Astro

Izračunajte in spoznajte življenjsko pot vašega otroka

Blanka Pušnik, numerologinja
22. 9. 2018, 09.52
Posodobljeno: 22. 9. 2018, 10.15
Deli članek:

Kako nam lahko pri vzgoji pomagajo števila? Na veliko načinov, če poznamo numerološki tip otroka.

PS
Pripravila sem vam preprost način za izračun nekaj osnovnih značilnosti otroka po številu življenjske poti.

Določamo lahko položaj očeta in matere ter njuno vlogo pri vzgoji otroka. Opredelimo lahko tudi vzgojne metode, saj razumemo procese pri otroku in obdobje, v katerem se otrok nahaja. Tudi našim malčkom se namreč letni vplivi števil spreminjajo. Izračunamo jim lahko barvo otroške sobe in njihovo dojemanje sveta.

Pri otroku vedno upoštevamo vsa števila v osebnih izračunih (ime in priimek ter rojstni datum), da dobimo natančne smernice za njegov razvoj.

Za hitro orientacijo pa smo vam pripravili preprost način za izračun nekaj osnovnih značilnosti otroka po številu življenjske poti.

Poglejmo, kako lahko izračunamo število življenjske poti otroka. Seštejemo dan, mesec in letnico rojstva otroka. Primer: 19. 11. 2012 = 2042; Nato seštejemo števila 2 + 0 + 4 + 2 = 8;

Končno število je število življenjske poti.

dreamstime
1 otrok

1 – odločni junački, ki imajo radi, da se vse dogaja po njihovem. Včasih malce slabo slišijo, ker delujejo v lastnem idejnem svetu in se znajo zelo zatopiti v lastne misli. Radi pa imajo, ko si nekaj zaželijo, da se vse zgodi po njihovo. V vzgoji jim moramo dajati kratka in jasna navodila, ker vas dolgo ne bodo poslušali, če boste razlagali, zakaj morajo nekaj narediti. Bistveno je, da pri njih krepite vztrajnost, saj radi pokažejo navdušenje za različne dejavnosti, ki pa se jih kmalu naveličajo. V njihovem razvoju je pomembna pozicija očeta.

dreamstime
2 otrok

2 – nežni, intuitivni otroci, ki imajo radi okrilje matere. Znajo razviti potrpežljivost in težko prenašajo hrup. Ko se zaigrajo, jih ne motite s prekinjanjem njihovega miselnega toka, saj s tem gradijo njihov lastni svet. Pomembni so jim odnosi z ljudmi in radi poslušajo zgodbe o ljudeh. Znajo biti zelo natančni in potrebujejo občutek varnosti in sprejetosti. Vzpodbujajte jih in jih pohvalite, ko nekaj dobro naredijo.

dreamstime
3 otrok

3 – nemirni sončki, ki včasih hitro menjajo razpoloženje, vendar na njih nismo dolgo jezni. V sebi imajo željo po ugajanju in so zelo nekomplicirani pri vzgoji. Potrebujejo pa točno določene meje in naučiti jih moramo spoštljivosti in upoštevanja drugih. Nered jih ne moti. Zgodaj jih je treba vključiti v ustvarjanje, da ugotovimo, kako se najlažje izražajo (petje, ples, risanje…).

dreamstime
4 otrok

4 – pomembno je, da pri teh otrocih držimo obljubo, ki smo jo izrekli. Včasih delujejo malce robato in če so prizadeti, dostikrat navznoter obrnejo žalost in navzven jezo. Pozorni bodimo na žalost. V mirnem okolju se pogovorimo z njimi in jih vzpodbujajmo, da delajo praktična opravila ali nam pomagajo pri delu z rokami. Malce več časa potrebujejo, da se privadijo novih ljudi. Pustimo jim lastni tempo. Pri fantkih je zrel oče zelo pomemben v vzgoji. Imajo veliko pripadnost domu.

dreamstime
5 otrok

5 – mali učenjaki, ki jim moramo dopustiti, da povedo vse o tem, kar razmišljajo, pa če je še tako čudno. Ne prekinjajmo njihovega govora, vendar jih navajajmo na pravila in doslednost, ker so malce nagnjeni k odlašanju in zamujanju. Dostikrat jih veseli več dejavnosti hkrati in se lahko izgubijo v njih in dajo šolo na drugi tir, zato jim na ramena ne naložimo preveč aktivnosti. Bodimo pa dosledni pri odhajanju v posteljo, umivanju zob. Taki otroci potrebujejo ljubečo rutino in red.

dreamstime
6 otrok

6 – strastni, ustvarjalni, družabni in ni jim vseeno za prijateljčke. Negujmo to senzibilnost za okolico. Družina jim je zelo pomembna in dostikrat gojijo prijateljstva iz otroštva še v odrasli dobi, če jih ne omejujejo. Radi imajo lepe stvari in lepe odnose. So pravzaprav veseljaki, ki so v družbi priljubljeni in hitro razumejo pozicije ljudi v njihovem življenju. Pustimo jim njihovo estetiko oblačenja, čeprav bo morda pred časom.

dreamstime
7 otrok

7 – če želite od analitičnega otroka dober odziv, mu pustite dovolj časa, da se odloči, ko nekaj zahtevate od njega. To so otroci, ki lahko imajo težave pri javnem odgovarjanju na vprašanja, manj pa pri pisnih testih, kjer se jim ni treba izpostaviti. Pohvalite jih in vzpodbujajte njihove odločitve v dobro skupnosti. Zaposlite jih z miselnimi igrami in čeprav bodo včasih zgledali nezainteresirani in izgubljeni v glavi, se bodo intuitivno odzvali na situacije. Dobro je, da jih vzpodbujamo, da uresničijo njihove zamisli in jih pohvalimo, ko nam prinesejo kakšen izdelek. Če ne bomo zainteresirani ali pa jih bomo vedno nekaj opozarjali in jim polnili glavo z neskončnimi stavki očitanja, nas bodo (tako kot enke) enostavno izklopili in nehali poslušati. Pravila jim določite s časovnim zamikom. Težko prenašajo »takoj!«.

dreamstime
8 otrok

8 – potenciali teh otrok se razvijejo zelo zgodaj in njihova samozavest tudi. Dostikrat jih vrstniki dojemajo kot vodje in jih upoštevajo, čeprav ne znajo razložiti zakaj. To so otroci z močno voljo in lahko enako intenzivno razvijejo dobre ali malce manj dobre človeške lastnosti. Vzpodbujajte jih v skrbi za druge. Bodite dosledni, ker se počutijo varni, če je okrog njih varna rutina, ki se je starši držijo in znajo tudi zelo zgodaj dojeti pravila v različnih okoliščinah. Ne prenesejo krivic. Če imajo brata ali sestro, je treba vse deliti na pol in jim dokazati, da jih imate radi, če je v hiši novorojenček. Znajo biti zelo urejeni otroci, ki zahtevajo red tudi od staršev in postavljajo zelo odrasla vprašanja. Berite jim, glejte filme z njimi. Včasih imajo malce težav v odnosih z vrstniki, ker pač samozavestno zahtevajo zase, kar jim pripada in to v družbi ni vedno primerno sprejeto.

dreamstime
9 otrok

9 – mali ljubitelji žive in nežive narave, ki potrebujejo malce več vzpodbude, da pokukajo iz njihove školjke. Znajo pa biti strastni v njihovi domišljiji, imajo nekakšen naraven občutek za energije v prostoru in občutek za počutje odraslih. Radi rešujejo izgubljene živali, gojijo rožice v vrtu ali pa so vitezi v domišljijski igri. Pustite jim nastopati, da s tem krepite njihovo samozavest in besedo. To so nekako modri otroci, za katere včasih ne vemo, zakaj so žalostni, če nam zmanjkuje časa za opazovanje. Pomembno je, da jim pustimo njihov doživljajski svet čim bolj dolgo. Lahko bodo sijajni glasbeniki, matematiki ali igralci, saj so dežela neskončnih možnosti. Potrebujejo samo ljubečo ljubezensko podporo.

Srečno, otroci vseh števil, šolarji in starši

Blanka Pušnik, numerologinja

Via3Vita, Društvo za razvoj osebnih potencialov in komunikacijskih veščin

Tel. št. 041 256 802, mail: via3vita@gmail.com

Mare Vavpotič
Numerologinja Blanka Pušnik