Astro

Še vedno upa, da bo potrkala na vrata

T.P.
28. 6. 2018, 13.36
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 13.42
Deli članek:

Čeprav je njegova žena Natasha Richardson umrla v nesreči na smučanju že pred devetimi leti, igralec Liam Neeson (66) še vedno upa, da bo nekega dne potrkala na vrata njunega doma.

PS
Natasha Richardson je umrla v smučarski nesreči.

Tistega usodnega dne so ga poklicali v bolnišnico, kamor so prepeljali njegovo umirajočo ženo. Zdravniki so mu rekli, da so Natashini možgani močno poškodovani in da okrevanje ni mogoče. Takrat se je soočil s težko odločitvijo glede izključitve naprave, ki jo je držala pri življenju. Pravzaprav mu ni preostalo drugega, kot da se odloči za izklop, prosil je le za toliko časa, da so se od nje lahko poslovili vsi člani družine in prijatelji.

PS
Igralec Liam Neeson ne more preboleti ženine smrti.

»Pravijo, da je najtežja stvar na svetu izgubiti ljubljeno osebo. Nekoga, s katerim si se skupaj postaral in ki si ga vsak dan gledal, kako raste. Nekoga, ki ti je pokazal, kako se ljubi. To je najhujša stvar na svetu, ki se lahko zgodi komur koli. Moja žena je umrla iznenada. Prinesla mi je toliko radosti. Bila mi je vse. V teh 16 letih, kolikor sem bil njen mož, sem se naučil, kaj je to brezpogojna ljubezen. Moramo se ustaviti in biti hvaležni za našo ljubezen. Kajti življenje je zelo kratko. Preživite čim več časa s svojimi partnerji. Lepo ravnajte z njimi. Nekega dne, ko pogledate v svoj telefon, jih tam ne bo več. Tisto, kar sem se resnično naučil in pomeni največ od vsega, je, da živim in ljubim vsaki dan, kot da je zadnji. Zato, ker so bo to nekega dne tudi resnično zgodilo. Izkoristite priložnosti in živite življenje. Tistim, ki jih ljubite, povejte, da jih ljubite – vsaki dan. Naj se vam niti en trenutek ne zdi samoumeven. Življenje je vredno življenja,« pravi igralec, ki mu je grenka izkušnja močno spremenila pogled na življenje in človeške vrednote.

PS
Liam in Natasha sta bila sanjski par.