Astro

Smo v zatišju, nekaj se pripravlja!

Bern Jurečič, www.astrology.si
1. 10. 2018, 09.53
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 20.06
Deli članek:

Teden s tokratnim zadnjim krajcem bo pomenil nekakšno zatišje v teh jesenskih mesecih, zazdelo se nam bo, kot da se nekaj pripravlja.

PS
Le kaj se pripravlja?

Planeti izhajajo iz povezav, ki so opredeljevale njihov vpliv, in se pripravljajo na nove. Tako se bo Mars po dolgem časi izvil iz sodelovanja z Uranom, ki je prinašal številne napetosti in težnjo po razbitju neugodnega poteka dogajanja tudi na silo, če ne gre drugače. Res je sicer, da takoj še ne bo skladen, saj se je zapel v odnos z Venero, ki se obrača retrogradno in bo hotela še več pozornosti kot doslej, in tudi ta bolj kot ne na silo, česar sicer nismo ravno vajeni od planeta lepote in harmonije. Jupiter ta čas tava nekje čisto sam, želja po tem, da bi šli naprej in izboljšali stanje, bo velika, a še ni videti, da bi se to hrepenenje spremenilo v kaj konkretnega, za zdaj bo kar ostalo pri lepih namenih in upanju.  

PS
Priznani astrolog Bern Jurečič - www.astrology.si

Horoskop za teden od 1. do 8. 10. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Veliko želje in prizadevnosti je videti v tokratnem vašem horoskopu, ne bo vam dalo miru, kar še nekaj bi, skoraj karkoli že. Venerin obrat vam ponuja pregled financ in bolj umirjeno odločanje, saj je nehal vplivati prehitri Uran. Tudi v investicijah in obračanju denarja bo zdaj bolj mirno in preudarno. V ljubezni bo pričakovanj veliko, predvsem rojeni v drugi dekadi znamenja pa pazite na verbalni pritisk, hitro vam bo ušlo kaj preostrega ...

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Ta teden bosta svoje sodelovanje na nebu zaključila Mars in Uran, kar za vas vsekakor pomeni nekaj več miru pri delu in v vsakdanu. Že omenjeni obrat Venere v retrogradno smer pomeni dobro možnost za miren in temeljit pregled vsega storjenega v zadnjem času in ugotovitev, ali in kje so bile storjene kakšne napake. K temu bosta veliko prispevala tudi Sonce in Merkur, ki skrbita za malenkosti pa tudi za možnost, da opazimo vse, kar je treba.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V tem nekoliko nenavadnem tednu, polnem čakanja in lepih namenov, boste dvojčki spet med najbolj aktivnimi in ustvarjalnimi. Imeli boste obilo energije, želje po ustvarjanju in dosežkih, moči in vitalnosti toliko, da bi ju lahko prodajali. Pri poslih in v službi ni dobro preveč komplicirati, počakajte na boljše čase. Vsekakor pa zajemite ugoden veter v jadra na področju odnosov, partnerstva in starševstva, to vas bo dovolj izpolnilo, da boste zadovoljni s seboj.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ta teden na splošno ne bo ravno čas velike akcije, prej nasprotno, vse se bo nekako čakalo ali pripravljalo, za vas pravzaprav kot naročeno. Nekaj občutljivosti v prvih dneh boste lahko pretočili v navdih, meditacijo, počitek ali spanje, kakor vam ljubo, a vseeno opravili, kar je nujno treba, potem pa v drugi polovici tedna prestavili v višjo prestavo, in kar zadovoljni boste s seboj. V srčnih zadevah Venerino ustavljanje prinaša nujo po pregledu, kje sploh smo.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tednu, ki ne obeta kakšnih zmag ali preboja naprej, je treba najti področja, kjer bi vseeno lahko našli zadoščenje in občutek uspešnosti. Tokrat to poiščite v odnosih z drugimi, v komunikaciji in kratkih potovanjih, pa tudi pri načrtovanju imate še veliko manevrskega prostora. Že konec tedna bo v zraku čisto druga pesem, našli boste dovolj izzivov na vseh straneh, čakanje in počivanje ne bo več prišlo v poštev. V ljubezni in novih romancah bo veliko vsega lepega, le konkretnega ne bo nič zraven.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Na začetku tedna boste do vratu v načrtih (ki se bodo kar prehitevali med seboj), potem pa vas bo morda popadlo, da ne znate napraviti vsega tega in tudi ne veste dobro, katera od vseh teh poti bi lahko bila prava. Poleg tega bo že ena sama mala opazka dovolj, da vam bo vse »padlo dol«. In vendar je vaš tokratni horoskop v bistvu dober, imate vse možnosti utrditi svoj položaj in prejeti nekaj pravih potrditev. Zatorej pamet v roke in ne glejte samo v eno smer, tisto »slabo«.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Če bi rekli, da boste ta teden »polni samih sebe«, bi bilo to čudno slišati, kajne? A bo kar res tako – tehtanje vsega, kar je mogoče tehtati, od besed, stvari, odnosov do misli in celo zraka, to zmorete samo tehtnice. Velik poudarek je videti tudi na financah, težnja po stabiliziranju in bolj mirni jeseni bo zelo velika, prečesali boste svoje izdatke in se brez slabe volje odrekli nekaj stvarem. V odnosih z domačimi, predvsem starši, se lahko zgodi kakšen prepir, zlasti pri rojenih okrog 10. v mesecu.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Venera, ki se povrhu vsega obrača nazaj in bo še kar nekaj časa pomembno vplivala na vaše življenje in vsakdan, pa tudi Jupiter, ki je trenutno v ne ravno ugodnem položaju, bosta prinesla nekaj samozadovoljstva, ne ravno značilnega za škorpijone, in lagodnosti, s katero ne boste vedeli, kaj bi. V srčnih zadevah je čisto mogoče, da se pojavi kakšna oseba iz preteklosti, da bi spet navezala stike. V partnerstvu in zakonu pihajo bolj resne in konstruktivne sape.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Venera, ki se obrača nazaj, vam ne pomaga in Jupiter tudi ne, zato si več časa kot za prizadevanje ostati na višini vzemite za to, da se odpočijete, si »napolnite baterije« in se pripravite za prihodnje tedne. Preberite kakšno knjigo, pojdite v naravo, učite se joge, meditirajte, naspite se dobro. Vse seveda ne bo samo slabo, čisto verjetno boste ob vsem tem načrtovali korake v prihodnje, morda za mnenje pobarali kakšno prijateljsko osebo in si začrtali odlične poti.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Ta teden je vse nastavljeno tako, da lahko naredite veliko. Tudi če bi se na vaši mizi znašlo več projektov hkrati, se jih ne boste ustrašili, svoje naloge boste opravili preudarno in stabilno. V službi bi vam lahko dodelili kakšen drug resor ali drugo pisarno, zasebniki med kozorogi pa bodo razmišljali o novi smeri, v kateri bi se dalo kaj doseči. Glede financ je sprva videti še nekaj malega skrbi, a v nekaj dneh bo vse pod nadzorom, vaša denarnica pa mirna.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V službi in pri poslih se stvari kažejo lepše, kot so v resnici, a s pravimi informacijami (boljšega tedna za pridobitev koristnih napotil skoraj ne more biti) boste nadoknadili vse zaostanke in pomanjkljivosti. V drugi polovici tedna si boste verjetno vzeli čas za kakšen oddih, morda meditacijo ali jogo, zelo dobro bi bilo, če bi se več kot z drugimi ukvarjali s sabo. Rojeni okrog 10. v mesecu naj ta teden zelo pazijo na živce, lahko se česa nabere preveč in se potem kaj zalomi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Podobno kot pri večini drugih znamenj je tudi pri vas ta teden videti precej dilem – bi in ne bi, katera smer je prava, kdo ima zdaj prav in podobno. Lunino gibanje je pri tem odlično, prineslo bo nekaj več ognja in ustvarjalnosti, tako da ne boste obsedeli križemrok, s tem pa tudi odrešujoč občutek, da so se megle razkadile in se spet lahko mirno odpravite naprej. V zakonu zna biti bolj pestro, potuhnite se in počakajte na boljši veter, da ne bi šlo kaj zares narobe.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 7°41 do 14°34 Tehtnice.

Merkur bo prišel od 15°17 do 26°41 Tehtnice.  

Venera se bo ta teden obrnila na svoji poti v retrogradno smer (na 10°50 Škorpijona) in ta teden pot dovršila do 10°45.

Mars bo šel od 5°54 do 8°50 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 22°03 do 23°23 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden premaknil naprej od 3°01 do 3°20 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil od 1°28 do 1°12 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 14°27 do 14°17 Rib.

Pluton bo ta teden praktično (navidezno) stal na mestu (na 18°45 Kozoroga).

Luna bo 1. 10. vstopila v Raka, 3. 10. v Leva in 5. 10. v Devico.

Zadnji krajec bo na nebu v torek, 2. 10., ob 11°45 na 9°09 Raka.