Astro

Energijski vampir nas v hipu izčrpa!

M.J.
13. 12. 2018, 09.06
Posodobljeno: 13. 12. 2018, 09.15
Deli članek:

Ko skozi naše celice steče energija ljubezni, se v nas krepijo ljubeči, optimistični in spodbudni miselni vzorci, ki se razcvetijo v harmonično vedenje in delovanje. A pozor!

PS
Recimo energijskemu vampirju ne in mu pomagajmo najti moč v sebi.

Kljub ljubečemu občutenju lahko postanemo žrtev energijskega vampirizma. Če se v našem umu skriva vzorec žrtve, dovolimo, da nam pijejo energijo ljudje z vzorci, ki sovpadajo z našimi. Prilegajo se kot koščki sestavljanke, zato da bi se oboji naučili neke lekcije in se osvobodili. Ko v imenu dobrote in pripravljenosti pomagati sočloveku v stiski, dopustimo, da nas nekdo izkorišča, smo s tem dovolili zlorabo svoje in njegove energije. Podpiramo energijski vampirizem tistega, ki nas izrablja, in hkrati svojo zavest žrtve.

Dreamstime
Nadvse čudovito je, če smo dobrosrčni, vendar se varujmo pasti iluzij.

OBČUTKI KRIVDE

Pomembno je, da si postavimo jasno začrtane meje in ljudem ne dovolimo, da bi jih prečkali in vdrli na področje naše zasebnosti ter zlorabili našo energijo. Ni nam treba »pogoltniti«, če v srcu čutimo, da nas je nekdo ogoljufal ali manipuliral z nami in nas prepričal, da smo mu dali tisto, česar sploh nismo nameravali. Dajmo le tisto, kar čutimo v srcu in bi radi dali iskreno, z veseljem, ne pa tistega, kar drugi hočejo, celo zahtevajo ali pričakujejo od nas.

Podarjajmo le, ko v sebi čutimo, da je darilo iskreno. 

Za nikogar drugega nismo odgovorni, razen za samega sebe, in ne dopustimo, da nam nekdo kar po tekočem traku vceplja občutke krivde, ker naj ne bi izpolnili njegovih ali njenih pričakovanj.

PROGRAMIRANI VZORCI

Tisti, ki nam pijejo energijo, naj se zavedo, da ljubezen, obilje, denar, vse druge oblike energije že obstajajo v njih samih, zato jim jih ni treba izsiliti od drugih.

Ljudi, ki pijejo našo energijo, seveda ni smiselno obsojati, saj nam nikakor ne bi mogli škodovati ali nas izkoriščati, če ne bi v nas samih obstajal miselni vzorec, ki jim je to dovolil.

A kaj, ko so nekatere že v zgodnjem otroštvu programirali z vzorci, naj si vzamejo in dobijo, kar le morejo, kjer in kolikor morejo, da ne bodo stradali energije v kateri koli obliki. Zavedajo naj se, da so vredni ljubezni, zdravja, obilja, spoštovanja in pozornosti že zato ker obstajajo, in jim vsega tega ni treba izsiliti od drugih, prosjačiti za to ali se zapletati v zvite manipulacije.

MANIPULACIJA

Energijske vampirje prepoznamo po tem, da se v njihovi družbi počutimo izčrpane, utrujene, izžete, izrabljene. Nekje zadaj v možganih nas slej ko prej začne kljuvati občutek, da od nas pričakujejo, da jim damo tudi tisto, česar si pravzaprav ne želimo, ker nam bodo drugače zavestno ali, še pogosteje, podzavestno vcepili občutke krivde. Njihovo manipulacijo najbolj občutimo v pleksusu, v trebušni čakri, kjer je sedež zavesti in naša moč.

Profimedia
Nismo brezplačna restavracija, v kateri bi se vsak, ki mu prija, okrepčal z našo dobrosrčnostjo.

UKREPANJE

Če sumimo, da nas je nekdo izigral, da bi od nas dobil nekaj, za kar meni, da mu pripada, smo mu s svojim darilom, pa naj gre za denar, ljubezen, drobno uslugo ali kar koli drugega, naredili medvedjo uslugo. V sebi in v njem smo okrepili vzorce, ki spodbujajo negativne energijske navezave in manipulacije. Zavedajmo se, da je včasih reči »ne« največje darilo, kar ga lahko komu poklonimo. Kajti tedaj se bo moral zanesti na svojo notranjo moč in odkriti svoj neizčrpni vrelec energije, kar mu bo povrnilo izgubljeno samozavest in pripomoglo, da se bo bolj cenil in spoštoval.

Ko bomo vampirju rekli ne, se bomo osvobodili neprijetnega občutka, da nas nekdo ves čas žejne pelje čez vodo.