Vajra je sanskrtska beseda (v tibetanskem jeziku: DORJE), ki v prevodu pomeni diamant, simbolizira neuničljivost, iskro življenja in nepremagljivo duhovno moč. Je neuničljiv kot diamant, vendar pa lahko uniči vse okrog sebe, zato Dorje slovi kot uničevalec zla.

Tibetanski obesek Dorje sedem čaker
Tibetanski obesek Dorje - sedem čaker lahko naročite TUKAJ.

Dorje simbolizira jasnost, sevanje, rezilo razsvetljenja, vseobsežno ljubezen, modrost, znanje, popolno prebujenje Vedenja in Ljubezni, ki prežema celotno bitje in zajema vsa bitja ter spominja na to, da je razsvetljenje pravzaprav spoznavanje lastnega srca, takšnega, kakršno v resnici je.

Tibetanski obesek Dorje – sedem čaker  ščiti pred negativnimi vplivi ljudi in dogodkov, obenem pa spodbuja intuicijo, jasnovidnost ter sprejemanje informacij iz višjih sfer oziroma sil ljubezni (angeli, nadangeli, bog …). Uravnoveša pa tudi čakre in s tem ustvarja notranje ravnovesje, ki se širi na vsa področja našega razpoloženja. Zviša se nam nivo energije, prežame nas dobro razpoloženje, občutek lahkotnosti ter samozavesti, boljše komuniciramo, okrepi se naša intuicija, v svoje življenje privabljamo čedalje več zdravja, sreče v ljubezni, notranje in zunanje lepote, pa tudi več uspeha ter denarja oziroma blaginje.

Tibetanski obesek Dorje – sedem čaker lahko nosimo na kakršnikoli verižici oziroma vrvici okrog vratu ali drugje na telesu. Lahko pa ga postavimo tudi kjerkoli v hiši, če jo želimo zaščititi pred čem slabim ter vanjo privabiti čim več sreče. Prav tako smemo obesek uporabljati za najrazličnejše rituale, ko želimo v svoje življenje priklicati pozitivne zadeve.

Blokada oziroma neravnovesje ene ali več čaker lahko povzroči mentalne, čustvene ter fizične in duhovne težave ter bolezni. Blokade se (odvisno od čakre) kažejo v obliki strahov, občutka negotovosti ter nemoči, čustvene zaprtosti, jeze, zamer, nezadovoljstva …

Če ste začutili, da potrebujete tibetanski obesek Dorje - sedem čaker, ga lahko naročite TUKAJ.