Število

Numerologija za tekače

Sonči Nered Čebašek / Novice Svet24
4. 7. 2018, 08.45
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 08.45
Deli članek:

Numerologija postaja vse bolj priljubljena veda, njena spoznanja se uporabljajo na različnih področjih, še posebej koristna pa so v športu.

Vse okrog nas je energija-

 Strokovnjaki vse pogosteje izračunavajo ugodne dneve za tekme in značaj športnikov.

Vse okrog nas je namreč energija: temu svetu pripadajo gibanje, barve, zvok, svetloba, moč mišic, hitrost, teža padca, premagovanje razdalj … Energiji pa pripadajo tudi števila, ki na nas vplivajo na različne načine.

Našo strokovno sodelavko, priznano numerologinjo Blanko Pušnik smo poprosili, da iz številk razbere obnašanje pri teku – ker je pač najbolj razširjen šport.

Najprej izračunamo, kateremu številu pripadamo. Seštejemo dan, mesec in leto rojstva (recimo 15. 11. 1972 = 1 + 5 + 1 + 1 + 1 + 9 + 7 + 2 = 27. To število nato seštejemo 2 + 7= 9). To je naše število življenjske poti. Pa poglejmo rezultate.

Dreamstime
Število 9 veliko lažje prepričamo v tek v naravi kot v znojenje v telovadnici.

ŠTEVILO 1

Je motivator, želi si napredovati in lahko za tek navduši še druge. Seveda včasih telesa ne posluša in se rad spotakne, ko želi premagati samega sebe in druge. Zmaga je pač cilj tega osebe s tem številom, ker je to v njeni naravi. Je bolj tekač na kratke proge, ker včasih ne zna pravilno dihati in mu zmanjka energije. Ima pa dober namen.

ŠTEVILO 2

Želi sodelovati, rad teče s prijatelji in se premika tam, kjer so bolj ravni tereni. Ljudje s tem številom morajo veliko piti, so dokaj vzdržljivi, vendar jih tudi hitro zjezijo malenkosti. Imajo dober občutek za lastno telo in se raje ustavijo, kot bi škodovali telesu.

ŠTEVILO 3

Je družaben, tek je pričakovanje druženja. So zagnani, tudi tekmovalni, vendar želijo od dogodka potegniti tudi nekaj lepega za spomin. So sončni ljudje, ki znajo spodbujati druge, in čeprav mogoče ne tečejo sami, so dobri navijači. Preprosto nas znajo navdušiti in potegniti s seboj.

ŠTEVILO 4

V teku vidi predvsem gibanje, vendar mu tudi za uvrstitev ni čisto vseeno. So disciplinirani, radi se pripravijo vnaprej in potem tudi želijo rezultate. Štirice so na splošno ambiciozne in gredo na športne dogodke tudi same, da se dokažejo in potrdijo formo. Potrebujejo malce več časa, da se s kom spoznajo.

ŠTEVILO 5

Ima željo po gibanju že v genih. Zrak, svoboda, premikanje, dihanje … Včasih znajo biti malce nerodni ali pa pozabijo na tek prinesti kakšen rekvizit. Sledijo svoji zvezdi in zanje je vse dogajanje eno veliko vznemirjenje. Niso pa pretirano vztrajni in se včasih čisto preveč zamotijo z malenkostmi, lahko tudi preslišijo znak za začetek, medtem ko klepetajo.

ŠTEVILO 6

Navduši za šport vso družino in še prijatelje, zanj je tek tudi družaben dogodek. Za dobrodelne namene so pripravljeni vložiti energijo, in če kdo pade, bodo zanj poskrbeli na poti. So vztrajni, radi so lepo oblečeni tudi na športnih dogodkih, so skladni v gibanju in ravno prav tekmovalni, da ne pozabijo, zakaj so prišli.

Profimedia
Število 8 odlično oceni okoliščine, je predan vodja in dober vaditelj za druge. Zmaga je edini cilj števila 1.

ŠTEVILO 7

Zna po naravi oceniti okoliščine, čeprav včasih dolgo traja, da se sploh odloči, ali bo sodeloval ali ne. Odvisno od vremena, odvisno od teka, odvisno od kondicije ... Ne marajo hrupa in raje tečejo sami v naravi. Radi pa tudi merijo čas in število korakov ter pritisk in pulz … Žene jih ideja, da je tek dober za telo, in za zdravje so pripravljeni veliko narediti.

ŠTEVILO 8

Ima ambicijo zmagati. Trenirajo, pripravljeni so, in če se poškodujejo, bodo stisnili zobe in nadaljevali, ker je nujno doseči cilj. Dober rezultat spada zraven. Dokazovanje, da zmorejo, tudi. So zelo vzdržljivi, sistematični in se želijo kmalu iztrgati iz množice tekačev. Na splošno so dobri športniki in temu posvečajo veliko časa, če si to zastavijo kot cilj.

ŠTEVILO 9

V sebi združuje šarm, navdušenje in željo po sodelovanju za skupni cilj. Lahko so uspešni na veliko športnih področjih. Radi so v naravi in zanje je gibanje nujno, kadar se želijo sprostiti. Včasih rezultat ni tako pomemben. Tudi oni vam bodo priskočili na pomoč, če boste omagovali, in vas spodbujali, da nadaljujte.