Astro

Kaj je v resnici karma in kaj dharma?

Uroš, spiritualni medij
13. 9. 2018, 11.26
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 10.20
Deli članek:

Na žalost ljudje tako karmo kot dharmo vržejo v isti koš. Razširilo se je tako vedenje, da je vse eno. Vendar to ne more povsem držati, saj sta zrcaljenje naših dejanj.

Dreamstime
Ker se karma in dharma zrcalita, se pravi sta energijsko soodvisni, se tudi spreminjata obe.

Torej sta kot magnet, ki lahko delujeta le skupaj. Ena brez druge pa sta povsem brez pomena. Predstavljata vzrok in posledico, kar je na koncu koncev življenje. Preprosto povedano: Karma je vrv neštetih vozlov, ki nas povezuje s koraki preteklosti in prihodnosti. Ti koraki pa oblikujejo ta trenutek. Vsak trenutek se namreč niza iz trenutka v trenutek in temu po domače rečemo: preprosto in samo življenje. Le-tega pa ne bilo, če ne bi bilo energije, ujete v telesu in telesa, ujetega v času. Čas pa je tako rekoč naš edini sopotnik, ki nima možnosti popolnega razcveta v večnosti.

profimedia
Karma je samo nerazumljen ali ne popolno doživet trenutek iz naše dušne preteklosti.

Energije in duše tako rekoč ne poznajo časa. Vse za njih se dogaja tukaj in zdaj. S tega stališča tako lažje razumemo pojem karme. Karma je samo
nerazumljen ali ne popolno doživet trenutek iz naše dušne preteklosti. Ta pa nam daje vzgib oziroma nalogo preprosto biti ujet v fizično telo, to pa vsekakor pozna rok trajanja. Telo nam je dano ob povsem popolni in izoblikovani fizični podobi. Točno tako, kakršnega mi kot duša potrebujemo za naš dušni razcvet. Zatorej lahko tudi lažje 'opravljamo' naloge, povezane z našo karmo.

Vsaka dobro opravljena naloga pomeni, da smo razvozlali en vozel na vrvi iz naše preteklosti.

Tako tudi vsaka opravljena naloga prinaša rešitev. In rešitev prinaša ključ do naše osebnostne izpopolnitve. Tukaj nastopi dharma, ki pa je skupek ali zgodba vseh naših dobrih del tega življenja.
In vsako karmično dejanje situacije ali naloga se tako prezrcali v dharmo. Ta nam omogoča življenje po navdihu naše duše, se pravi bolj ko sestavljamo koščke karme, večja možnost je, da nas na naslednjem koraku pričakuje ključ rešitve dane situacije ali razvozlanega vozla na vrvi. 

Vsako dobro opravljeno delo iz naslova karme in je v našem fizičnem življenju že opravljeno kot dharma, se nikdar več v našem dušnem zapisu in takšni obliki, ne povrne v naš osebnostni karmični dolg. 

Bistvena razlika med njima
Karma in dharma sta zrcaljenje dušnih nalog. To lahko razložim preprosto na enem primeru: Ko se človek odloči, da si bo v življenju dovolil videti svoja dobra dela, si
preprosto vzame list papirja in na vrhu napiše v stolpcih tri besede: Zakaj? Zato. Kako?
To se pravi, vsak vzrok ima vedno posledico, bodisi na dušnem ali fizičnem nivoju. Temeljno vprašanje pa je: kako s to dušno hibo oziroma karmičnim dolgom živeti ter z njim upravljati, da ga čas in posledično naša dobra dejanja preobrazijo v dharmo, in sicer v trenutku, ko je to za nas, za naš dušni vidik v najvišje dobro. 

Karma predstavlja slaba dejanja v preteklosti, ki jih mi z dobrimi dejanji preobrazimo v dharmo in s tem tudi napredujemo po energijski lestvici. 

Spreminjanje
Ker se karma in dharma zrcalita, se pravi sta energijsko soodvisni, se tudi spreminjata obe. Koliko je na eni strani dobrih dejanj ali dobro opravljenih nalog, je na drugi strani spet nov karmični preizkus, ki nas čaka. Ta preizkus pa od nas zahteva, da se znova in znova poglabljamo v sebe, da raziskujemo svoje mejnike in svojo notranjo moč. Zato je tako imenovano delo na sebi najboljša pot za to, da se karma uresniči v dharmi. Torej, bolj kot v življenju poslušamo Sebe in svoje notranje vzgibe, bolj ko si dovolimo slediti našemu ritmu srca, lažje karmo opravimo in jo preobrazimo v dharmo že v tem življenju. Vse to pa temelji na brezpogojnem zaupanju, da se vse zgodi in opravi na določenem
kraju in času, trenutku v našem življenju. Naj to zveni še kako versko, pa vendar je trenutek oziroma zaupanje v trenutek edino pravo orodje, ki ga imamo v več kot preveč natrpanem vsakdanu.

profimedia
Dharma je skupek vseh naših dobrih del tega življenja.


Njuna pomembnost
Pravimo, da se karma nosi na hrbtu kot nahrbtnik dejanj in dogodkov iz prejšnjih življenj. Tako torej je iz fizičnega vidika za naše naslednje življenje bolj pomembna karma. Iz vidika naše duše pa dharma. Slednja nam namreč določa naš status in družbeni položaj v prihajajočem življenju. Ko uspešno opravimo vse karmične naloge in se vrv povsem izravna, pa tudi dharma
nima več pomena. To je trenutek, v katerem govorimo, da je duša odšla iz večnega lovišča v luč svetlobe. In tukaj se zgodba duše na Zemlji konča in ta odpotuje v večnost.
Namen
Ljudje pogosto rečejo, da imajo težko življenje zato, ker jih tepe karma iz prejšnjih življenj in na dharmo niti ne pomislijo. A je že v kali krivično do nas samih ocenjevati, ali je življenje težko ali lahko. Vse v našem življenju ima svoj namen, torej bi lahko rekli, da pri težjem doživljanju lastne karme pomeni, da mi kot duša v enem od preteklih življenj ali pa več njih, nismo zmogli, nismo znali uresničiti naše dharme. Ali pa nam je bilo to celo onemogočeno z vidika drugih posameznikov. Največkrat pa je tako, da so prav ti posamezniki, ki so nam lahko v enem od prejšnjih življenj onemogočili, da bi dosegli dharmo, prisotni v tem življenju kot nam
najbližji ljudje - mama, oče, brat, sestra, partner, nam najbližji prijatelj, in sicer z enim samim razlogom, da skupaj doživimo uresničenje oziroma dharmo, dušni preboj ali celo razsvetljenje.

..........................................................................................................

Avtor članka, spiritualni medij Uroš bo v torek, 18. septembra 2018 vodil Veliki Motivacijski EnergoSeminar: Ti to znaš?!

Podatke o seminarju in načinu prijave najdete TUKAJ. 

PS
Spiritualni medij Uroš