Astro

'Zdravite' se med spanjem ...

9. 7. 2018, 23.41
Posodobljeno: 9. 7. 2018, 23.45
Deli članek:

Kristali imajo nežno, vendar izmerljivo »vibracijo« ali elektromagnetno polje, kot ga ima vsaka stvar, tudi telo.

Njihova posebna sestava jim pomaga prenašati pozitivno energijo in vsrkavati negativno energijo, kar potrebujete za ohranitev odličnega zdravja in počutja. Tudi če se ne nameravate spuščati v podrobnosti zdravljenja s kamni, lahko kupite nekaj takšnih, ki vplivajo prav na vaš kritični del telesa.

Stari kot zemlja

Čeprav se zdravljenje s kristali zdi zelo moderno, pa prvi zapisi o zdravljenju s njimi izvirajo že iz starega Egipta, omenjeno pa je tudi v indijskih ajurvedskih zapisih in tradicionalni kitajski medicini izpred 5000 let. Indijski šamani so v svojih zdravilnih obredih uporabljali pesek, obarvan z zemeljskimi žlahtnimi kamni. Dandanes je uporaba kristalov zelo popularna predvsem v povezavi s horoskopom; vsako astrološko znamenje ima namreč nekaj žlahtnih kamnov, ki vam pomagajo, da v polnosti izrazite sebe.

Vpliv kristalov na telo

Kristali so odlični prenašalci energije. Njihova sestava okrepi vaše zdravilne namene ter obnovi in znova uravnoteži telesno energijo, ki kroži po čakrah, tako da odstrani energijske blokade, odvrne presežke energije in odstrani morebitno šibkost. Seveda zdravljenje s kristali ne more biti nadomestek za tradicionalno zdravljenje, lahko pa pomaga na veliko praktičnih načinov. Najbolj znano je, da zdravljenje s kristali spodbudi, da prevzamete odgovornost za svoje zdravje ter začnete uporabljati preproste naravnejše metode.

Povezava med kristalom in zdravstveno težavo večinoma izhaja iz barve kristala in frekvence njegovega nihanja oziroma njegovega elektromagnetnega polja. Kristali z nižjo vibracijo (rdeči, oranžni in rumeni) zdravijo težave, povezane s spodnjimi čakrami, medtem ko kristali z višjo vibracijo (zeleni, modri, indigo in vijoličasti) najugodneje vplivajo na zgornje čakre.

ps

Izberite svojega!

Če želite energijo kristala uporabiti za zaščito ali lajšanje telesne, čustvene ali duševne težave, povezane z določeno čakro, enega od kristalov s seznama položite na čakro in ga pustite učinkovati 20 minut, medtem pa se sproščajte.

Korenska čakra na čelu je povezana z medenico, kostmi, nogami, gležnji, stopali, kolki in danko ter imunskim sistemom. Težave s to čakro prinašajo išias, krčne žile, bolečine v medenici, tumor na danki, hemoroide, težave s kolki, koleni, gležnji in stopali. Izbrati morate rdeče, temno rdeče, zelenkasto rdeče, rjavo rdeče ter rdeče črne kristale.

Za vas so primerni rdeči karneol, dimni kremen, granat, rubin, rdečil beril, rdeči kalcit, rdeči ahat.

Spolna čakra na predelu spolnega organa je povezana s spolnimi organi, debelim črevesom, ledvicami, mehurjem, slepičem in spodnjim delom hrbtenice. Možne zdravstvene težave, ki jih prinaša, pa so bolečine v križu, predmenstrualne težave, neplodnost, impotenca, vnetje mehurja, vnetje slepiča in ledvični kamni. Barve primernih kristalov so oranžna, rdeče oranžna, rumeno oranžna, oranžno rjava in breskova.

Za vaše zdravstvene težave najboljši kamni so oranžni karneol, oranžni kalcit, citrin, ognjeni opal, oranžni aragonit, mesečev kamen.

Čakra sončni pletež ali popkovna čakra leži na popku, vpliva na delovanje želodca, jeter, vranice, žolčnika, trebušne slinavke, tankega črevesa ter srednjega dela hrbtenice. Zdravstvene težave, ki jih lahko prinaša, pa so čir, rak na črevesju, sladkorna bolezen, slaba prebava, motnje prehranjevanja, hepatitis, žolčni kamni, zapeka in driska. Vaši kamni naj bodo zlato rumeni, limonasto rumeni, barve medu in zlata.

Vam na kožo pisani kamni so jantar, rumeni jaspis, rumeni turmalin, zlati topaz, tigrovo oko, citrin, rdeči kremen, rumeni kalcit, sončni kamen.

ps

Srčna čakra na prsnici je povezana s krvnim obtokom, rebri, prsnim košem, pljuči, rameni in rokami, dojkami ter zgornjim delom hrbtenice. Možne težave, ki jih povzroča, pa so visok krvni tlak, srčna obolenja, bronhitis, astma, pljučnica, težave z ramami, rak dojke. Barve kristalov naj bodo bledo rožnate, svetlo rožnate, temno rožnate, bledo zelene, smaragdne, svetlo zelene, olivno zelene.

Najboljši za vas so roževec, rožnati turmalin, hrizopraz, rožnati danburit, peridot, zeleni fluorit, zeleni aventurin, žad.

Grlena čakra na vratu oziroma grlu je tesno povezana z zdravjem grla, vratu, ust, zob, dlesni, čeljusti, ščitnice, vratnih vretenc in požiralnika, povzroča pa lahko bolečine v vratu, laringitis, pogoste prehlade, bolezni dlesni, težave z zobmi, težave s ščitnico, otečene žleze in trd vrat. Barve kristalov so turkizno modra, svetlo modra, modro zelena, živo modra, dimno modra, kraljevsko modra.

Kamni za vas so turkiz, lapis lazuli, akvamarin, modri ahat, celestin, modri safir, sodalit.

Čelna čakra na čelu je povezana z možgani, centralnim živčnim sistemom, očmi, ušesi, nosom, sinusi, hipofizo. Povzroča lahko epilepsijo, težave z očmi, vnetje sinusov, glavobole, migreno, kap, naglušnost, nespečnost in nočne more. Primerni za vas so temno vijoličasti kamni, vijoličasto modri in temno lila.

Takšne lastnosti ponujajo ametist, iolit, azurit, vijoličasti fluorit, lila kunzit in modri kalcedon.

Kronska čakra na temenu pa je povezana s celotnim telesnim sistemom, z okostjem, mišicami, kožo in živčevjem in lahko povzroča kronično utrujenost, bolezni kože, nevroze ter duševne bolezni. Kamni naj bodo bledo lila, svetlo lila, vijoličasto prozorni, snežno beli in prosojni.

Privoščite si terapijo s škrlatnim jaspisom, lila danburitom, labradoritom, čistim kremenom, apofilitom in diamantom.

Kristali v podlogi – zdravite se med spanjem!

Predstavljamo vam kristalno podlogo velikosti 50×50 cm iz priznane linije Crystal (proizvodi napolnjeni s kristali). Kristalna podloga Crystal vsebuje 17 različnih vrst kristalov, ki so všiti v podlogo samo in nam prinašajo energijo, ravnovesje in na splošno lahko pripomorejo k boljšemu počutju celotnega organizma in pomagajo pri boljšem spancu. Odkrijte prednosti blagodejnega vpliva kristalov! To kristalno podlogo lahko uporabljate na postelji, na stolu, na naslanjaču, kavču, med potovanji … Naj bo kristalna podloga Crystal vedno z vami! V spletni trgovini Trgovina.petisvet.si lahko naročite svojega!

ps

ps