Astro

Možnosti za izbruh je veliko!

Bern Jurečič, www.astrology.si
2. 12. 2018, 14.39
Posodobljeno: 2. 12. 2018, 14.50
Deli članek:

Pred nami je eden od tistih tednov, ki bodo najverjetneje šli mirno mimo in ne bodo pustili kakega večjega vpliva.

Profimedia
Previdnost ni odveč.

Morda glavni »dogodek« na nebu je Merkurjev obrat, zadnji letos, s tem da bo njegov vpliv, bogat z nejasnostmi, izgubljanjem stvari in težavami v komunikaciji vseh vrst, trajal še kar nekaj časa, zato moramo biti vsaj do 16. decembra še previdni.

Vse počasnejši na svoji poti je tudi Uran, obrnil se bo teden dni po novem letu, ovni in vsi drugi kardinalni znaki pa bodo v tem času bolj kot sicer čutili notranjo nujo po akciji, kakšni takšni, ki bi jo morali narediti že zdavnaj, pa zanjo morda ni bil pravi čas ali pa so kake okoliščine govorile proti. Sonce je v teh dneh slabo povezano z Marsom, Luna pa s Plutonom, možnosti za izbruh ali protiudarec je veliko, a tudi potencial za uporabo čezmerne sile, za kar bi nam bilo lahko kasneje žal.

Horoskop za teden od 3. do 10. 12. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Morda ne najbolj naravnost, a vaša pot gre naprej, ni se vam treba bati. Tudi če bo okoli vas zmanjkalo podpornikov in tistih, ki sledijo vaši ideji in zgledu, se boste naprej odpravili sami, tako močno boste prepričani o svojem prav. V srčnih zadevah je zelo verjeten obrat na bolje, morda ste zvezo v zadnjem času malo zanemarili, zdaj pa bo ponovno oživela. Za dijake in študente med ovni je ta čas naravnost odličen za uspeh in premik naprej.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu bodo potrebni nekateri odločni koraki, če naj ne bi šlo kaj narobe, tudi za odločitve se zdi, da bodo morale biti trdne. Ker biki nikoli niste prehitri, se vam ni treba bati, da bi naredili napake v korakih, Merkurjeve zagate pa gredo pogosto kar mimo vas. Vaši odnosi se bodo v glavnem uredili, čeprav bo kaka malenkost še vedno štrlela iz lepe podobe. Za finančne zadeve je ta teden zelo ugoden, le prehitri ne bodite pri delanju načrtov iz tega.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev obrat ne bo pomenil časa, ko vse stoji ali ko je treba čakati, prej nasprotno. Početje drugih se vam bo ob tem zdelo logično in koristno, čeprav bi sami stvari peljali drugače. Tu se bo izrazila dvojčkova narava, prilagodljivost in preračunljivost – tudi če ni vse v redu, se to še vedno izplača. V ljubezni bo precej spremenljivo, ne bo pa dolgčas, da se ne bi ravno bali ... V denarnici ne bo dosti bolje, zato bo teden pred vami vsekakor precej pester.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Dve lici tega tedna lahko napišemo. Po eni strani se bo zdelo, da je vse nared za uspeh in dokončanje naloge ali projekta, po drugi strani pa bo težava prevelika odvisnost od drugih, ki bodo za stvar ali pa tudi ne. K sreči vaši nadrejeni vedo, kaj je storiti, in ker vas razumejo, bo za naloge in napredek poskrbljeno. V zakonu gre zadnje čase bolj zares. Pri nevezanih rakih je možnost, da se kot strela z jasnega pojavi neka oseba, ki jo že dolgo poznate.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Položaj je malo čuden, nenavaden – vse je videti, kot da uspeh samo čaka in da ste zmagovalec tudi brez boja in znoja, a ko naredite korak, se začne zapletati in morate v vsako stvar vložiti več truda, kot ste pričakovali. Lunino gibanje in Merkurjev obrat vam prinašata zastoje in dileme. Niste navajeni nihanja in obotavljanja, zato se raje pomaknite kak korak nazaj in vse dobro preverite, predvsem pa pazite, da na vaše odločitve ne bi usodno vplivala čustva.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjev obrat vam bo prinesel precej dogajanja, po možnosti bolj v smeri dogovarjanja in iskanja najboljših informacij, ne toliko v smeri konkretne akcije; ta še pride. V prvih dneh tedna se v domačih in čustvenih pogovorih držite malo bolj nazaj, zna biti, da s kako besedo nehote sprožite odziv, ki ga ne marate. V partnerstvu se bo treba obrniti ali pa vesti drugače kot doslej, potegnili se boste nazaj, dokler ne uvidite, kaj se dogaja.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Teden se bo za vas začel z nekaj preveč sentimenta in občutljivosti. Zelo močno boste čutili, kaj je treba narediti in predvsem kaj potrebujejo drugi, a ne bo vse v vaših zmožnostih. V partnerstvu bo v prvi polovici tedna, zlasti pri rojenih v zadnjih dneh znamenja, nekaj slabe volje, potem pa se Venera premakne naprej in lahko boste zadihali. Pri šoli, komunikaciji in potovanjih se stvari odpirajo. Za študente med tehtnicami je to lahko odličen in uspešen čas.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ne glede na nekaj težavnih konstelacij tega tedna boste zelo močni v svojem sedlu, ne bo vas mogoče sklatiti. Tudi če bo kaj videti težko ali celo neizvedljivo, poslušajte samo svoj notranji glas, in če se ne javi z opozorilom, se izziva mirno lotite, šlo vam bo. Navzven niti ne boste delovali napeto, a boste vseeno vsak trenutek pripravljeni na reakcijo. To je za vas odličen način, saj se vam sicer lahko premerijo nepotrebne napake zaradi pomanjkanja koncentracije.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Sonce in Jupiter družno delujeta v dobri smeri za vas in prav čudno bo videti, da ste ne glede na to kar nezadovoljni, ko gledate okrog sebe. So pričakovanja prevelika? Kmalu se v vaše znamenje preseli še Merkur, prinesel bo še več svežine in veliko več možnosti. Morebitne skrite ljubezni dobro zaščitite pred radovednimi očmi. V financah se boste soočili z nekim pravnim ali etičnim spoznanjem oziroma z obetavno možnostjo, ki pa bo najverjetneje na robu dovoljenega.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

V tem tednu vas bo motilo, da drugi ne kažejo volje do držanja koraka z vami, ki veste, kaj je treba narediti. Pa še njihova občutljivost vas bo motila, pa tisoč razlogov, zakaj nekdo nečesa ne more. Čisto mogoče je, da vas bodo drugi pustili iti naprej, sami pa počakali na rezultate. V ljubezni nekaj nepotrebnega prepiha, ki pa ne bo dolgo trajal, Venera se umika iz slabih povezav. Notranja težnja po »doseči nekaj« bo zelo velika, ne delajte pa si iz tega pričakovanj.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Na prvi pogled so ta čas na nebu odlične možnosti za vas, kljub vsemu pa bo šlo vse bolj na trdo; vprašali se boste, ali je še kje kaka ovira, da bi se vam postavila na pot ... Gre pravzaprav za preizkušanje vaše trdnosti, ni treba pogrniti že ob prestopanju čisto prvega kamna. Če se stvari ne bodo odvijale tako, kot ste si bili zamislili vi, boste v precepu, kaj narediti. Še posebej bodite ta teden previdni s financami, na tem področju zdaj planeti res niso na vaši strani.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Informacije, ki jih prejemate, bodo prinašale nujno ukrepanje ali pritisk, vi pa se boste vedli, kot da se vas to ne tiče oziroma kot da se bo vse dobro izteklo ne glede na okoliščine. Marsikdo vas bo čudno gledal, kot bi prihajali iz drugega sveta, a po drugi strani se vam bo vse spet enkrat izteklo. V ljubezni bo na začetku tedna veliko slabega, sumi, napetosti, morda nezadovoljstvo, a že sredi tedna se bo stanje precej popravilo, nekaj boste izvedeli, kar vas bo pomirilo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 10°42 do 17°49 Strelca.

Merkur se bo ta teden (v četrtek) obrnil direktno, zato se bo vrtel samo na zadnjih stopinjah Škorpijona in teden zaključil na 28°01 Škorpijona.  

Venera bo ta teden prišla od 0°08 do 4°32 Škorpijona.

Mars bo prišel od 10°14 do 15°17 Rib.

Jupiter bo šel ta teden od 5°26 do 6°59 Strelca.

Saturn se bo premaknil naprej od 8°02 do 8°48 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prišel od 29°06 do 28°55 Ovna.

Neptun se bo ta teden počasi pomikal naprej, le od 13°42 do 13°45 Rib.

Pluton bo šel po Kozorogu od 19°41 do 19°53.

Luna bo 3. 12. vstopila v Škorpijona, 6. 12. v Strelca in 8. 12. v Kozoroga.

Mlaj bo na nebu v petek, 7. 12., ob 8.20 na 15°07 Strelca.