Astro

Skozi mamino smrt do boleče resnice

PS
31. 10. 2018, 20.17
Posodobljeno: 31. 10. 2018, 20.32
Deli članek:

»Nikdar ne bom pozabila trenutka, ko me je v službo poklical oče in mi povedal, da je mama umrla.

PS
Tamara je bila na mamo izjemno navezana, a si ni mislila, da jo bo njena smrt pahnila v globoko depresijo. Le zakaj?

Dobrih enajst let je minilo od tistega usodnega trenutka, ko je z življenjem moje mame na nek način ugasnilo tudi moje življenje. V hipu je vse zastalo, v hipu sem v sebi začutila topo praznino, življenje je izgubilo smisel. Preostali del družine, dom, služba, vse je zame izgubilo pomen. Kot da je bila mama edina iskra mojega življenja, kot da je moje srce nehalo utripati skupaj z njenim. Zaprla sem se v hišo, se skrila pred svetom, se pokrila z odejo in utonila v globok sen. Zaspala sem za dolgih pet let. Dobesedno. Malo je bilo trenutkov, ko sem bila budna, a tudi takrat sem se počutila, kot da spim. Razlika je bila le v tem, da sem bila v budnem stanju popolnoma otopela, v spanju pa sem oživela, saj sem se tam v sanjah še naprej družila z mamo …,« obuja boleče spomine na mamino smrt urednica našega portala Peti svet Tamara Pirih, ki je potrebovala kar deset let, da se je izkopala iz brezna depresije in otopelosti.

TV Veseljak
Tamara je voditeljici Maji v oddaji Iskreno zaupala svojo bolečo zgodbo, v kateri je razkrila tudi razlog, zakaj jo je mamina smrt prizadela bolj, kot bi si kdajkoli mislila.

Oddaja Iskreno bo na TV Veseljak v četrtek, 1. novembra 2018 ob 21. uri.

Kaj se je po mamini smrti zgodilo z njo, kaj je smrt sprožila v njej, kako ji je začelo odpovedovati telo, ker je čustva potisnila globoko vase, kje je poiskala pomoč in kaj je po dolgih letih dela na sebi ozavestila glede svojega zgodnjega otroštva, predvsem pa časa, ko je bila spočeta, bo zaupala izjemni voditeljici Maji Oderlap v oddaji Iskreno, in sicer na dan spomina na mrtve.