Astro

Kdo so nadangeli in kje nam lahko pomagajo?

Sonči Nered-Čebešek
10. 7. 2018, 09.57
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 10.02
Deli članek:

Nadangeli so bitja s poslanstvom, da vodijo Angele. Vsak od njih ima v svojem imenu končnico -el, kar v hebrejščini pomeni »kakor Gospod«.

PS
Spiritualni medij Uroš je povezan z najvišjimi energijami Neba, od katerih prejema sporočila.

V sferah Neba kraljuje kopica Nadangelov, ki skrbijo za svoj zbor Angelov in ga vodijo.

Spiritualni medij Uroš v svoji knjigi Življenje je nekje vmes za zemeljska vprašanja dobi odgovore z Neba, s katerimi pojasni, da v našem svetu poznamo sedem Nadangelov, in nam jih predstavi.

Kljub oznaki »kakor Gospod« nihče od Nadangelov ne more nadomestiti Gospoda ali odločati namesto njega. 

Nadangel Gabriel

On je glasnik, ki je Devici Mariji naznanil Jezusovo rojstvo, zato ga imenujemo tudi Božja luč. Preprosteje povedano: njegova nežna energija je predana družinski skupnosti.

Vidci ga opisujejo kot milo zgoščeno energijo, ki se pojavi v naših življenjih v belih barvah ter nam daje občutek moči in povrnjenega smisla za življenje.

Kadar smo v odnosih v težavah, ki najpogosteje nastanejo zaradi toge komunikacije, se nadangel Gabriel povezuje tudi z močjo komunikacije, kreativnosti, čistosti in brezmejnega upanja.

Profimedia
gabriel

Nadangel Mihael

Znan je kot zaveznik varnosti, zaščite in kot vladar Angelom modrega plamena. Njegova milina v odtenkih modrikaste barve se kaže v tem, da nam pomaga pri zaščiti, tako naše intelektualne lastnine kot zaščite vseh poti, na katerih se skozi svojo življenjsko zgodbo nahajamo.

Kadar se znajdemo v življenjskih situacijah, iz katerih ne najdemo izhoda, je dobro poklicati nadangela Mihaela; ta nam bo na svojstven način dal občutek varnosti in nas s svojimi Angeli modrega plamena objel.

Profimedia
Rafael

Nadangel Rafael

Znan je kot glasnik zdravja in dobrega počutja. S svojo smaragdno zeleno barvo dobro vpliva na počutje ljudi in nam daje občutek notranjega zdravja, tako na mentalni kot fizični ravni našega telesa.

To je splošna teorija. V resnici pa je ta naš Nadangel s svojim zborom pridnih in delavnih Angelov odgovoren še za mnogo več. Tako ga lahko zaprosimo za zaščito na potovanjih, za tiste drobne modrosti, ki nam bodo pomagale uresničevati naše želje.

Nadangeli nam s svojo predanostjo priskočijo na pomoč ob naših zemeljskih situacijah.

Nadangel Schamuel

Mnogi ga poznate in povezujete z ljubeznijo. To je neko splošno pravilo, ki zanj še kako drži. Vendar nam ta nadangel na svoji energetski ravni in s svojo nežno rožnato barvo lahko pomaga očistiti in uravnati energijo na čustvenem nivoju življenja.

Lahko ga zaprosimo za pomoč pri naših čustvenih težavah, ali če si želimo napredka na poslovnem področju, pri karieri, prav tako pri iskanju izgubljenih predmetov.

Glavna razlika med Angeli in Nadangeli je, da ima nadangel moč posredovati v izjemnih situacijah, ko nam naš angel varuh v spremstvu z drugimi Angeli s svojo energijo ne more pomagati.

Nadangel Uriel

Njegova energija je najmočnejša na področjih učenja, modrosti, in kar je splošno znano – je varuh vremena.

Kadar imamo težave pri učenju ali zbranosti, ga s povsem preprostimi besedami pokličemo, da nam s svojo energijo pomaga.

Vidci njegovo energijo opisujejo kot škrlatno rdečo barvo. Stara plemena so ga s svojimi obrednimi plesi častila tudi kot »luč modrosti« oziroma razsvetljenja in varuha pred hudo ujmo.

Nadangel Jofiel

Umetniki ga imenujejo tudi »luč navdiha«, saj nam, če se s preprosto prošnjo obrnemo nanj, pomaga najti pravi navdih za ustvarjalnost in daje moč, da svojo notranjo podobo izrazimo v fizični obliki.

S svojo sijočo rumeno barvo pooseblja moč notranje lepote, modrosti in osebnega razsvetljenja, kadar se kot posamezniki znajdemo v nesoglasju s samim seboj ali pa kadar smo v dilemi, kako se vesti oziroma pripraviti – urediti za določen dogodek.

Nadangel Zadkiel

S svojo izjemno nežno energijo v indigo vijoličasti barvi pooseblja modrost sprave, odpuščanja in opuščanja starih navad, bodisi razvad, ki nas držijo na mestu in nam onemogočajo, da bi dosegli želeni cilj naše zgodbe življenja.

Njegova energija nam prinaša tudi občutek svobode, pomnjenja in odpuščanja sebi ter tistim, ki so nas skozi zgodbo našega življenja prizadeli.

Z njegovo pomočjo spoznavamo in zaznavamo modrost osebne sprave, predvsem na področju blagostanja naše duše kot duše tistih, ki smo jim primorani odpustiti kakršnakoli dejanja, ki so nas morda vsaj za hip ali pa za dlje časa prikovala na mestu.