Študije in izračun

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec sveta!

tp
25. 4. 2022, 12.43
Posodobljeno: 25. 4. 2022, 12.44
Deli članek:

Veliki znanstvenik Isaac Newton je poleg raziskovanja matematike in fizike veliko časa posvetil tudi ezoteriki in proučevanju Biblije.

dk
Po Newtonovih izračunih naj bi Jezus prišel na Zemljo čez slabih 40 let.

Znanstvenik s pomočjo Biblije izračunal Jezusov prihod in konec sveta!

O tem, da se je v prostem času ukvarjal z eksperimenti in alkimijo, piše v svoji knjigi z naslovom  'Isaac Newton: The Asshole Who Reinvented The Universe' avtor Florian Freisteter.

Alkimija za Newtona ni bila samo hobi, saj je bil to njegov način razumevanja vesolja.

»Bil je prepričan, da je Bog prisoten povsod, ne samo v duhovni obliki, temveč tudi v fizičnem svetu. Zato je verjel, da obstaja neka vrsta božjega delca, nekakšen temelji del materije, ki bi omogočil transformacijo iz vsega v vse. Zanj je bilo raziskovanje alkimije enako pomembno in resno kot znanost,« piše Freisteter. Newton je velik del življenja posvetil tudi proučevanju biblijskih zapisov, na podlagi katerih si je celo drznil predvideti, kdaj bi lahko prišel konec sveta oziroma vzpostavitev božjega kraljestva na Zemlji, to je prihod Jezusa. Njegove raziskave so temeljile na obsežnih študijah biblijskih tekstov, zlasti knjige preroka Daniela, iz katerih je zaključil, da se bo svet 'resetiral' leta 2060, ko bo na Zemlji prevladalo nebeško kraljestvo.

Leto 2060 bo odločilno za svet!

»Newton je namenil veliko časa raziskovanju Biblije in je verjel, da je bog že določil ter zabeležil prihodnje dogodke v njej,« pravi Freisteter ter dodaja, da je za znanstvenika leto 2060  pomenilo novi začetek, ki ga bodo verjetno najavile predhodne vojne in velike katastrofe.

Newton je za ultimativni začetek nove božje dobe na Zemlji izračunal leto 2060.

Newtonove zapise o koncu sveta, kakršnega poznamo, so prvič razkrili javnosti leta 1969 v sklopu predstavitve, imenovane Newtonove skrivnosti. V pismu iz leta 1704 je Isaac Newton, angleški fizik in astronom, zaljubljen v teologijo ter alkimijo, zapisal, da bi med utemeljitvijo Svetega rimskega cesarstva Karla Velikega leta 800 in koncem sveta moralo preteči točno 1.260 let po biblijski knjigi preroka Daniela.