Astro

Srečanje z dušo umrlega

T.P.
30. 11. 2018, 08.43
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 09.02
Deli članek:

»V sobi se je nenadoma shladilo, srce mi je začelo divje biti, čutila sem, da je nekdo prišel, le videla ga nisem. Potem sem jo zagledala – svojo pokojno mamo,« pripoveduje še vedno pretresena Barbara, ki je pred časom izgubila mamo izgubila mamo.

PS
Mrtvi včasih želijo vzpostaviti stik z živimi, iz različnih razlogov.

Barbara je bila ob pogledu na prosojno podobo svoje pokojne mame tako šokirana, da sploh ni mogla govoriti. Najhuje pa je bilo to, da jo je bilo strah kot še nikoli. Namesto da bi se srečanja z maminim duhom razveselila, je razmišljala samo o tem, kako bi pred njo zbežala. A je prej zbežal duh. Ko je prišla k sebi, ji je postalo neznansko hudo. Bilo ji je žal, ker se mame ni razveselila, ker ji ni povedala, kako zelo jo ima rada, ker je ni vprašala, kako ji je na onem svetu … Od takrat si vsak dan bolj želi, da bi jo mama spet obiskala, a je ni več. Kaj bi dala le za bežen trenutek srečanja.

Napotki za srečanje z duhom

Če srečate duha, se nikar ne ustrašite, predvsem pa brez panike. To je samo nekdo iz neke druge dimenzije obstoja. Objavljamo nekaj nasvetov, kaj storiti v primeru, da srečate duha.

Očitno vas duhovi in njihov obstoj zanimajo, drugače ne bi brali tega članka. Morda ste sami imeli nadnaravne izkušnje, ali pa ste poslušali zastrašujoče zgodbe drugih. Ste se kdaj vprašali, kaj storiti, če srečate duha? Na to vas bo pripravilo sedem nasvetov.

Ostanite mirni

Marsikdo misli, da bi znal pravilno odreagirati ob srečanju z duhom, a ko se to v resnici zgodi, se vse obrne na glavo. Pogum lahko v hipu zamenja panika. Takšna reakcija je normalna, vendar neprimerna. Ne glede na to, ali ste duhove sami klicali, ali pa so vas obiskali sami, ohranite mirno kri, predvsem pa ne skušajte pobegniti. Zavedajte se, da je to dragocena izkušnja, ki se morda ne bo več ponovila. V večini primerov duhovi niso nevarni.

PS
Pred duhom brez panike!

Skušajte komunicirati

Z duhom komunicirajte na enak način, kot bi komunicirali s katerim koli človekom ob prvem srečanju. Predstavite se, bodite umirjeni, do njega imejte spoštljiv odnos. Nobenega zagotovila ni, da boste dobili odgovor (v obliki zvoka ali kako drugače), a je vredno poizkusiti.

Fotografirajte, snemajte

Če imate ob paranormalnem srečanju ob sebi fotoaparat, kamero ali mobitel, skušajte duha diskretno fotografirati. Izklopite bliskavico, saj lahko izzove neprijetne reakcije in refleksije na fotografiji. Seveda se vam bodo roke najverjetneje tresle, a se boste zaradi slabe osvetlitve morali umiriti in potruditi. Naredite čim več posnetkov – tudi po tistem, ko duh izgine, da boste lahko naredili primerjavo. Najbolje pa je, če nadnaravnega gosta posnamete s kamero, saj boste tako ujeli še gibe in zvoke.

Pokličite nekoga

Če ste v sobi sami, a je še kdo z vami v stanovanju, ga umirjeno pokličite, da boste imeli še kakšno pričo. Več prič vedno prav pride. Pomembno je, da ostanete mirni. Brez kričanja pripravite drugo osebo na to, kar bo videla. Brez histerije in panike!

PS
Duhove lahko fotografiramo in snemamo.

Počakajte do konca

Duh je lahko viden samo nekaj sekund oziroma nekaj minut, če imate srečo. Zato ne zapuščajte prostora, dokler je prisoten, četudi nimate pri roki nobene naprave, s katero bi zadevo lahko posneli. Bodite pozorni na to, kaj duh počne in kako reagira. Ostanite še nekaj časa po tistem, ko duh odide, kajti lahko se vrne.

Vrnite se na to mesto

Taki fenomeni se lahko ponovijo, zato se vračajte na kraj, kjer ste videli duha. To počnite v tistem času dneva, ko se je zgodilo srečanje. Poskrbite, da bodo okoliščine čim bolj podobne. Nobenega zagotovila ni, da se bo duh znova pojavil, a nikoli se ne ve, zato bodite pripravljeni.