Astro

5 znakov, da nam bo morda nekdo umrl

T.P.
29. 9. 2018, 22.50
Posodobljeno: 29. 9. 2018, 23.24
Deli članek:

Če se vam zgodi, da začutite nemir – ga nikar ne ignorirajte.

PS
Imate občutek, da vam je nekdo ukradel misli? Prisluhnite drugemu glasu.

Z osebami, ki so nam blizu, smo še posebej povezani in jih močno čutimo. Navajamo pet znakov, ki lahko govorijo o tem, da se nam bliža nevarnost, ali pa da utegnemo izgubiti nekoga od bližnjih. Seveda še zdaleč ni nujno, da ti znaki vedno napovedujejo žalost oziroma smrt nekoga, a po ljudskih verovanjih kažejo prav na to.

Duhovi preminulih oseb včasih želijo vzpostaviti stik z nami ter nas opozoriti na bližajoči se žalosten dogodek oziroma težko obdobje. To počnejo na naslednje načine:

1. Začutimo jih, najpogosteje pa zavohamo

Naš čut za vonj je neposredno povezan z delom možganov, namenjenim spominom. Vonj nam bo najhitreje in najmočneje vrnil spomin na nekaj. Se spomnite babičinega parfuma, dedkove cigare, tetine potice? To je lahko znak, da se nam javlja pokojnik. Prepoznamo ga po vonju, ki nam naenkrat napolni nosnice.

2. Izginjajo nam stvari

Vsi poznamo občutek, ko lahko zaprisežemo, da smo denimo ključe pustili prav tukaj, zdaj pa jih nikjer ni. To človeka res lahko spravi ob pamet. Vseeno se ne obremenjujte s tem. Po ljudskih verovanjih to lahko pomeni, da se duh bližnje preminule osebe poigrava z vami.

3. Pojavljajo se v naših sanjah

Duhovi preminulih pogosto prihajajo v naše sanje. Včasih se sanj spomnimo, včasih ne. Na ta način vplivajo na podzavest, da hitreje uvidimo težavo ali nevarnost. To je še posebej pomenljivo, kadar so bile naše sanje tako realistične, da nismo prepričani, ali smo sanjali ali pa se je v resnici zgodilo.

4. Nenavadne misli

Ste kdaj imeli občutek, kot da vam je nekdo ukradel misli? Kot da razmišljate na način, ki vam ni podoben in se ne morete prepoznati … Ne bojte se, temveč raje za trenutek pomislite, kaj vam ta – drugi glas govori. Ali ima prav?

5. Znaki, povezani s pogrebom

Prav verjetno ste tudi vi med tistimi, ki vam je kdaj  padlo na pamet vprašanje, kako bi bilo, če bi prisostvovali lastnemu pogrebu. Ste kdaj razmišljali na ta način? Pravijo, da nam te misli vsadijo duhovi, ki nas na ta način obveščajo, da bomo v kratkem prisotni na pogrebu neke bližnje osebe.