Astro

Anita jedla samo zdravo, njo pa je žrl rak!

T.P.
5. 12. 2018, 17.43
Posodobljeno: 6. 12. 2018, 11.36
Deli članek:

Če bi verjeli samo temu, kar lahko beremo in poslušamo v masovnih medijih, bi mislili, da je naše zdravje odvisno predvsem od prehrane. Da obstaja hrana, ki zdravi, in hrani, ki povzroča bolezen.

PS
Anita Moorjani je čudežno ozdravela.

Toliko čudežnih živil, tako imenovane super hrane in načinov prehranjevanja, da bi morali vsi kar pokati od zdravja, če bi upoštevali vsaj nekaj od vsega tega, kar se nam ponuja na vsakem koraku. A stvari žal niso tako enostavne.

PS
Vprašajmo se, kaj nas žre.

Da zdravje ni zagotovljeno, če pazite na to, kaj jeste, s svojo dramatično izkušnjo dokazuje Anita Moorjani, ženska, ki je zbolela za rakom, doživela klinično smrt in se vrnila v življenje, ozdravela ter prinesla sporočilo o tem, kako pomembno je ljubiti sebe in resnično živeti življenje.

Je mogoče, da je Anita zbolela prav zaradi obsedenosti z zdravo prehrano?

V svoji knjižni uspešnici Z roba smrti v pravi jaz pravi takole: »Prehrana se mi je spremenila po izkušnji bližnje smrti, vendar ne tako, kot se mi zdi, da mislite! Preden sem zbolela, sem bila paranoična v zvezi s tem, kaj jem. Bila sem stroga vegetarijanka. Jedla sem samo organsko hrano in bila obsedena z makrobiotiki, vitaminskimi dodatki ter s pirinim sokom. Mislila sem, da vse povzroča raka, od mikrovalovnih pečic do konzervansov. Hranila sem se izredno zdravo, vendar izključno zaradi strahu. Zdaj jem vse, kar mi je všeč. Občasno uživam v čokoladi in dobrem vinu ali šampanjcu. Prepuščam se uživanju v hrani in življenju. Menim, da je daleč najbolj pomembno od vsega, da ste srečni. Nikakršne radosti ni v tem, da vso tako imenovano zdravo hrano jeste iz strahu pred boleznijo in da ste nesrečni zaradi tega. Anksioznost povzroča cel kup težav. V resnici so naša telesa precej bolj odporna, kot se nam zdi, zlasti kadar smo srečni in osvobojeni stresa.

Kadar uživam zdravo hrano, jo jem zato, ker jo imam rada, ne pa iz strahu. To metodo uporabljam v vsakem segmentu življenja in priporočam vam, da tudi vi živite na tak način.«

Zdravje ni zagotovljeno, če pazite, kaj jeste. Pomembneje je, da pazite, kaj žre vas.

Seveda je precej resnice v tem, da zdravje vstopa skozi usta. Ni vseeno, kdaj in koliko jemo. A prav tako pomembno, če ne celo pomembneje, je, da ne dovolimo, da nekaj žre nas. Na prvem mestu je, verjeli ali ne, STRES! Preveč stresa izčrpava, slabi organizem ter imunski sistem. Takrat postanemo lahek plen za najrazličnejše bolezni in težje se pozdravimo oziroma si opomoremo.

Kaj vse nas lahko žre?

Slabi, napeti odnosi z drugimi ljudmi.

Neiskrenost s seboj in z drugimi.

Neizgovorjene besede in potlačena čustva.

Energetski vampirji oziroma ljudje, ki ne spoštujejo naših mej.

Preveč pogosto izrečeni DA, kadar mislimo ali čutimo NE.

Vztrajno živeti po nekih pravilih, ki niso naša, avtentična.

Preveč truda za to, da smo lepši, vitkejši, uspešnejši, bolj produktivni, bolj zanimivi, popolnejši, namesto, da samo smo. Najboljši možni mi v tem trenutku.

Premalo počitka in časa, posvečenega sebi.

Premalo uživanja, zadovoljstva in smeha.

Preveč skrbi in zaskrbljenosti kot načina razmišljanja.

Preveč kritičnosti do sebe in drugih.

Previsoka pričakovanja od sebe in drugih.

Premalo ljubeznivosti, prijaznosti, pozornosti ter lepih gest, namenjenih sebi in drugim.

Vse to nas žre, razžira, izčrpava in nam sesa energijo. Če je tega preveč oziroma kadar je preveč intenzivno, nam začne uničevati zdravje. Fizično in psihično. Zato je prav, da se ne ukvarjamo samo s tem, kaj in kdaj bomo jedli, temveč predvsem s tem, da v hrani uživamo ter da s svojega jedilnika umaknemo tisto, kar žre nas.

PS
Zapestnica harmonija - čudovit nakit s čarobno močjo.

Zapestnica HARMONIJA

Ko enkrat začnemo iz življenja brisati vse, kar nas žre, ugotovimo, da je lažje jesti tako imenovano zdravo hrano, kot nehati biti hrana zajedavcem v obliki strupenih odnosov, čustev, občutkov, energij. Saj ne, da obstaja zlata palčka, ki nas lahko v hipu reši vsega negativnega, kar nas razžira, pa vendar obstaja nekaj, kar nam pomaga uravnovesiti življenje. To je Zapestnica harmonija. Ko smo v harmoniji s samim seboj, začne enostavno odpadati vse, kar ni v harmoniji z nami, torej vse, kar nas žre. Uravnovesi pa se tudi naša prehrana, če smo že pri tem. Zdaj je idealen čas, da se odločimo za harmonizacijo svojega življenja in vstopimo v novo leto lahkotni, veseli, razbremenjeni. Zapestnico harmonija naročite TUKAJ.   

Lahko pa jo naročite tudi na brezplačni telefonski številki 080 61 16.