imamo v sebi sposobnosti za razumevanje tudi tistega, kar je večno, brezmejno. Sile ljubezni in svetlobe, za katere so v božičnem času naša srca bolj odprta, nam omogočajo, da se spojimo s svojimi duhovnimi kvalitetami ter jih zadržimo tudi v vsakodnevnem življenju.