Astro

Z operacijo dlani spreminja usodo?!

T.P.
26. 10. 2018, 08.00
Posodobljeno: 26. 10. 2018, 09.20
Deli članek:

Kljub velikemu tehnološkemu napredku in visokim znanstvenim dosežkom na Japonskem še vedno obstaja močna struja tradicionalistov, ki zaupajo predvsem mejnim vedam, kot je denimo branje usode z dlani.

PS
Resnica je na dlani.

Plastični kirurg Takaaki Matsuoka pa je združil znanost in tradicijo ter svojim pacientom ponudil operacijo dlani, s katero naj bi spremenili svojo usodo. Operacijo opravi s skalpelom, s katerim dodaja na dlani nove črte, ki naj bi v človekovo življenje prinesle več sreče, zdravja, ljubezni … Operacija stane slabih tisoč evrov, okrevanje pa traja približno mesec dni. 

PS
Dr. Takaaki Matsuoka

Po posegu zadel na loteriji

Najpomembneje v tej zgodbi je, da njegova operacija deluje. Vsaj tako zagotavljajo njegovi pacienti, ki pravijo, da se jim je po operaciji v življenju končno nasmehnila sreča. Ena od pacientk se je poročila kmalu po tistem, ko ji je dodal črto za zakon, kar dva pa sta po posegu zadela na loteriji.

PS
Operirana dlan

Ni imela kaj izgubiti

Najbolj neverjetna pa je zgodba Američanke Sandre, 41-letne matere treh otrok, ki se

je dolga leta borila z rakom. Ko se ji je stanje tako poslabšalo, da ji zdravniki niso več mogli pomagati, je začela iskati najrazličnejše alternativne možnosti. V trenutku največje stiske je obiskala vedeževalko, ki ni vedela ničesar o njej in njeni bolezni. Prerokovati ji je nameravala z dlani, a je že ob prvem pogledu nanje zgroženo osupnila. Kar je videla, je bilo očitno prehudo, da bi ji lahko povedala, zato ji je samo rekla, da ji ne more napovedati usode, ter ji vrnila denar.

Nad raka s preprosto operacijo

Dolga leta se je mati treh otrok borila z rakom, lani pa so ji zdravniki povedali, da ji ne morejo več pomagati. Po operaciji dlani je rak izginil. 

Sandra je kljub temnim slutnjam želela vedeti, kaj kažejo njene dlani. Začela je preučevati črte na dlaneh, med brskanjem po spletu pa je izvedela tudi za japonskega zdravnika Takaakija. Takoj se je odločila, da poskusi srečo še pri njem. Ni imela kaj izgubiti, poizkusila je že vse, a nič ni odgnalo njene vse bolj agresivne bolezni. Odpravila se je na Japonsko, kjer ji doktor opravil operacijo dlani. Nekaj mesecev po posegu se je njeno stanje začelo popravljati, njeni naslednji izvidi pokazali, da je njen rak izginil.  

PS
Operacijo opravi s skalpelom, s katerim dodaja na dlani nove črte.

Ljudje, ki berejo z dlani, so glede te metode skeptični, ne morejo je niti potrditi niti ovreči. Nala Saraswati pravi, da se črte na dlaneh običajno same menjajo glede na okoliščine, dopušča pa možnost, da ima učinek tudi umetno spreminjanje dlani.