Astro

Kamni nas ščitijo in duhovno krepijo

Sonči Nered Čebašek
6. 11. 2018, 13.16
Posodobljeno: 6. 11. 2018, 20.13
Deli članek:

Kristali oziroma minerali imajo izjemno nežno, vendar izmerljivo »vibracijo« ali elektromagnetno polje, kot ga ima vsaka stvar, tudi telo.

dreamstime
čakra

Njihova posebna sestava jim pomaga prenašati pozitivno in vsrkavati negativno energijo, kar ljudje potrebujemo za ohranitev odličnega zdravja in počutja.
Tudi če se ne nameravate spuščati v podrobnosti zdravljenja s kamni, lahko kupite nekaj takšnih, ki vplivajo na občutljive predele vašega telesa.

Nekoč so verjeli, da je nosilec ametista popolnoma varen pred opojno močjo vina. Če pijemo iz vrča, izdelanega iz ametista, pa naj se ne bi napili.

STARI KOT ZEMLJA
Čeprav se zdravljenje s kristali zdi zelo moderno, prvi zapisi o zdravljenju s njimi izvirajo že iz starega Egipta, omenjeno pa je tudi v indijskih ajurvedskih zapisih in tradicionalni kitajski medicini izpred 5000 let. Indijski šamani so v svojih zdravilnih obredih uporabljali pesek, obarvan z zemeljskimi žlahtnimi kamni. Dandanes je uporaba kristalov zelo popularna predvsem v povezavi s horoskopom; vsakemu astrološkemu znamenju namreč ustreza nekaj žlahtnih kamnov, ki človeku pomagajo, da v polnosti izrazi sebe.
VPLIV NA TELO
Kristali so odlični prenašalci energije. Njihova sestava okrepi vaše zdravilne namene ter obnovi in znova uravnoteži telesno energijo, ki kroži po čakrah, tako da odstrani energijske blokade, odvrne presežke energije in odstrani morebitno šibkost. Seveda zdravljenje s kristali ne more biti nadomestek za tradicionalno zdravljenje, lahko pa pomaga na veliko praktičnih načinov. Najbolj znano je, da vas zdravljenje s kristali spodbudi, da prevzamete odgovornost za svoje zdravje ter začnete uporabljati preproste, naravnejše metode.

Preden katerikoli mineral uporabimo, se poučimo o njegovih zdravilnih lastnostih.

Povezava med kristalom in zdravstveno težavo večinoma izhaja iz barve kristala in frekvence njegovega nihanja oziroma njegovega elektromagnetnega polja. Kristali z nižjo vibracijo (rdeči, oranžni in rumeni) zdravijo težave, povezane s spodnjimi čakrami, medtem ko kristali z višjo vibracijo (zeleni, modri, indigo in vijoličasti) najugodneje vplivajo na zgornje čakre.
IZBERITE SVOJEGA
Če želite energijo kristala uporabiti za zaščito ali lajšanje telesne, čustvene ali duševne težave, povezane z določeno čakro, enega od kristalov s seznama položite na čakro in ga pustite učinkovati 20 minut, medtem pa se sproščajte.
Mi smo kot primer vzeli kronsko čakro, ki je naš prvinski stik z duhovnim svetom. Ko duša pride v telo – vstopi skoznjo, in ko telo zapušča, gre po isti poti.
Kronska čakra na temenu je povezana s celotnim telesnim sistemom, z okostjem, mišicami, kožo in živčevjem, in lahko povzroča kronično utrujenost, bolezni kože, nevroze ter duševne bolezni. Kamni zanjo naj bodo bledo lila, svetlo lila, vijoličasto prozorni, snežno beli in prosojni, posebej primeren za uporabo je ametist – pomaga do boljšega počutja, pri nespečnosti, glavobolu in težavah z glavobolom ter težavah s pljuči.
UPORABA
Kristali, vdelani v nakit, na primer v obeske, prstane in uhane, vam bodo ves dan vlivali energijo. Kristal, ki vam je ljub, lahko nosite s sabo tudi v svilenem mošnjičku v žepu ali v torbi.
Večji kristali pa prinašajo naravno ravnovesje in lepoto v vaš dom ali pisarno. V vsak prostor jih namestite nekaj, še posebej pa v pisarno, spalnico in dnevno sobo. Poskrbite, da se na njih ne bo nabiral prah, tako da jih redno čistite z mehko krpo ali omelcem.
Tudi esence žlahtnih kamnov imajo nežen zdravilni učinek. Z njimi si lahko natrete prizadeti predel telesa, lahko jih dodate v kopeli ali jih prelijete v steklenico z razpršilom in esenco popršite po prostoru.

AMETIST

Krasen poldragi kamen, ki služi tudi kot izjemna podpora kronski čakri, ametist, lahko kupite v naši trgovine TUKAJ ali ga naročite na brezplačni telefonski številki 080 6116.

PS
ametist