Astro

Brez tega nas preprosto ni

T.P.
11. 9. 2018, 20.29
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 13.56
Deli članek:

Gotovo ste že kdaj videli simbol jin in jang. Pa veste, kakšno moč nosi v sebi?

PS
Jin in jang ne vsebujeta verskih zamisli, zato ju lahko sprejme vsakdo, ne glede na svojo vero.

Priznani sinolog, avtor in prevajalec kitajskih besedil Martin Palmer v svoji knjigi Jin in Jang opisuje simbol jina in janga kot najgloblje bistvo ravnovesja, ubranosti in enakosti.

Palmer o bistvu jina in janga

Simbol jina in janga sodi med najbolj znane kitajske risbe. Sestavljen iz dveh vijugastih, jasno zarisanih, črno-belih vrtincev, vsak s piko drugega v središču, je na Zahodu zaslovel kot eden najznamenitejših kitajskih simbolov. Jin in jang se v valovitih črtah umikata drug drugemu, oba pa v svojih bitih vsebujeta prvino drugega. Mogočen zapis ravnovesja, harmonije in enakovrednosti.

PS
Tudi zapestnico harmonija odlikuje simbol jina in janga.

Jin in jang nista božanstvi, pa tudi ne dober in zli duh. Preprosto sta. In zaradi njiju vesolje je. Jin in jang ne vsebujeta verskih zamisli, zato ju lahko sprejme vsakdo, ne glede na svojo vero. Bistvo zamisli o jinu in jangu je mogočna vizija življenja. Ravnovesje med njima ni izraz medsebojne prijateljske naklonjenosti, marveč je posledica obvladovanja navzkrižij in napetosti, drugačnosti in raznovrstnosti, iz česar nastane harmonija.

Ali nam pogosto uspe, da bi izkusili mir več kot nekaj bežnih sekund?

Življenje je namreč neprestan boj in naučiti se moramo, da bomo reševali navzkrižja z razumevanjem intimne narave povezanosti z vsemi okoli sebe – tudi s tistimi, ki jih ne maramo.

Če bomo zmogli dojeti, da ima sleherni od nas lastnosti, ki se nam najbolj upirajo, bomo morda malo bolje zaživeli s seboj. In če bomo uvideli, da imajo tudi ljudje, ki so nam najbolj zoprni, lastnosti, ki jih prepoznavamo v sebi, ne bomo v nikomer več videli sovražnika. Vsekakor bomo s spoznanjem, da se težave, ki nas obdajajo, lahko spremenijo, kot se spremenijo letni časi in kot noč prehaja v dan, laže bivali v zapletenem svetu. Zato je zamisel o jinu in jangu tako pomembna.

Čeprav ljudje sestojimo iz jina in janga, so moški bolj jang in ženske bolj jin. Zvezde in planeti vsebujejo jin in jang, a sonce je jang in luna je jin. Pokrajina zajema jin in jang, a gore so jang in reke so jin.

Kdo sem jaz?

Kdor sem, je spoj tistega, kar je, in tistega, kar 'jaz' počnem. To se povsem jasno kaže v kitajski zamisli o usodi. Kitajci so namreč prepričani, da so nam nekatere stvari dane ob rojstvu in jih ne moremo spremeniti – razen spola, kar je jasen primer dodajanja jina ali janga. »Rodiš se kot moški ali ženska v bogati ali revni družini z nekim stanjem zdravja.« Razen teh dejavnikov ni drugega, kar bi bilo trdno določeno. Res je, glede na nekatere vedenjske vzorce in osebnostne poteze vedeževalci lahko napovedo nekatere življenjske vidike, toda vselej lahko prostovoljno spremenite način vedenja, razgradite ali na novo oblikujete nekatere poteze.

Drugače rečeno, čeprav ste ob rojstvu dobili karte, s katerimi lahko začnete igro, je osebna usoda pravzaprav v vaših rokah.

Če se odločite, da se ne boste trudili in spreminjali, boste sledili poti, ki jo lahko predvidi vsak dojemljiv vedeževalec. Toda če boste prevzeli nadzor nad svojim življenjem, če boste izboljšali svojo osebnost in spremenili vedenje, se lahko spremenite.

Vsi moramo uravnovešati svoje življenje. Zdaj morda lažje razumete, zakaj simbol jina in janga krasi embalažo kitajske hrane, oblačila mojstrov kung fuja, daoistične kipe in blazine. Simbol se pojavlja na izdelkih v nakupovalnih središčih, lekarnah, knjigarnah, mladinskih klubih, klubih za zdravje in na krajih, namenjenih meditaciji in razmišljanju.

ZAPESTNICA HARMONIJA

Tudi zapestnico harmonija, ki jo lahko naročite TUKAJ IN ZDAJ, odlikuje simbol jina in janga. Ko postane vaša, vam sčasoma postane bolj jasen tudi pomen simbola, razumeli boste njegovo vsenavzočnost, pa tudi vedeli, kaj vam lahko razodene o vas in o svetu, ki vas obdaja.

Odpira vrata spoznanj, ki vodijo h globljemu zavedanju in poznavanju samega sebe. 

PS
Zapestnica harmonija - čudovit nakit s čarobno močjo.

Zapestnica z edinstvenim simbolom univerzuma, skupaj z energetsko prav tako močnimi kristali, iz katerih je sestavljena, svojemu lastniku pomaga vzpostavljati in ohranjati ravnovesje v odnosih ter družinskem, prijateljskem, poslovnem življenju.

PS
Zapestnico harmonije lahko kupite na spletni strani www.petisvet.si

- Je zapestnica modrosti, ljubezni, harmonije, dolgoživosti, uresničitve sanj in čarobnega navdiha. Na človeka učinkuje tako, da pomaga osebi, ki ji pripada, na najboljši način kanalizirati ter usmerjati svojo energijo tako, da pride do zastavljenih ciljev.

- Pomaga vzpostaviti notranji mir, izkristalizirati naše pozitivne lastnosti ter odplakniti vse, kar nas dela slabše, kot v resnici smo. Z njo na roki postanemo tudi bolj strpni do ljudi v naši okolici.

- S tem, ko v nas vzpostavlja harmonijo, nam daje tudi voljo in vztrajnost, obenem pa nas ščiti pred negativnimi silami.

Kmalu po tistem, ko začnemo nositi zapestnico harmonija, zaznamo spremembe na bolje na vseh življenjskih nivojih, tudi na področju fizičnega zdravja, saj izboljšuje in stimulira najrazličnejše funkcije v našem telesu.