Astro

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

T.P.
25. 9. 2018, 17.50
Deli članek:

Pogosto se dogaja, da nam intuicija nekaj sporoča v trenutkih, ko moramo sprejeti kakšno odločitev. Vsi imamo prirojeno to lastnost, ki nam pomaga, da se bolje znajdemo v življenju.

Dreamstime

Glas intuicije najlažje prepoznamo po tem, ko v trebuhu začutimo nekakšen čuden občutek, ko nenadoma začutimo vrtoglavico, ali pa ko začutimo močno potrebo, da bi pomagali osebi v naši bližini. V teh 5 primerih obvezno poslušajte intuicijo.

1. Ne počutim se dobro

Če vam vaše telo sporoča, da se ne počuti dobro, ga morate poslušati, preden postane hujše. Številni ignorirajo subtilne znake telesa in končajo s precej večjimi težavami. Vaše telo instinktivno ve, kdaj je nekaj neuravnoteženo, zato bi vas morali prav ti zgodnji znaki napeljati na reakcijo. V teh trenutkih se nikar ne branite obiska pri zdravniku. Neverjetno, kako je telo povezano z intuicijo. Prav tako bodite pozorni na svoje občutke, ko se z nekom pogovarjate. Se počutite izčrpani, nervozni ali depresivni? Ti občutki splavajo na površino z razlogom, saj vam intuicija sporoča, kateri ljudje vam črpajo energijo in kateri vas poživljajo. Intuicija se na vas obrača na različne načine, pomembno pa je, da reagirate na njene subtilne znake.

Ko sprejemate pomembno odločitev, prisluhnite intuiciji. Pomagala vam bo najti pravo pot.    

2. Ta situacija se mi zdi nevarna

Denimo, da ste v trgovini in opazite, da nekdo nepremično zre v vas, kar vam vzbudi neprijeten občutek. Oseba vam začne slediti med trgovskimi policami, nato zapusti trgovino, ne da bi kaj kupila. Občutek imate, da vas ta oseba spremlja in da ste izpostavljeni potencialni nevarni situaciji. V vsakem primeru bi morali obvestiti nekoga od zaposlenih v trgovini ali policijo, čim opazite tako nenavadno obnašanje.

3. Temu človeku moram pomagati

Intuicija ne opozarja samo na negativne stvari. Ker vsi prihajamo iz istega izvora, smo povezani eni z drugimi in lahko čutimo, kdaj nekdo potrebuje našo pomoč. Imamo močno sposobnost, da znamo prebrati tujo energijo po izrazu na obrazu, govorici telesa, včasih pa zadostuje že samo to, da smo v bližini te osebe. Ste opazili, kako vsi želijo pomagati eden drugemu, kadar se zgodi katastrofa? Ta močna želja, da pomagamo svojim, se je z evolucijo vrezala v našo vrsto. Ponudite pomoč, četudi ta oseba ne prosi zanjo.

dk

4. To je moj talent

Pretirano razmišljanje o določeni zadevi lahko ustvari probleme, ki sprva sploh niso obstajali, zlasti ko govorimo o naravnih talentih. Morda ste tedne vadili besedilo za neko predstavo, nato pa v ključnem trenutku, ko ste stopili na oder, vse pozabili. Ljudje z velikimi talenti se pogosto zmedejo, ko se morajo javno predstaviti. Za vse je kriv njihov um, ki bega sem ter tja. Preveč pozornosti posvečajo svojim mislim, namesto da bi dovolili intuiciji, da vzame zadevo v svoje roke. Počnite to, kar je del vas, kar vam je prirojeno in prihaja iz vaših globin. Zapojte si pesem, ki vas osrečuje, in dovolite, da intuicija opravi svoje.

Neverjetno, kako je telo povezano z intuicijo.

5. To deluje drugače, kot bi moralo

Ko se znajdete v prelomnem obdobju (menjate kariero, izbirate novega partnerja, razmišljate o selitvi …), igra vaša intuicija večjo vlogo kot racionalno razmišljanje. Pri sprejemanju velikih odločitev je zelo pomembno, kako se počutite. Ko nekaj ne deluje tako, kot bi moralo, se nam prižge notranja lučka in brez posebnih kognitivnih sposobnosti lahko prepoznamo ta občutek.