Astro

Oživljanje s kristali

Edita Žugelj/Zarja
11. 9. 2018, 13.09
Posodobljeno: 11. 9. 2018, 13.21
Deli članek:

Voda mora biti čista, prijetno svežega okusa in kajpak zdrava. Je lahko tudi prenašalka pomembnih informacij za naše telo in duha?

PS
Ker ima voda spomin, lahko tudi tisto iz pipe na različne načine izboljšamo, eden od njih je oživljanje s kristali.

Kot je dokazal japonski raziskovalec Masaru Emoto, voda spremeni kristalno strukturo, če nanjo vplivamo z mislimi. Ste kdaj pomislili, kako potemtakem z mislimi vplivate šele na svoje telo, ki je v 60 do 70 odstotkih sestavljeno iz vode?

Ni življenja brez vode

Zdi se, da veliko in kar naprej govorimo o vodi. Znani so nam podatki, da voda prekriva kar tri četrtine površja našega planeta, ki se po tem loči od drugih v našem osončju; da je 97,5 odstotka vode slane in le dva odstotka in pol sladke, od te pa le približno odstotek primerne za pitje. Ko gre za vodo, v naši deželi sodimo med najsrečnejše prebivalce planeta, saj si lahko vodo za pitje natočimo kar iz pipe, in če bomo kot dobri gospodarji skrbeli za svoje vodne vire, bo tako tudi ostalo.

Vemo tudi, da voda sestavlja kar 70 odstotkov človeškega telesa, zato je naše življenje od rojstva do smrti tesno povezano z njo in odvisno od nje. Voda je s svojo sposobnostjo prenašanja informacij izjemno pomembna za vzpostavljanje notranjega ravnovesja in s tem kakovostnega življenja. Zato je pomembno, ne samo koliko, ampak tudi kakšno vodo pijemo, kakšne informacije z njo vnašamo v svoje telo.

Kot studenčnica – s kristali 

Za izvirsko vodo, studenčnico, ki se je obogatila, ko je skozi zemeljske plasti tekla čez različne kamnine, pravimo, da je živa, in taka nam najbolj koristi, saj v telo prinese zdravilne, čiste in jasne informacije. Še danes za mesta, na katerih izvira zdravilna voda, uporabljamo besedo SPA, ki je okrajšava za latinsko sanum per aqua – zdravje skozi vodo.

Ker ima voda spomin, lahko tudi tisto iz pipe na različne načine izboljšamo, eden od njih je oživljanje s kristali. Tradicionalno umetnost uporabe dragih in poldragih kamnov za oživljanje vode so poznali že stari Grki in Rimljani. Tudi danes je moč z uporabo dragih in poldragih kamnov dobiti ne samo najboljši približek izvirske vode, ampak tudi, z različnimi kombinacijami kristalov, za različne namene oživljeno vodo (za ravnovesje, vitalnost, veselje do življenja, umiritev uma itn.). Kristali so namreč najpopolnejša naravna tvorba, človeštvo jih že tisočletja ceni zaradi njihove lepote in naravnega sevanja, ki ima pozitivne učinke na telo in duha.

Vsak kristal druga informacija 

Vsaka vrsta kristala ima v naravi poseben, edinstven energijski zapis, ki ga prenese na vodo in tako izboljša njeno kakovost. Vendar pa danes kristalov ni več treba polagati v vodo, nekateri za to tudi niso primerni, saj v vodo oddajajo nekatere snovi, naravno prisotne v kamninah, ki nam ne koristijo. "Neprimerno lepši, bolj higieničen in našemu bitju koristen način za oživljanje vode so dragi in poldragi kamni, 'ujeti' v steklenih ročkah," pravita Branka Zevnik-Kolerič in Božidar A. Kolerič, ki se že dlje ukvarjata z raziskovanjem učinkov vode in kristalov na človekovo telo in duha. "Kristalne ročke so kot nekakšne steklene kapsule, ročno izdelane iz stekla brez škodljivih primesi. V njih so različne kombinacije dragih in poldragih kamnov, ki vsak s svojo vibracijo vplivajo na vodo in, seveda, tudi na nas, ko tako oplemeniteno vodo spijemo," pripovedujeta.

Tudi vino ljubi kristale 

"Energija kristalov po desetih minutah skozi steklo preide v vodo in izboljša njeno kakovost na raven izvirske, kar je dokazano tudi s kemijskimi analizami. Slovenski strokovnjak s področja geologije, doktor geoloških znanosti Miha Jeršek, meni, da bo tak način izboljšanja vode, če bo v prihodnosti dobre vode primanjkovalo, najboljši. Posvetovali smo se tudi z Natašo Zorc, izjemno poznavalko ezoterike in kristalov, in potrdila je, da kristali zaradi popolne notranje zgradbe izžarevajo harmonično energijo – kjer je harmonija, pa je tudi zdravje. Tudi ljudje, ki pri nas tako vodo že pijejo, poročajo, da čutijo razliko, zaznavajo celo različne okuse vode, oživljene z različnimi kristali, občutijo več energije. Vsak si lahko izbere kombinacijo kristalov po svoji meri, željah ali trenutnih potrebah."

PS
Ametist prispeva k prijetnejšemu okusu vina in manjši opitosti.

Pomembno je, da vodo pijemo po požirkih, saj bo le tako prispela tudi v naše notranje organe in oživila vsak kotiček telesa. Dobro je, da jo malo zadržimo v ustih in šele potem pogoltnemo. Kadar smo tako zelo žejni, da vodo samo zlijemo vase, pomeni, da smo predolgo odlašali.

Če pa ste ljubitelji žlahtne kapljice in se vam zdi, da je bilo o vodi prelitih preveč besed, vas bo razveselilo, da tudi vino ljubi kristale, še posebej ametist, ki, kot so verjeli že stari Grki, prispeva k prijetnejšemu okusu vina in manjši opitosti.