Astro

Meditacija: pot v notranji svet

snč
9. 10. 2018, 10.23
Posodobljeno: 9. 10. 2018, 10.26
Deli članek:

Gre za umirjeno stanje duha, v katerem smo v sozvočju s frekvencami univerzalne ljubezni – kozmosom, in potujemo v notranji svet. In zakaj prinaša toliko pozitivnega?

PS
Odgovor je znotraj nas.

Velikokrat ljudje iščemo odgovore v zunanjem svetu, medtem ko se tisti pravi odgovori za naše življenje nikoli ne nahajajo zunaj, ampak znotraj nas. S tem, da prisluhnemo, lahko doživimo izjemno izkušnjo miru.

Meditacija je zelo močno orodje zdravljenja duha, uma in telesa. Pomaga nam pri osredotočenju in spoznavanju duhovnih resnic, ki jih poznamo tisočletja, a jih vedno znova odkrivamo pri novih reinkarnacijah.

Meditacijo lahko uporabljamo za številne namene: boljše počutje in zdravje, osredotočenje in umirjanje uma, večjo zavest o obstoju telesa in uma, ravnovesje čustev, za odkrivanje življenjskega poslanstva, iskanje odgovorov na naše težave in tako dalje.

USKLAJEVANJE

Meditacija usklajuje vzorce valov desne in leve polovice možganov in nas vodi v mirno stanje, v katerem lahko slišimo odgovore duše. Meditacija nam pomaga razumeti naš lasten um. Tako lahko prepoznamo negativno in to tudi preobrazimo v pozitivno.

Včasih boste morda ugotovili, da se ne morete sprostiti, saj je sproščanje pozitivno stanje, ki ga morda niste vajeni. Ego vam ne dovoli sprostitve, saj si ne želi, da bi slišali sporočila, ki vas pozivajo k duhovnemu prebujanju. Le kaj mu bo potem ušpičila kreativna duša, ki zaupa toku življenja? Ključ do uspeha je vztrajnost. Vztrajnost v meditaciji vas bo prej ali slej pripeljala do sprostitve in miru, kar pomeni začetek poti k notranji modrosti. Ko boste to enkrat izkusili, ne boste nikoli več želeli biti brez občutka, ki je vaša edina univerzalna resnica – mir. Tudi vaše telo bo ob mirni energiji, ki teče skozenj, bolj zdravo in spočito.

profimedia
Tako lahko prepoznamo negativno in to tudi preobrazimo v pozitivno.

Meditacij je veliko vrst, izberete lahko denimo vodeno meditacijo, meditacijo ob mirni glasbi ali pa preprosto v tišini.

Meditirate lahko z belo svetlobo, angeli, Stvarstvom, samorogi ... karkoli čutite, da je v danem trenutku najboljše za vas.