Nova dognanja

Kaj so duhovi in koga, zakaj napadajo?

Neja Kralj
28. 1. 2023, 18.55
Deli članek:

Spiritual Science Research Foundation je neprofitna raziskovalna organizacija, ki se ukvarja s proučevanjem duhovne znanosti.

Dreamstime
Duhovi so subtilna telesa, ki pripadajo nižjim duhovnim področjem

Njihove raziskave kažejo, da se vzroki za marsikatero težavo v našem življenju skrivajo tam, kjer najmanj mislimo.  

Dejstva o duhovih

Vsak od nas se je na tak ali drugačen način že srečal s fizično boleznijo. Sodobna medicinska znanost pozna samo fizične in psihične vzroke bolezni, medtem ko nam duhovna znanost pojasnjuje, da so razlogi naših težav, vključno z zdravstvenimi, lahko fizični, psihološki in/ali duhovni.

Kar 80 odstotkov težav v življenju naj bi koreninilo v duhovni dimenziji. Vsak fizični simptom lahko deloma izvira iz fizične, psihološke ali duhovne dimenzije, ki pa se med seboj ne izključujejo.

Ali gre za duhovni razlog in katere so njegove značilnosti, lahko z gotovostjo ugotovimo samo prek visoko aktiviranega šestega čuta.

Usoda, preminuli predniki, blokade v dotoku kundalini energije so nekateri od duhovnih vzrokov, ki se jih ljudje največkrat ne zavedamo. Dandanes tako rekoč vsakega na tem svetu napadajo duhovi (demoni, vragi, negativne energije …), zato ima tovrstni duhovni faktor kar precejšen vpliv na razvoj bolezni ter drugih težav.

Duhovi so subtilna telesa, ki pripadajo nižjim duhovnim področjem in imajo neizpolnjene želje, kot so obsedenost s seksom, z alkoholom (s stvarmi, ki jih lahko izkusimo samo skozi fizično telo), maševanjem ipd. Zadovoljstvo doživljajo tako, da imajo nadzor nad ljudmi, pa tudi nad ostalimi subtilnimi telesi.

Razlogi, zaradi katerih duhovi izberejo določeno osebo:

- da se poravna račun jemanja in dajanja s to osebo,

- da zadovolji želje oziroma hrepenenja duha,

- če je oseba razjezila duha,

- da bi preprečil duhovno rast oziroma širjenje duhovnosti,

- kadar oseba obiskuje mesta, ki so zasedena z duhovi.

Manifestacije problemov, ki jih povzročajo duhovi ali negativne energije, so lahko različne: od nenavadnega obnašanja, pa vse do nasilja, odvisnosti, različnih psihičnih ter fizičnih bolezni, družinskih trenj, poslovnih težav ipd.

Duhovi (demoni, vragi, negativne energije …) se med seboj razlikujejo po duhovni moči, sposobnostih, željah. S povečanjem duhovne moči postajajo duhovi čedalje bolj subtilni in zmorejo priti do najbolj črnih energij oziroma v globlje nivoje spiritualnega podzemlja. Duhovi so lahko na številnih mestih na Zemlji. Lahko si ustvarijo centre v živih bitjih in neživih stvareh. Center je vstopna točka, kjer hranijo, črpajo ter množijo svojo črno energijo.

dk
Bolj ko smo duhovno šibki, lažje plen smo za duhove.

Ste vedeli?

- Duhovi so ustvarjeni iz absolutnega elementa zraku, zato jih načeloma ne moremo videti.

- Kar 30 odstotkov svetovne populacije je obsedeno z duhovi in demoni. To je tudi eden od razlogov, zakaj je v svetu vse več vojn in terorizma.

- Duhovi povzročajo številne psihične bolezni.

- Za 96 odstotkov odvisnosti so krivi duhovi.

- Velik ego in razne osebne pomanjkljivosti privlačijo napade duhov.

- Med duhovi oziroma negativnimi energijami obstaja hierarhija, ki temelji na njihovi duhovni moči.

- Glavno orožje duhov je črna energija.

- Duhovi ne marajo razkrivati svoje prisotnosti, kajti ko jih odkrijemo, obstaja možnost, da se aktivno potrudimo rešiti se obsedenosti z duhovi.

- Z redno duhovno prakso in duhovnim zdravljenjem se lahko zaščitimo pred rizikom obsedanja.