Astro

Kaj se skriva za lažjo posameznega astro znaka?

Sonči Nered Čebašek
23. 11. 2018, 09.50
Posodobljeno: 23. 11. 2018, 10.07
Deli članek:

Dobre in slabe lastnosti imajo seveda vsa nebesna znamenja. In ker si vsa želijo, da za njihove slabosti nihče ne bi izvedel, o njih vztrajno lažejo.

profimedia
Zveni kot resnica, a je laž.

Če pa poznamo osnove astrologije, nam je marsikaj že vnaprej jasno. In ko enkrat vemo, kaj se v resnici za kakšno lažjo skriva, bomo znali odreagirati, kot je najbolj primerno.

Profimedia
Lažnivci in lažnivke so med nami.


Kaj so torej tipične laži nebesnih znamenj?

profimedia
oven

Oven

»Seveda nisem jezen, sem čisto miren.«

Ne le da se ovni izredno hitro in zelo močno razjezijo, svojih čustev tudi ne znajo nadzorovati. Ko glasno razlagajo, da je vse v najlepšem redu, pa ljudi ne morejo prevarati, saj so pogosto videti, kot da jim bo zdaj zdaj odneslo pokrov. Če vzamemo v zakup še njihov obraz, oblit z rdečico, je laž še bolj transparentna.

profimedia
bik

Bik

»Jaz ljubosumen? Kje pa!«

Lojalni in potrpežljivi bik je po navadi tudi zelo samozavesten, zato le težko prizna, da bi se mu kdo zdel toliko boljši od njega, da bi bil vreden njegovega ljubosumja. Veliko lažje bi jim bilo, če bi si odkrito priznali, kaj jih teži in da je morda še kje na svetu kdo v čem boljši od njih. Če bi jim druge uspelo pohvaliti na glas, bi bila to zanje popolna zmaga.

profimedia
dvojčka

Dvojčka

»Nikoli nisem sodil o drugih ljudeh. Res ne!«

Čeprav so odprte narave in svobodnih načel, dvojčki nikoli ne bodo odkrito spregovorili o tem, kaj se jim zdi pri drugih ljudeh narobe in zakaj jih sami pri sebi včasih tudi ostro obsojajo. Dobro se jim zdi, da se drugim zdijo tolerantni, in za ta vtis so pripravljeni narediti vse – celo požreti vrednote, ki so na njihovi osebni lestvici najvišje.

profimedia
rak

Rak

»Nič ni narobe. Dobro mi je.«

Ker je rak zelo čustveno znamenje, svojih čustev ne more skriti pred drugimi, pa če se še tako trudi. Najsi gre za njegovo stisko ali težave koga drugega, kot da se mu bolečina zariše na obrazu. A da bi priznal, zakaj mu je v resnici težko in kaj mu leži na duši … to pa ne. Raje trpi sam v sebi … četudi mu zatekanje v oklep povzroča celo nočne more.

profimedia
lev

Lev

»Prebolel sem to osebo.«

V svojem velikanskem ponosu lev ob nobeni priložnosti in zaradi nobenega vzroka ne bo pokleknil pred drugo osebo. Ker ima veliko srce, nikakor ni ravnodušen, a priznanje, da ga je nekaj prizadelo ali da ga celo boli, ker se je razšel s partnerjem, z njegovih ustnic ne pride. O svoji žalosti molči in jo nežno pestuje med štirimi zidovi.

profimedia
devica

Devica

»Sploh se ne živciram.«

Le kako se največji perfekcionist v zodiaku ne bi nerviral za vsako najmanjšo malenkost, ki ne ustreza njegovim merilom – pa če so ta v mejah normale ali po njihovih standardih, ki jih je skoraj nemogoče dosegati. Svojo živčnost sicer uspešno skriva, a se nervoza v njem kopiči in navsezadnje sam za nazaj rešuje vse, kar ni šlo po načrtu.

profimedia
tehtnica

Tehtnica

»Nikoli se ne zlažem.«

Po eni strani si tehtnice želijo narediti vtis, da so vedno popolnoma iskrene, a jih po drugi strani nezadržno vleče v pregreho, da bi vsaj malo lagale. Pri tem znaku praviloma nikoli ne gre za kakšne velike laži, ki bi komu lahko škodovale, le neznansko uživajo v tem, da zgodbam dodajajo nekaj čisto svojega, seveda popolnoma izmišljenega.

profimedia
škorpijon

Škorpijon

»S tem se ne obremenjujem, mi sploh ni pomembno.«

To znamenje je najbolj znano po tem, da ko jim je nekaj všeč, postanejo obsedeni s tem, da to dobijo – najsi gre za osebo ali predmet ali karkoli, za kar si želijo, da postane njihovo. Ker pa si škorpijoni tudi nadvse želijo, da bi jih drugi imeli za premišljene ali celo modre osebe, svojo obsedenost skrivajo za masko hladnokrvnosti.

profimedia
strelec

Strelec

»Sploh me ne zanima.«

Vedno nasmejani strelci so poosebljenje dobrega razpoloženja, ki ga vztrajno širijo tudi na druge. A včasih se tudi oni v svoji koži ne počutijo najbolje. Slaba obdobja poskušajo spregledati in sami sebe prepričati, da so lahko brezskrbni. Žal pa jim igranje vloge tistega, ki družbo na silo drži pokonci, pogosto povzroči melanholične misli o samem sebi.

profimedia
kozorog

Kozorog

»Ne potrebujem prav nobene pomoči.«

Resda gre za enega najmočnejših znakov zodiaka, ki zna pravilno odreagirati v vsaki situaciji in nikoli ne krene navzdol, temveč strumno in neumorno stopa samo navzgor. A tudi kozorogi bi včasih potrebovali pomoč – čustveno, denarno ali fizično, vendar jo tudi v najhujši stiski zelo odločno zavračajo. In zato tudi marsikaj nepotrebnega pretrpijo.

profimedia
vodnar

Vodnar

»Sploh ne vem, kaj pomeni negotovost.«

To znamenje pooseblja pozitivno naravnanost in sproščenost v vsaki, še tako neugodni situaciji. Nikoli pa ne bi priznali, da so sami v sebi po navadi izredno negotovi in vsak korak v mislih naredijo tisočkrat, preden ga v resnici udejanjijo. Če bi se vodnarji o pomembnih odločitvah s kom posvetovali, bi jim bilo veliko lažje.

profimedia
ribi

Ribi

»Bom že sama zmogla.«

Ker se ta znak vedno in povsod najbolje počuti v svojem lastnem svetu, v katerega drugi nimajo vstopa, tako ravna tudi v primerih, ko bi potreboval tujo pomoč. Če imate svojo ribo res radi, nikar ne dopustite, da potone, in ji svojo pomoč na kakšen prefrigan način vsilite – saj zdaj točno veste, o čem laže – ter temu priredite taktiko, da ne bo boleča.