Astro

Napoved za vsako nebesno znamenje pred 2019!

Bern Jurečič, www.astrology.si
23. 12. 2018, 10.50
Posodobljeno: 23. 12. 2018, 11.11
Deli članek:

V zadnjem tednu na nebu ni nekih prestopov, obratov in »ključnih srečanj« med planeti, skoraj nekako tako, kot da bi se tudi »oni zgoraj« odločili malo izpreči in se pripraviti na leto, ki prihaja.

PS
Sonce se umika iz povezave z Uranom, ki je dajal še nekaj iskre, ter se približuje objemu Saturna – prav ta naveza bo bistveno vplivala na celotno leto 2019.

Sonce se tako umika iz povezave z Uranom, ki je dajal še nekaj iskre, ter se približuje objemu Saturna – prav ta naveza bo bistveno vplivala na celotno leto 2019, ne glede na to, da mu sicer pravimo »Merkurjevo leto«. Upočasnili bomo, se zavedeli resnosti in odgovornosti, take stvari. Morda pogledali nazaj na leto 2018 in si rekli, da bi se bilo iz tega dobro kaj naučiti, kdo ve. Merkur sam je ta čas v neprijetnih povezavah in marsikateri praznični trenutek bo pravljično lep – do točke, ko se bomo spet zavedeli realnega sveta in si rekli: »Oh, samo sanje so bile ... spet ...«

Profimedia
Tudi oni zgoraj so malce izpregli.

Za vse tiste, ki bodo tudi v tem tednu aktivni, je treba pristaviti, da jim bodo planetarne energije pomagale narediti čim več in dobro, tako da zadovoljstvo z opravljenim ne bo izostalo.

Horoskop za teden od 24. do 31. 12. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zadnji konec tedna bo precej obremenjen, zna biti, da boste »videli« kake dejavnike, ki naj bi vplivali na to, da kaj ni šlo tako, kot ste mislili, da bo. Vaše prepričanje, da ste na pravi poti in da bi vam bilo dobro slediti, bo neomajno, ne boste se dali zmesti sistemu niti dvomljivcem. Če boste v tem tednu še delali, se pazite sporov, zlasti rojeni v zadnji dekadi znamenja. Lepo bi bilo, če bi imela dom in družina v tem tednu prednost.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Biki boste v tem tednu precej vznemirjeni, saj dogajanja in stikov ne bo manjkalo, tudi kratkih poti bo več kot navadno. Ker je možno, da se bodo zadeve prekrivale, boste skoraj gotovo precej nasršeni, je pa v horoskopu videti, da boste imeli veliko podpore in razumevanja, tako da vam bo uspelo vse skupaj speljati dovolj mirno, da ne bo konec leta slab. Neko prijateljstvo, ki se bo pojavilo po dolgih letih, vzemite z rezervo, da se kasneje ne bi razvilo v napačni smeri za vas.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Kolikor bo mogoče, boste med ljudi vnesli praznično razmišljanje, pozdrave in čestitke, poskusili izvabiti čim več nasmeha na lica. V službi in pri poslih boste aktivni do konca, zna biti, da vas kdo opomni, da je dobro ustaviti konje, da ne bi bili moteči za druge. Za finančne (večje) transakcije čas ni primeren, zlasti to velja za rojene v tretji dekadi znamenja; reševanje barke bi se moralo zgoditi že prej ali pa naj počaka na januar ...

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V vašem tokratnem horoskopu je videti razpetost med občutkoma pripadnosti (dom) in vezanosti na nekakšno »skupno stvar«, to pa zna ohladiti kak odnos in prinesti kako zamero. Rojenim v zadnji dekadi znamenja velja reči, naj pazijo na odnose doma in predvsem v partnerstvu, še posebej če se čez leto stvari niso peljale najbolje. Poskusite se izogniti »izstavljanju računov«, saj je možno, da se bo izteklo zelo slabo in bodo prazniki bolj pokvarjeni, kot bi želeli.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Če bi bilo po vašem, bi prazniki ostali to, kar bi morali biti, po novem letu pa prihaja čas za nove izzive in naloge. Kar zadeva družino in tudi družbo, bosta zelo dobrodošli, toda letos vam bo bolj všeč, če se bodo držali okrog vas, ne pa da bi jih iskali po ulicah ob kuhanem vinu. Dom se vam bo tokrat zdel lep in prijeten, možnost za trenutke zase, možnost za vlečenje črte pod leto, v katerem imate kaj pokazati, četudi marsikaj ni šlo tako, kot ste želeli.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Device navadno delate do zadnjega trenutka, skrbeč za vse tiste malenkosti, ki jih drugi, tisti, ki vodijo, in tisti, ki sledijo »višjim« idejam, navadno spregledajo. A če vam leto 2018 ni dalo misliti, kdo je kdo in da bi bilo čisto dobro kako stvar pustiti drugim (tistim, ki bi jo tako in tako morali opraviti, ne pa vi ...), potem ste precej nepopravljive sorte. Vzemite si malo časa zase in razmišljanje o svoji vrednosti. Če svoje vrednosti ne boste na novo zastavili sami, je nihče ne bo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če ne bi bilo v horoskopu videti nekaj malega preglavic z okolico (sorojenci, sorodniki, sosedi; po možnosti zaradi kake malenkosti ali nespametnosti ene od strani), bi lahko rekli, da vas čaka zelo dober teden. Držali se boste bolj doma in uživali v atmosferi, ki si jo boste pripravili, skupaj z lučkami, mirom, urejenostjo in lepoto bivanja, pa s kakšno majhno pregreho za vaše »želodčkarje«. Kolikor boste zunaj, bo to le lepa nadgradnja časa, ki vam je všeč.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vaš občutek odgovornosti bo v tem tednu na vrhuncu. Nekateri škorpijoni boste dobili občutek, da ste zaradi zunanjih razlogov zanemarili domače obveznosti in odnose, pa boste to želeli nadoknaditi z obilico pozornosti v prazničnem času, nekaterim drugim pa se bo zazdelo, da je le še nekaj dni časa, da postorijo zamujeno. Pravega spokoja in počitka za škorpijone v teh dneh ne bo, a ne bo hudega, veliko bo dogajanja. Venerin položaj pravi, da boste uživali.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Če ste imeli prevelika pričakovanja, ne bo čudno, če boste v tem tednu doživeli nekaj razočaranj, le da lekcija tokrat ni v drugih, ampak v vas samih. Ste preveč verjeli, zaupali, se na koga zanesli? Če ste slabe volje zaradi tega, potem novoletni čas uporabite za prevetritev lastnega vrednostnega sistema, zlasti tematike pričakovanj od drugih. Če vam bo to uspelo in boste odvrgli namišljena bremena, se boste imeli na koncu čisto v redu.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Sončevo bližanje Saturnu vedno pomeni kako zresnitev ali pa nekaj, kar ne gre, kot bi radi. Drugi vašega počutja ne bodo izboljšali, morda bodo prinesli kako nalogo ali pa zahtevo – zdaj pa še to! A v veliki meri ste sami »krivi« za to, morda ste jih razvadili, da vedno računajo na vas. Neprimerno bolje od garanja do zadnje minute bi bilo za vas, če bi se v tem času malo odpočili – ni se bati, po novem letu boste med prvimi, ki bodo spet delali s polno paro. Napolnite si baterije!

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Kar zadeva načrtovanja, zamisli, pa tudi stike z drugimi, ta teden ne bo med lepšimi v letu. Boste pa zato bogatejši na drugih področjih, občutek o opravljenem, otroci, postavljenost stvari na pravo mesto, pa tisoč malenkosti boste opazili, ki jih navadno spregledate. Vsak med nami si lahko naredi praznike lepe, tudi če nima dovolj denarja ali velike družbe, prav to bi lahko bila vaša prednost. Vodnarji boste letos držali družbo pokonci.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če morate nujno kaj še opraviti pred prazniki, kar zavihajte rokave, dobro vam bo šlo od rok. Sicer pa se ribe v tem času ne boste dale motiti. Prednovoletni čas je virtualni, namišljeni čas, dnevi in vzdušje za zabavo, vzhičenje in dobre želje. Če kdaj, lahko do izraza pridete zdaj. Sveta tako in tako ne morete rešiti sami, lahko pa ljudem okoli sebe polepšate trenutek, dan. In z navdihom in dobro voljo, ki je imate vedno kaj na zalogi, boste v dneh dobrodošli znanec veliko ljudem!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 2°03 do 9°11 Kozoroga.

Merkur bo ta teden šel od 12°30 do 22°20 Strelca.

Venera bo prišla od 15°53 do 22°28 Škorpijona.

Mars bo prišel bo od 24°33 do 29°14 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 10°03 do 11°33 Strelca.

Saturn se bo premaknil od 10°25 do 11°45 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel le še od 28°41 do 28°37 Ovna in se počasi ustavlja na poti.

Neptun se bo ta teden počasi pomikal naprej, tokrat od 13°55 do 14°03 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 20°19 do 20°33.

Luna bo 24. 12. vstopila v Leva, 26. 12. v Devico in 28. 12. v Tehtnico.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 29. 12., ob 10.33 na 7°36 Tehtnice.