Astro

3 enostavna vprašanja, ki preženejo negativne misli

Tamara Pirih
10. 6. 2018, 23.46
Deli članek:

Črne misli, negativnost, malodušje in tesnobo lahko v nekaj sekundah odpravimo s pomočjo enostavne in učinkovite tehnike ruskega psihologa Ljermontova.

PS

Profimedia

Seveda nas negativni občutki opozarjajo na to, da imamo neko težavo, ki je ne smemo potiskati na stran, temveč jo moramo čim prej razrešiti, sicer bo lahko priplavala na dan v obliki bolezni. Imamo dve možnosti: da se takoj lotimo dela in začnemo reševati težavo ali pa da se prepustimo temačnim mislim in obupujemo, dokler se ne zgodi nekaj, kar nas bo dovolj pretreslo, da bomo negativnim občutkom odločno zaprli vrata v naš notranji svet.

V mislih si zastavite tri vprašanja, ki bodo v hipu odgnala negativno energijo.

Nekatere težave so preveč kompleksne, da bi jih lahko razrešili v enem dnevu, vendar to ne pomeni, da moramo prenašati temačne misli tako dolgo, dokler jih ne razrešimo. Nasprotno, čim prej se jih moramo rešiti, kajti negativni občutki nas razžirajo od znotraj in so zelo nevarni za naše zdravje. Ko ne najdemo hitrega izhoda, nujno potrebujemo nekaj, kar nas bo bliskovito povzdignilo na višji vibracijski nivo ter odgnalo vso temo, ki se iz misli nezadržno širi v prsi in ostale dvore naše notranjosti ter prežema celice z uničujočim strahom.

Profimedia

Tehnika V. Ljeromontova proti črnim mislim

Tehnika je zelo enostavna, vendar vas bo njena učinkovitost presenetila. V trenutku, ko vas prevzamejo negativne misli, si po tihem postavite naslednja tri vprašanja:

1. Kdo si?

2. Kaj želiš od mene?

3. Kdo te je poslal?

Na ta način svoje negativne misli obravnavate kot negativno energijo, ki se vam je vsilila od zunaj. Najbolj pomembno je, da se s temnimi mislimi ne poistovetite. Ne dovolite jim, da napredujejo v fazo občutkov ali splošnega razpoloženja. Če jih boste obravnavali kot tujca, bodo takoj izgubile moč in se razblinile kot milni mehurček.

Profimedia

Avtor tehnike svetuje, da imate omenjena tri vprašanja ves čas v ognju in da z njimi nevtralizirate vsako črno misel takoj, ko se pojavi. Osnovnim trem vprašanjem lahko dodate še kakšno vprašanje, in sicer: Kdo potrebuje mojo bolečino? Kdo potrebuje moj strah? Kdo se hrani z mojim trpljenjem, občutkom tesnobe in brezupom? Preizkusite to metodo ob prvi priložnosti, saj vas nič ne stane, z njo pa lahko pridobite oziroma ohranite zdravje in duševni mir.

Profimedia