Astro

Čudežna moč božične barve ljubezni

T.P.
24. 12. 2018, 11.26
Posodobljeno: 24. 12. 2018, 11.40
Deli članek:

Rdeča velja za barvo ljubezni, zato jo tisti, ki želite ljubiti in biti ljubljeni, uporabite čim več in čim pogosteje. Raziskave so celo dokazale, da se moški na rdečo barvo odzovejo zelo pozitivno, zato ga boste z njo zlahka osvojili!

Rezultati so pokazali, da rdeča barva pri močnejšem spolu vzbuja občutek, zaradi katerega so moški ljubeznivejši do žensk. Čeprav se večina moških ne zaveda, kakšno moč ima omenjena barva na njihova čustva, pa so učinke te barve občutili na lastni koži že skoraj vsi.

Rdeča je tudi barva zmagovalcev, izraža odločnost, samozavest in moč. Če nosite rdečo, vam je uspeh zagotovljen.

Rdečo so že v preteklosti povezovali z zaljubljenostjo, romantičnostjo in strastjo, zdaj pa so znanstveniki odkrili še njen vpliv na medsebojne odnose in občutja. Barve in način obnašanja naj bi bili povezani, saj različen odtenek v človeku povzroči različen psihični odziv. Skoraj neverjetno se sliši, ampak barva ima vpliv na naše obnašanje, čeprav se tega pravzaprav ne zavedamo.

Zmagale so ženske v rdečem

Raziskovalci so naredili test in moškim pokazali fotografije žensk v belih in rdečih okvirjih. Spraševali so jih, kateri ženski so bolj naklonjeni, katero bi povabili na zmenek in za katero bi bili pripravljeni porabiti več denarja. Največje pohvale so prejele ženske, ki so bile na fotografijah oblečene v rdeče obleke, in tiste, katerih fotografije so bile uokvirjene z rdečim okvirjem. Ampak rdeča je vplivala samo na privlačnost in spolno poželenje, ne pa na inteligenco in prijaznost oseb na fotografiji, ki so ju prav tako ocenjevali.

Barvni afrodiziak

Rdeča barva ima torej učinek afrodiziaka, toda moški odziv nanjo izvira iz globoke biološke osnove, saj nečloveške primate privlači vse, kar je rdeče. Samice šimpanzov in pavijanov, denimo, pordečijo, ko se približuje njihova ovulacija, s čimer pošiljajo jasen spolni signal samcem v bližini. Rezultati o tej vse bolj priljubljeni barvi so prišli tudi v roke trgovcev, ki so začeli izdelovati oblačila, modne dodatke, spodnje perilo in še kaj v rdečih odtenkih, zato ne odlašajte z nakupom in si privoščite nekaj, v čemer boste neustavljivo zapeljivi in seksi.

Vpliva na odnose

Rdečo so že v preteklosti povezovali z zaljubljenostjo, romantičnostjo in strastjo, zdaj pa so znanstveniki odkrili še njen vpliv na medsebojne odnose in občutja.

Rdeča je tudi božična barva. Kelti so verjeli, da so rdeče in zelene rastline, ki rastejo v zimskem času, svete. Zato so v času zimskega solsticija okrasili svoje domove z rdečimi in zelenimi rastlinami z namenom, da bi jim te prinesle srečo v prihajajočem letu.