Astro

Kaj imajo materina znamenja z dogodki pred našo smrtjo?

jp
4. 11. 2018, 14.16
Posodobljeno: 4. 11. 2018, 14.19
Deli članek:

Nekateri ljudje verjamejo, da so materina znamenja mesta, kjer je prišlo do hude poškodbe, in da vsebujejo spomine, ki jih je oseba ohranila iz svojega prejšnjega življenja.

PS
Nekateri verjamejo, da so materina znamenja spomini na prejšnja življenja.

V nekaterih kulturah celo označujejo telesa preminulih, da bi jih uspeli prepoznati v naslednjem življenju. Ženska na Tajskem si je pred smrtjo želela, da bi se ponovno rodila kot deček. Njena hči ji je prst pomočila v belo pasto in ji z isto pasto zaznamovala tilnik. Kmalu po njeni smrti je hči rodila sina z belim znamenjem na tilniku.

Ko je bil dovolj star, je zahteval dediščino, čeprav do nje uradno ni bil upravičen. To je le eden izmed številnih primerov, ki jih je proučeval dr. Jim Tucker z ameriške univerze v Virginiji. Zgodba se morda zdi za lase privlečena, a Tucker vztraja, da ne gre za osamljen primer.

PS
Kolo reinkarnacije

Pokojni dr. Ian Stevenson, čigar delo nadaljuje Tucker, je obravnaval dvesto deset primerov otrok, katerih znamenja so bila povezana s spomini, ki naj bi jih ohranili iz prejšnjih življenj.

Izmed devetinštiridesetih primerov obdukcij, ki jih je obravnaval Stevenson, jih je bilo triinštirideset odstotkov takih, kjer sta bila znamenje in rana na istih desetih kvadratnih centimetrih.

Naštevamo še nekaj primerov iz Stevensonovih raziskovanj, ki pričajo o tem, kako naj bi bila s prejšnjimi življenji povezana znamenja. Deček, rojen v Indiji brez prstov na desni roki, naj bi se spominjal svojega prejšnjega življenja, v katerem je prste izgubil v nesreči s strojem za sekljanje.

Fant z deformiranim uhljem iz Turčije naj bi se spominjal, da je bil v tisto stran glave ustreljen. Maha Ram, deček iz Indije, naj bi bil ustreljen v prsni koš. Spominjal se je dovolj podrobnosti, da je Stevenson lahko izsledil mrliški list moškega, ki naj bi se reinkarniral kot Ram. Znamenja na njegovem prsnem košu naj bi bila v skladu z ranami, vendar pa se nekateri strokovnjaki upravičeno sprašujejo, če take zgodbe dejansko dokazujejo reinkarnacijo, ki za zdaj še ostaja izrazito kontroverzna tema.