Astro

Horoskop 17.-24.9.: napeto bo!

Bern Jurečič, www.astrology.si
17. 9. 2018, 11.39
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 11.55
Deli članek:

Pred nami je teden z zelo dobro kombinacijo napetih in sodelujočih energij, kot nalašč pripravljen za vse tiste, ki si upajo in so odločni.

Dreamstime
Energija je vse okoli nas.

Marsov neugodni in izpostavljeni položaj kaže na pretiravanje pri uporabi energije (kar se lahko zgodi tudi na globalnem, ne le na osebnem nivoju), kar pa se bo v drugi polovici tedna v veliki meri preusmerilo v iskanje dialoga in dogovora. Tudi zato, ker se bosta konec tedna najprej Merkur in potem Sonce preselila v Tehtnico ter začela enomesečno obdobje iskanja konsenza na različnih področjih.

Horoskop za teden od 17. do 24. 9. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Prvih nekaj dni nikakor ne boste našli pravega ritma pa tudi uskladitve z nadrejenimi ne, še posebej če bo šlo za namene in načrte. Dialog v koristni smeri bo potekel v drugi polovici tedna, ko bodo nasprotja zglajena in se bodo postavili temelji za boljše sodelovanje v prihodnje. V ljubezni je videti nekaj kompliciranja, morda bo šlo za kakšno muho. S financami se lahko okoristijo rojeni v drugi in tretji dekadi, preostali pa naj se pazijo prehitrih odločitev.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Zelo veliko naprezanja za boljši izplen, uspeh in dober položaj je tokrat videti v vašem horoskopu, ne bo se vas dalo kar tako ustaviti, ko se boste enkrat premaknili z mesta. Za premike naprej in navzgor boste porabili precej več energije, kot bi bilo treba. V ljubezni bodo predvsem pri rojenih v zadnji dekadi znamenja možni nesporazumi, ki pa zahtevajo samo nekaj časa, pa bodo nasprotja pozabljena. Nekoliko tudi zmanjšajte svoja pričakovanja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkur in Sonce se selita v znamenje Tehtnice, s tem pa v peto polje vašega horoskopa, ob tem bosta zrasli vaša energičnosti in volja po boljšem, večjih in bolj svetlih rezultatih, obenem pa možnost, da v svoja prizadevanja odlično vključite tudi druge. Na razmere v službi tokrat spet malo bolj kot po navadi vpliva Neptun, katerega povezave bodo vsaj še v prvi polovici tedna zmešale marsikatero štreno. Sicer pa bo vaš tokratni utrip veliko bolj kot od vas odvisen od drugih.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vse, česar se boste lotili ta teden, bo prežeto z energijo in strastjo, pa če bo šlo za ljubezen, šport, delovne aktivnosti ali poskus prepričati koga o pravilnosti odločitev. Velja pa tudi, da se pazite prevelike ostrine, saj druga stran morda tokrat ne bo mogla dohajati vaše intenzivnosti in si lahko zapravite naklonjenost. V ljubezni bo spremenljivo, predvsem pri rojenih v prvi dekadi znamenja, drugi raki bodo imeli bolj spokojne dni.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tako na poslovnem kot na zasebnem polju bo ta teden napeto, a to obdobje vseeno lahko prinese dobre rezultate. Z Marsom v trenutno precej neugodnem položaju je čisto možna kaka zaostritev v partnerstvu, in če imate kakšne skrite poti, je čisto mogoče, da se skrivnosti odkrijejo prav zdaj. V osvajanju se bo vse zdelo prelepo, da bi bilo res, a bo v teh lepih odnosih tudi veliko več občutljivosti in sentimenta, kot bi kdo pričakoval od vas.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaš vladar Merkur in Sonce končujeta svojo letošnjo pot po vašem znamenju, na vrsti je nekaj utrditve stališč, načel in vrednot, slednje skupaj s financami. Spremembe, ki se jih boste lotili v tem času, lahko rodijo odlične sadove, le pri rojenih v prvi dekadi se lahko stvari odvijejo preveč radikalno, s tem pa tudi zraste tveganje, da bo kaj zapravljeno zaradi neprevidnosti ali premalo premisleka. Pri poslih in v službi ni vse čisto jasno, vložena energija bo šla nekako mimo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden se v vaše znamenje preseli najprej Merkur in naslednji dan še Sonce, skupaj s še nekaj pokazatelji lahko torej rečemo, da je čas za spremembe, tudi če bodo manjše. Poskusite razločiti posle in zasebno življenje. V ljubezni je videti veliko vloženega truda, a se ta v teh dneh ne bo izplačal, zdelo se vam bo, da gredo vaš čas in moči v prazno, v resnici pa gre le za obdobje, ki lepim stvarem ni naklonjeno in je treba biti malo potrpežljiv.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Precej svoje energije namenjate utrjevanju položaja in popravljanju starega stanja, v najboljšem primeru aktivnostim v zvezi z zemljo ali nepremičninami, vse to bi vam moralo iti ta čas dobro od rok. Načrti, ki jih trenutno gojite, so lepi na videz, vendar morda še ni napočil čas zanje. Ne počnite stvari na silo. Ta teden se nevezanim kaj lahko prikaže nekaj odličnega, dobro povezana Jupiter in Neptun kažeta na lep odnos in razvoj na lahek in prijeten način.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V prvi polovici tedna boste v razkoraku med realnimi možnostmi in nalogami, ki jih zahteva položaj (ali pa vaši nadrejeni), ne da bi to lahko uskladili, v drugi polovici pa bo vse potekalo bolj mirno, trdno v praktični smeri, tisti, ki jo imate najraje. S financami bo šlo bolj na tesno, potrebne bodo restrikcije, verjetno na področju, kjer si tega najmanj želite. V ljubezni bo verjetno zelo spremenljivo, možen je kakšen večji preobrat, morda tudi kaj čisto novega.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V prvi polovici tedna se boste držali nazaj in »čakali, da mine«, potem pa se boste premaknili, četudi ne zelo hitro. Neka čustvena situacija vam bo jemala čas in kravžljala živce, zaradi tega morda celo izgubite kakšno obetavno priložnost. Spreminjanje odnosov v bližnji okolici prihranite za kak drug, primernejši čas. S financami boste vsaj v prvi polovici tedna precej na tesnem, težave se bodo zdele zelo velike, vseeno pa se bo izšlo dobro. Ni nujno, da čisto brez prask, a vseeno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Energije vam ta čas ne more zmanjkati in prepričani boste, da bi se vsi že v veliki meri izvlekli iz neugodnega položaja, če bi se tudi drugi toliko angažirali kot vi. V ljubezni je videti nekaj zanimivih oblakov; verjetno jih boste ignorirali, zna biti, da bo celo bolje tako. Proti koncu tedna se bo vse razčistilo, skrbi bodo mimo. Neke finančne poteze bodo na pogled ugodnejše kot v resnici, velja previdnost, še posebej če vam jih bo priporočila neka bližnja oseba.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ta teden se boste močno trudili, da bi za svoje ideje pridobili tudi druge, in na živce vam bo šlo spoznanje, da nihče ne vidi dlje od svojega nosu. Kako lahko bi se stvari premikale v pravo smer, če bi le bilo vsaj malo več konsenza … Čisto možen je občutek, da nekdo – v službi ali pa zasebno – dela za vašim hrbtom, še bolj možno pa je, da bo šlo samo za predsodek in v resnici ne bo nič na tem. Pridobite dodatne informacije pa bo nelagodje minilo.

PS
Priznani astrolog Bern Jurečič - www.astrology.si

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 23°58 Device do 0°49 Tehtnice, v katero bo vstopilo 23. 9. ob 3.53.

Merkur bo prišel od 20°18 Device do 3°10 Tehtnice, v katero bo vstopil 22. 9.  

Venera bo prišla le še od 4°52 do 8°19 Škorpijona.

Mars bo šel od 1°19 do 3°23 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 19°35 do 20°47 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden počasi premaknil naprej od 2°37 do 2°47 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno počasi premaknil od 1°55 do 1°42 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 14°49 do 14°38 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 18°48 do 18°46 Kozoroga in se ustavlja na svoji poti.

Luna bo 17. 9. vstopila v Kozoroga, 20. 9. v Vodnarja in 22. 9. v Ribi.

Prvi krajec bo na nebu v ponedeljek, 17. 9., ob 1°14 na 24°02 Strelca.