Astro

Zadnje dejanje sledi konec 2018!

Mojca Gregoričič, astrologinja
5. 12. 2018, 15.33
Posodobljeno: 6. 12. 2018, 11.56
Deli članek:

Že pošteno izmučeni od številnih dogodkov preteklega leta čakamo finale. Kaj nam bo prinesel december, najbolj vesel mesec v letu? Sonce prehaja optimističnega strelca, razpoloženje se je popravilo in se stopnjuje, po 7. decembru pa vse končno steče, ko se Merkur obrne v direktno gibanje in za letos opravimo z retrogradnimi planeti.

PS
So vam zvezde naklonjene?

Naporno leto je bilo, leto čiščenj na področju odnosov, in sledi zadnje dejanje, potem ko je Venera 2. decembra znova prestopila v znamenje škorpijona, v katerem bo ostala do 8. januarja – finale dokončnih obračunov. 21. decembra, na dan solsticija, praznik luči ali ponovnega rojstva Sonca, ko se bo naše drago sončece obrnilo na južni polobli. Za tri dni obstane na istem mestu, nato pa se začne počasi, a vztrajno pomikati proti ekvatorju in rakovemu povratniku, ki ga bo doseglo 21. junija 2019. S solsticijem in prehodom Sonca v znamenje kozoroga se začenja poseben del leta, poimenovan sveti decembrski dnevi, ki predstavljajo razliko med lunarnim in sončevim letom.

Osebni arhiv
Mojca Gregorčič se z astrologijo ukvarja že več kot 15 let, izobraževala se je tako v tujini kot v domovini.

V tem času čutimo še posebej močne energije, to so dnevi, ko se obračamo k sebi in vase, dnevi, ki so primerni za opuščanje vsega starega, nepotrebnega ter za manifestacijo novega v prihajajočem letu. Vsak izmed teh mističnih dni se povezuje z zodiakalnimi znamenji in arhetipi.

profimedia
oven

OVEN – Tudi neuničljivi so kdaj utrujeni in to vam že pošteno preseda. Izžeti se najraje zavlečete v varen kot in se predajate sanjarjenju ... Ali ste to res še vedno vi? Počakajte do drugega dne novega leta, ko se vam povrnejo moči. Umik izkoristite za dobro načrtovanje, kaj storiti s kariero, odlične namige dobite iz tujine. Intenzivno se boste ukvarjali z idejo o novem izobraževanju in v zadnjem mesecu leta boste pravi garač, ko se boste sistematično lotevali delovnih nalog in izzivov. Tudi to bi bile lahko ideje – za poznejši uspeh. V partnerstvu bo zelo dinamično, čakajo vas nenadejane spremembe, že prve dni decembra.

profimedia
bik

BIK – Pošteno vas je letos namučila vaša vladarica Venera s svojimi pobegi v retro gibanje, ko se je kujala, vlekla na dan stare zamere in bežala v svoj svet. Se izboljšuje, a še ni konca. Še vedno je oslabljena, izmučena, a za piko na i odhajajočega leta 2. decembra prestopi v neugodno znamenje škorpijona in dokonča začeto. V teh prazničnih dneh si privoščite krajši oddih, morda za samo en dan pobegnite na enega izmed božičnih sejmov, se predajte vonjavam in kulinaričnim užitkom ... Pa ne preštevajte cekinov in se ne čudite, kako dragi so vodeni »kuhančki«. Uživajte.

profimedia
dvojčka

DVOJČKA – Prihaja vaše leto, leto Merkurja, ko se bomo vsi bolj racionalno, mentalno ukvarjali z življenjem, v nasprotju s preteklim letom, ko smo se utapljali v čustvenih viharjih. Vladar Merkur je še vedno na vzvratni poti, a le do 6. decembra; vse le ni tako slabo, je že prestopil v optimističnega strelca. Optimizem se počasi, a zanesljivo vrača, posvetite se partnerju in skupaj uživajta v prazničnih dneh. Bodite to, kar ste – igrivi, zvedavi, včasih nagajivi, takšne vas imamo radi.

profimedia
rak

RAK – Decembra se boste posvečali delu, zdravju in vsakdanu, a vam ne bo težko, ko boste prežeti z optimizmom iskali vsakdanje izzive. Čustveno boste veliko bolj stabilni, dovolite si nekaj igrivosti v teh dneh, posvetite se otrokom. A v odnosih bo težko, na partnerja ne računajte, njemu bo vse brez zveze in nepotrebno, ne boste ga prepričali. Zamrznjen stoji na okopih in brani svoja prepričanja. Lastna družba bo najboljša družba.

profimedia
lev

LEV – Izkoristite dani optimizem in veselje, uživajte v soju luči prazničnega razpoloženja, bodite zvezda novoletnih zabav, saj vam letos to uspeva. A ker vse enkrat mine, na dan solsticija, 21. decembra, postanete resni, dolgočasni, za vas bodo prazniki mimo, zanimalo vas bo le načrtovanje novega leta. Če se boste še tako predajali delu, ne bo velikih uspehov. Popazite na zdravje, predvsem na kosti in zobe. V ledenem jutru bodo gojzarji prava izbira.

profimedia
devica

DEVICA – Čeprav ste racionalni in bistri, vas bodo čustva decembra dobro pretresala, kar je za vaša merila nesprejemljivo, drugi pa vas bodo opazovali z nasmehom na ustnicah, ko boste iskali ravnovesje, se srečevali s čustvi in iskali tla pod nogami. Zaščito poiščite znotraj doma in podoživite praznične dneve v varnem zavetju. Tu boste našli potrebno sočutje ob ljubezenskih težavah.

profimedia
vaga

TEHTNICA – Zadnje dni vam je lažje, a je to le zatišje pred končnim viharjem, potem ko je drugi dan decembra vladarica Venera še zadnjič letos prestopila v neugodno znamenje škorpijona. Že tako izmučeni se boste v prazničnih dneh srečevali s pomanjkanjem samozavesti, finančnimi tegobami, odleglo vam bo šele v začetku novega leta. A na srečo se je vsaj v razmišljanje vrnil optimizem, komunikacija je stekla. Med prazniki pričakujete težave v svoji primarni družini – kot da niste iz istega gnezda, hladno in preračunljivo vas zavajajo. Umaknite se v svoj čustveni svet, v osamo, opravite revizijo starega leta in načrtujte novo leto.

profimedia
škorpijon

ŠKORPIJON – Strasti se vam spet vračajo, a za to ne bo poskrbel vaš vladar, saj bo do prvega dne novega leta še vedno izgubljen med čustvi. Venera vam prinaša strasti, vi pa vse bolj samozavestni uživate v prazničnih dneh. Popazite na besede, ne pokvarite vsega s svojo neznansko pravičnostjo in doslednostjo v besedah; včasih je bolje, da kaj zamolčimo, da smo tiho in se pustimo presenetiti. Če ste pravkar vstopili v novo ljubezensko zvezo, izgubljate orientacijo, sploh ne veste, kako in kaj, a pred novim letom še ne bo bolje. Prijatelji vam lahko ponudijo pravi nasvet in podporo.

profimedia
strelec

STRELEC – Pa je vse dobro potrkalo na velika vrata, v vašem slogu. Uživajte te dni, saj vse enkrat mine, za vas že v času zimskega obrata, nekaj dni pred božičem. Kljub danostim še niste v svoji koži, manjka vam samozavesti. Prepustite se, zaupajte si, in bo steklo tudi v financah. Trenutno imate dobre priložnosti za uspeh in priznanje na kariernem področju, načrtujte preudarno. Toda žal nimate podpore družine, ne znajo in ne zmorejo, so v popolnoma drugem dogajanju. Ne bo prvič – pa saj veste, da smo vedno sami, kadar se odločamo.

profimedia
kozorog

KOZOROG – Že čutite moč, čeprav Sonce še ni prestopilo v vaše znamenje. Lepo je takole na »svojem«, v pričakovanju še boljšega, z angelom na rami. Jezi vas, ker vas ne razumejo, dopovedujete in dopovedujete, oni pa so povsem drugje. Zaupajte si, bodite odločni. Letos se pa le odločite za praznovanje novega leta med prijatelji, ne ostajajte doma, saj bi zamudili veliko lepega. Dovolite si biti kdaj zabavni in igrivi. Zagotavljamo vam, da se vam bo vsa resnost in odgovornost povrnila kmalu po silvestrski noči.

profimedia
vodnar

VODNAR – Ni najbolje, čutite nemoč in blokade, ste le senca samega sebe. Ni samozavesti, ni notranje moči, a za vse ste si večinoma krivi sami. Potrebne bodo temeljite spremembe, čim prej se jih lotite, prijatelji vam v danem trenutku stojijo ob strani in vas razumejo. Vse, kar počnete, počnite preudarno, izvirno in temeljito. Tesnoba in strahovi so prehodnega značaja, a večinoma si jih ustvarjate sami.

profimedia
ribi

RIBI – Že res, da občutite moč, toda ko jo potrebujete, ostanete praznih rok. Veliko obljubljenega, a malo danega. Še posebej vas jezi, ker na kariernem področju ali v službi imate priložnosti, vendar težko izpeljete stvari do konca. Vedno nekaj zmanjka. Partner vam lahko realno in razsodno pomaga te dni, ponuja vam trdno oporo. Tudi če vam uspe preboj, bodo sicer finančni učinki prišli kasneje. Prijatelji letos ne bodo najboljša izbira za praznovanje.