Astro

21.12. - čarobna noč, ko se izpolnijo želje, če ...

T.P.
17. 12. 2018, 15.29
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 17.23
Deli članek:

Po starodavni legendi se bodo vse želje in misli, izražene v noči zimskega solsticija (z 21. na 22. december), izpolnile.

PS
To je čas, ko se moramo obrniti k svojemu notranjemu svetu, k meditaciji, ter se povezati z notranjim Izvorom energije, ki je v resničnosti precej močnejši od samega sonca.

Od nekdaj solsticij simbolizira začetek naslednje faze v človeškem življenju.

Zimski solsticij je poseben dan: to je najkrajši in najtemnejši dan v letu. Ko ta dan mine, bo sonce na nebu vsak dan dlje sijalo in nam prinašalo vse več energije ter vitalnosti.

Mnogi od nas že tedne čutimo prihod zimskega solsticija. Ker prejemamo vsak dan manj in manj sončne svetlobe, postajamo čedalje bolj utrujeni in nimamo več dovolj energije za kakršno koli akcijo. Potreba po počitku je vse večja, prav tako pa tudi potreba po obračanju k našemu notranjemu svetu. Prav zato so prihajajoči dnevi zelo dobri za meditacijo.

Številne duhovne tradicije ta dan obeležujejo kot čas, ki simbolizira konstantno izmenjavo življenjske energije, katere del smo vsi mi. Pomen tega dneva leži v samem soncu. Sonce predstavlja našo dušo, pa tudi naš ego. Sonce nam prav tako omogoča življenje na Zemlji. Bolj, ko se sončne energije zmanjšujejo, manj energije prejemamo iz zunanjega sveta.

PS
Svoje želje za prihodnje leto napišimo na papir, ga postavimo pod novoletno drevesce ter tega dne usmerimo duhovne prošnje za izpolnitev.

To je čas, ko se moramo obrniti k svojemu notranjemu svetu, k meditaciji, ter se povezati z notranjim Izvorom energije, ki je v resničnosti precej močnejši od samega sonca. To je skrivnost zimskega solsticija. Žal mnogi danes ne dajejo prav dosti pomena temu dnevu. Namesto da bi uporabili to močno energijo za duhovno prakso, ljudje podležejo utrujenosti in potrebi po daljšem spanju. Mnogi postajajo nervozni, ker ne prejemajo dovolj energije od vesolja, a ne zanjo na drugi način zapolniti tega primanjkljaja.

PS
Jelko okrasite z rumenimi, zlatimi, rdečimi in oranžnimi elementi.

Ritual zimskega solsticija

V astrologiji sonce predstavlja vitalnost moškega, njegove specifičnosti in duhovne komponente. Obdobje solsticija je namenjeno obnovi energije. Dan zimskega solsticija je prav tako treba izkoristiti za načrtovanje novih idej, ki jih želimo uresničiti v naslednjem letu dni.

Tega dne je priporočljivo okrasiti jelko z rumenimi, zlatimi, rdečimi in oranžnimi elementi, saj te barve prinašajo bogastvo in blaginjo v našo hišo.

Čez dan je dobro na papir napisati vse izpolnjene želje, cilje, negativne izkušnje in neuspehe, ki smo jih doživeli v iztekajočem se letu. Papir simbolično zažgemo, da bi se osvobodili vseh starih izkušenj ter naredili mesto za nove.

Svoje želje za prihodnje leto napišimo na drug papir, ga postavimo pod novoletno drevesce ter tega dne usmerimo duhovne prošnje za izpolnitev. Energija zimskega solsticija nam bo zagotovo pomagala, da uresničimo svoj načrt.

Čarobna noč

Kot rečeno, solsticij simbolizira začetek novega poglavja v človečkem življenju. Med 21. in 22. decembrom je torej idealno obdobje za razne obrede in rituale, saj obeležuje rojstvo novega življenja. Prav tako je mogoče doseči dobre rezultate z rituali, namenjenimi zdravljenju, ter z obredi za pridobivanje modrosti, moči in pritegovanje blaginje.

PS
Izkoristimo magijo zimskega solsticija.

Tudi prerokovanje v času zimskega solsticija prinaša najbolj natančne rezultate. Meditacija, samorazvoj, duhovna rast in številni drugi postopki, ki jih izvajamo na ta dan, imajo blagodejen učinek na naše življenje.

Zimski solsticij in njegova čarobna moč sta idealna za analizo, meditacijo, nove načrte in želje oziroma spremembe, ki nam lahko izboljšajo življenje. Izkoristite ga v svoj prid.