Astro

Kaj takega se zgodi redkokdaj

Bern Jurečič, www.astrology.si
28. 10. 2018, 08.55
Posodobljeno: 28. 10. 2018, 09.19
Deli članek:

V kratkem bo kar polovica planetov zamenjala znamenja, po katerih potujejo.

PS
Pol planetov je ta čas nepovezanih, kaj takega se zgodi redkokdaj.

Ta teden bosta vrsto otvorila Merkur in Venera, oba na sredo. Merkur hiti naprej in se bo prestavil v Strelca, kar bi se moralo nekaj časa poznati na načinu razmišljanja, ne več toliko na trpek, preiskovalni in radikalni način, ampak bolj na odprt in optimističen. Venera se bo na svoji poti vrnila v Tehtnico, svoje lastno znamenje, ter si tako pridobila nekaj izgubljene moči.

PS
Bern Jurečič je eden vodilnih slovenskih astrologov, avtor, predavatelj in učitelj astrologije (www.astrology.si).

A na sredo to še ne bo vse – tudi zadnji krajec bo tedaj na nebu, kar ni ravno dober čas za iniciativo in prve poteze, raje za zapiranje in končevanje zadev. Pol planetov je ta čas nepovezanih, kaj takega se zgodi redkokdaj. Kot bi delovali samo zase, ne pa za druge, recimo za nas. Prevelika pričakovanja, prevelike zahteve? Nuja po »storiti nekaj«, le da ni čisto jasno, kaj. V naslednjem tednu bo skupaj z novimi prehodi planetov, tokrat malo težjimi kalibri, precej bolj jasno, kako in kaj.

Dreamstime
Kmalu bo precej bolj jasno, kako in kaj.

Horoskop za teden od 29. 10. do 5. 11. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V službi se stvari postavljajo v red, manj bo iskanja in metanja energije stran. Rojeni v zadnji dekadi znamenja bodo morali pokazati vso svojo moč, če naj bi se obranili nekega izziva, morda pritožb čez njihovo delo. Pazite na vse vrste dokumentov in podpisov, kar zadeva pravne in upravne zadeve, še posebej pa denar. Skrbelo vas bo za neki denar, ki ste ga posodili ali pa ga ne morete vrniti. Za loto zdaj ne piha ugoden veter, čeprav se ta možnost zdi zelo obetavna.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Neke informacije (morda dokument) vas bodo razburile, je pa vprašanje, ali sploh lahko kaj naredite. Morda vam uspe iz vsega skupaj izvleči celo kako korist, in če drugega ne, boste od ljudi okoli sebe dobili nekaj koristnih nasvetov, morda tudi kako lekcijo. S financami bi moralo iti ta teden v redu, zlasti rojenim v tretji dekadi znamenja se bo zazdelo, da so rojeni pod srečno zvezdo. V ljubezni bo šlo nekaj na lepše, mirni boste in načrtovali boste prijetno skupne poti.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkur se bo ta teden iz občutljivega in dramatičnega Škorpijona preselil v Strelca, ki zanj sicer ni najbolj prijetno znamenje, bo pa zato več možnosti tako za učenje kot za deljenje znanja drugim, kar zelo radi počnete. Atmosfera je zadnje čase tako napeta, da previdnost res pride prav kot že dolgo ne. V srčnih zadevah ni miru, a ko se bo Venera izvila iz sedanjih povezav ter prestopila nazaj v Tehtnico, lahko tudi s te plati pričakujete nekaj več spokoja.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Rojeni okrog 15. bodo hitro v težavah, če meja ne bodo postavili dovolj zgodaj; kdo jim lahko pošteno zleze pod kožo. Sicer pa na splošno velja, da če boste šli skozi ta teden s politiko majhnih korakov, ne morete zgrešiti. Veliko vaše energije bo usmerjene k boljšemu jutri, kar je odlično, le da pridejo pravi rezultati take usmeritve za vami z nekaj zamika. V srčnih zadevah bo veliko sape, miru in harmonije pa manj, nečemu novemu se bo treba prilagoditi.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V službi in poslovnih zadevah se ne boste hoteli ustaviti, četudi bi morda kazalo, da bi prepustili kaj komu drugemu ali pa pustili kaj za naslednji teden. Če drugega ne, se sredi tedna v Strelca preseli Merkur in čas za bolj razbremenjeno delovanju bo tu. Rojenim v tretji dekadi bo uspelo zaključiti neko zadevo doma, ali s starši ali s posestjo, ki jih je obsedala že dlje časa ali pa se je še nedavno kazala kot nerešljiva.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Toliko tega je še za opraviti, vi pa ste preobremenjeni z drugimi problemi, med katerimi imajo levji delež finančne skrbi. Marsov napeti položaj kaže, da boste sicer vse naredili tako, kot je treba, a boste tudi razdraženi in boste s prstom kazali na vse napake okrog sebe. Rojeni v tretji dekadi bodo imeli korist od neke poti ali pa internetne navezave s tujino. V ljubezni bi moralo biti mirno, a se bo pojavila neka oseba, ki bo začela mešati štrene.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Neptun je ta čas sam zase in dela zgago pri vsem, kar naj bi bilo spravljeno v red ali organizirano tako, da ni zastojev. Morda se ne bo vedelo, kdo je za kaj tu, ali pa bo zaradi »višje sile« izpadel kak pomemben člen v delovni enoti in bodo potrebne nadomestitve. Prehod Venere v vaše znamenje bo prinesel tudi lepše dni, pomirjeni boste in vaši koraki bodo jasni. Pazite pri uradnih in pravnih postopkih, hitrica in napačno razumevanje dokumentov sta zelo verjetna.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Sami sicer dobro veste, kam hočete priti in tudi kako, a ker se morate ozirati tudi na druge, zna biti, da bo izplen slabši od pričakovanega. Jezi vas, ker so pogoji za uspeh pravzaprav dobri in v bistvu izgubljate precej časa in energije za stvari, ki se jih da navadno rešiti z levo roko.

Radi bi pičili, a vam rdeča lučka v malih možganih pravi, da to ni najbolje. Če se v vašem življenju zdaj pojavi neka skrita romanca, bo to trajalo dlje časa in imelo tudi večji pomen od navadne afere.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V prvih dneh boste preobčutljivi in preostri, vsakdo vas bo motil in puščic vam bo že zmanjkovalo, toliko bo »potrebnega« streljanja okoli sebe. Potem vam Merkur prinese nekaj več razmisleka in trezne presoje, s tem pa tudi resnost, konstruktivnost in boljše rezultate. Pazite pa, da ne bi bili bolj produktivni na besedah kot na dejanjih. V ljubezni ne bodite preveč zahtevni, Uran vam jo zna zagosti s prepihom, toda kmalu bo nekaj časa mir pred njim.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Sonce, ki ima v tem tednu obilo povezav z drugimi, vam bo prineslo prepotrebno energijo za premagovanje ovir, tudi za kako iniciativo za projekt ali nalogo. Iskali boste podporo pri drugih, a zna biti, da ne bodo dosegljivi ali pa ne bodo imeli časa. V srčnih zadevah se obeta krajši premor, ko bodo poslovne ali statusne zadeve pomembnejše, ne toliko zato, ker bi vas kaj minilo, kot zato, ker se bo pojavilo nekaj nujnih in perečih zadev.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Glavnina vaše energije bo tokrat usmerjena v doseganje čim boljših rezultatov, in tudi če vaši nadrejeni od vas ne bodo pričakovali preveč, boste do sebe zahtevni kar sami. Pazite se hitrice pri odločitvah in priskrbite si čim bolj trdne informacije. Visokoleteče besede to pot ne bodo zadostovale. Kar nekaj preglavic se v horoskopu nabira pri financah, mogočih je nekaj nejasnosti, morda celo izguba, a še v tem primeru ne bo čisto jasno, ali izguba je ali ni ... Neptun »seka na polno«.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Tako Saturn kot Venera vam prinašata optimistične in konstruktivne energije, tako da se lahko lotite tudi zahtevnih projektov, brez strahu, da bi vas zaneslo v neželeno smer. V drugi polovici tedna bo Venera svoj vpliv prepustila Marsu, kar bo prineslo nekaj več trenj in nemira, a tudi raziskovalne in inovativne iskrice, tako da obstali ravno ne boste, prej nasprotno. V službi bo nekaj malega sprememb, ravno toliko, da ne bo vse enako kot prej, obenem pa nič skrb vzbujajočega.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 5°27 do 12°28 Škorpijona.

Merkur bo prišel od 27°10 Škorpijona do 5°33 Strelca, v katerega bo vstopil 31. 10.  

Venera bo retrogradno prišla od 1°40 Škorpijona do 27°53 Tehtnice, v katero bo vstopila 31. 10.

Mars bo prepotoval od 19°27 do 23°26 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 27°42 do 29°13 Škorpijona.

Saturn se bo premaknil naprej od 4°41 do 5°16 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil od 0°21 do 0°04 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 13°53 do 13°48 Rib.

Pluton se bo počasi premaknil naprej, od 18°56 do 19°03 Kozoroga.

Luna bo 29. 10. vstopila v Raka, 31. 10. v Leva, 2. 11. v Devico in 4. 11. v Tehtnico.

Zadnji krajec bo na nebu v sredo, 31. 10., ob 17.39 na 8°12 Leva.