Astro

Džotiš razkriva o nas, kar sami ne vemo

Maja Furman/revija Bodi zdrave
18. 10. 2018, 11.27
Posodobljeno: 18. 10. 2018, 11.41
Deli članek:

»Džotiš in njegove preventivne tehnike pomagajo, da lahko tigrov ugriz spremenimo v komarjev pik,« je o bistvu omenjene tehnike slikovita džotišini Zarja Fišter.

PS
Džotiš nam lahko osvetli naše življenjske poti.

Bistvo je sprememba

Da je glavni namen džotiša vnašanje sprememb in svetlobe v naša življenja, mi pojasni simpatična sogovornica, mojstrica tovrstnega znanja. Džotiš ni namenjen predvidevanju prihodnjih dogodkov, saj, »če bi k njemu pristopili tako, bi zgrešili njegov temeljni namen – spremembo. Džotiš temelji na preventivnih tehnikah, s katerimi harmoniziramo naravna načela, ter na ozaveščanju naše svobodne volje.« Skozi zanimiv pogovor izvem, da nam džotiš ponuja tudi spoznanje o naših osebnostnih in fizičnih lastnostih, podvrženosti določenim boleznim, notranjih bojih in nezavednih vzorcih. Lahko nam pomaga ozavestiti, česa naj več ne počnemo in katere vzorce moramo spremeniti, da bomo živeli bolj kakovostno.

S pomočjo džotiša lahko znotraj določenega obdobja določimo najbolj optimalen dan za različne začetke (poroko, selitev, nakup avtomobila, otvoritev podjetja ali trgovine, spočetje otroka, podpis pogodbe …) in določimo težja življenjska obdobja, kot je sade sati 

Upoštevanje premika Zemljine osi

Džotiš pri svojih matematičnih preračunih, poleg do minute natančnega časa rojstva, datuma, kraja in države rojstva, upošteva premikanje Zemljine osi – precesijo –, česar zahodna astrologija ne.

»Džotiš ravno tako uporablja dvanajst astroloških znamenj kot zahodna astrologija, vendar je, zaradi upoštevanja precesije, podznak ali ascendent največkrat drugačen kot v običajnih astroloških izrisih. Največkrat se zgodi, da se podznak premakne za eno astrološko znamenje nazaj; če ste na primer po zahodnem horoskopu rojeni v podznaku leva, ste po džotišu najverjetneje rak,« razliko pojasni džotišini.

PS
Džotiš - ustvarjanje svetlobe

Prevzemite odgovornost

Džotiš nam lahko osvetli naše življenjske poti in tako pomaga, da prevzamemo krmilo lastnega življenja v svoje roke. »Če se vam na primer v partnerski zvezi pojavljajo vedno iste težave, ki si jih ne znate razložiti, vam bo morda prav džotiš dal odgovor, zakaj so stvari takšne, kot so. Gre za interpretacijo karmičnega vzorca, ki ga vsak posameznik prinese na svet s svojim rojstvom,« razloži Zarja. Njo je starodavna indijska astrologija očarala ravno s filozofijo, da je pomemben današnji dan in da »moji odzivi kreirajo mojo sedanjost in prihodnost«. 

Sade sati je obdobje, ki se v življenju posameznika pripeti na približno vsakih 21 oziroma 22 let in traja okoli sedem let in pol. To obdobje je namenjeno globoki duhovni rasti. V tem času se lahko posameznik sreča z najrazličnejšimi težavami, čustvenimi stiskami, izgubami, celo s smrtjo dragih oseb, živali, izgubo predmetov, s psihičnimi in zdravstvenimi težavami. To je čas za zaključevanje starega in začetek novega.

S prinašanjem svetlobe ali džotiša spoznamo, da so v našem življenju možne spremembe. »In z vnašanjem sprememb, na katere nas s svojo svetlobo usmeri džotiš, postajamo odgovorni za lastno življenje,« še pove džotišini. 

Iskriva sogovornica kot zgled polnega in radostnega življenja navede Indijce, ki se večinoma ravnajo po načelu svoje džotiš astrologije, ko želeno dosežejo tako, da zanj aktivirajo namero v smeri uresničitve le-tega. »Hkrati pa si dovolijo živeti tudi iz dneva v dan in se veseliti majhnih radosti, ker življenje čutijo znotraj sebe,« zaključi Zarja.