Astro

V drevesu je zapisana vaša usoda!

pp/revija Zarja
23. 5. 2018, 08.29
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 08.35
Deli članek:

Že tisočletja so drevesa simbol življenja in moči, o njih krožijo številne legende. Po keltskem koledarju ima vsak človek svoje usodno drevo. In to veliko pove tudi o naših lastnostih.

PS
Za Kelte so bila drevesa simbol življenja.

Za Kelte so bila drevesa simbol življenja. Leto so razdelili na sklope, povezane z drevesi, podobno kot naš horoskop. Namesto 12 znakov zodiaka so uporabljali 21 dreves in jim pripisali karakteristike. Vsakemu novorojenemu otroku so pripisali eno od drevesnih znamenj.

Jelka (od 2. 1. do 11. 1. in od 5. 7. do 14. 7.)

Zadržana

Drevo je pokončno in raste naravnost. Takšni so tudi ljudje, ki so rojeni v tem znamenju, in zato na prvi pogled delujejo hladno. A ko se led stali, so resnični prijatelji. So temeljiti ter svoje ugotovitve in znanje radi delijo z drugimi. 

Brest (od 12. 1. do 24. 1. in od 15. 7. do 25. 7.)

Duhovit

Drevo zraste tudi do 40 metrov v višino, zato imajo v tem znamenju rojeni ljudje visoke ideale. Zanje so značilni toleranca, razumevanje in občutek za pravičnost. Imajo veliko smisla za humor, so veseli in pozitivni. 

Cipresa (od 25. 1. do 3. 2. in od 26. 7. do 4. 8.)

Vihrava

Cipresa je vse leto zelena, zato deluje skoraj nesmrtno. V tem obdobju rojeni ljudje so optimistični in se dobro ujamejo z okolico. So zelo zanesljivi, njihovi nasveti so kredibilni. A v ljubezni imajo radi vihravost. 

Topol (od 4. 2. do 8. 2.; od 1. 5. do 14. 5. in od 5. 8. do 13. 8.)

Občutljiv

To drevo je izjemno upogljivo in lahko nepoškodovano preživi številne viharje. To velja tudi za ljudi, ki so rojeni v tem znamenju. So zelo občutljivi, znajo se vživeti v druge, znajo pa tudi varovati skrivnosti. A velikokrat se izgubijo v svojem kaosu. 

Cedra (od 9. 2. do 18. 2. in od 14. 8. do 23. 8.)

Samozavestna

Potrebuje veliko sonca. Tudi ti ljudje živijo na sončni strani, so naravni voditelji in le redko se pustijo spraviti iz tira. Vendarle pa imajo občasno tudi izbruhe besa. 

Bor (od 19. 2. do 29. 2. in od 24. 8. do 2. 9.)

Realist

Ima globoke korenine in osebe, rojene v tem znamenjuu, dosežejo svoje cilje ter so pri tem realistične. Njihova praktična naravnanost jim pomaga, da rešijo vsak problem. V ljubezni veljajo za težavne, saj so le redko pripravljene na kompromise. 

Vrba (od 1. 3. do 10. 3. in od 3. 9. do 12. 9.)

Ljubeča

Vrba je močna in je pri Keltih veljala za simbol življenja. Ljudje iz tega znamenja so polni moči, dosežejo zastavljene cilje in ne pustijo preprekam, da bi jih ustavile. V partnerskem odnosu potrebujejo veliko ljubezni,  hkrati pa so je pripravljeni tudi veliko dati. 

Lipa (od 11. 3. do 20. 3. in od 13. 9. do 22. 9.)

Kreativna

Lipa ima liste srčaste oblike, njeni cvetovi pa privabljajo čebele. Ljudje iz tega znamenja imajo radi vrvež, so veseli  in neradi izpustijo kakšno zabavo. Njihova kreativnost nima meja. Kar kipijo od fantazije, pogosto so idealisti in nagnjeni k sanjarjenju. 

Hrast (21. 3.)

Robusten

Hrast je močno in ponosno drevo, velja za neuničljivega. Tudi v znamenju hrasta rojeni ljudje so neupogljivi in pogumni. Natančno vedo, česa so sposobni in kako bi kako stvar dosegli. Odprti so za novosti in tolerirajo druge ljudi. Vedno so pripravljeni pomagati. 

Leska (od 22. 3. do 31.3. in od 24. 9. do 3. 10.)

Prijazna

Leska naj bi imela magične moči, saj so iz leskovega lesa rezljali čarobne paličice. Tudi ljudje iz tega znamenja so mistični in le redki lahko pokukajo v njihovo dušo. Delujejo pa odkrito in neposredno. 

Jerebika (od 1. 4. do 10. 4. in od 4. 10. do 13. 10.)

Vesela

Po keltskem prepričanju drevo ščiti pred nesrečo in črno magijo. Ljudje tega znamenja so rojeni pod srečno zvezdo. Zaradi tega in prirojenega temperamenta jim v življenju ničesar ne primanjkuje. Imajo naravni občutek, da se znajdejo ob pravem času na pravem mestu. 

Javor (od 11. 4. do 20. 4. in od 14. 10 do 23. 10.)

Zanesljiv

Drevo je pomemben del germanske mitologije, saj naj bi se pod njegovo krošnjo bohotila svoboda in prostost. V tem znamenju rojeni ljudje so svobodnega duha, plavajo proti toku, a potrebujejo tudi veliko potrditve okolice. 

Oreh (od 21. 4.  do 30. 4. in od 24. 10. do 11. 11.)

Globokoumen

Oreh je nekdaj veljal za ljubezensko preročišče. Ljudje iz tega znamenja so v partnerskem razmerju nekoliko zakomplicirani, saj  ne znajo popuščati. Delujejo samovoljni, pred seboj imajo vedno jasen cilj, ki ga skušajo doseči za vsako ceno.

Kostanj (od 15. 5. do 24. 5. in od 12. 11. do 21. 11.)

Energičen

Kostanj je simbol za odprtost, pogum in samozaupanje,  tudi simbol novih začetkov. Ljudje, rojeni v tem znamenju, iščejo različne pobude in izzive. Imajo občutek za pravičnost. Ker imajo sposobnost empatije, so tudi dobri poslušalci. Na druge delujejo pomirjujoče in dajejo energijo.

Jesen (od 25. 5. do 3. 6. in od 22. 11. do 1. 12.)

Zvest

Drevo je močno zaznamovalo nordijsko mitologijo. Ljudje, rojeni v tem znamenju, pa so polni energije, ne smilijo se sami sebi in ne popuščajo. Nimajo strahu pred avtoriteto. V ljubezni so zvesti partnerji in vedno prekipevajo od življenja.

Gaber (od 4. 6. do 13. 6. in od 2. 12. do 11. 12.)

Estet

Drevo ima izredno trden les, ki je zelo dragocen. Ljudje iz tega znamenja so zelo senzibilni, imajo številne talente in čut za lepoto. Vedno najdejo prave besede in vedno so na voljo prijateljem s kakšnim nasvetom.

Figa (od 14. 6. do 23. 6. in od 12. 12. do 21. 12.)

Občutljiva

Ker drevo ne raste na severu Evrope, so ga Kelti najbrž odkrili na katerem izmed svojih pohodov na jug. Ljudje iz tega znamenja ljubijo življenje, pri čemer so pozorni na vse podrobnosti. Radi igrajo glavno vlogo, veljajo pa za vesele in čuteče.

Breza (24. 6.)

Ambiciozna

Breza je vladarica gozdov, saj raste tudi tam, kjer druga drevesa ne uspevajo. Ljudje so močni, polni preživetvenega nagona, a tudi nekoliko zaprti. Raje poslušajo, kot govorijo. So zelo ciljno usmerjeni.

Jablana (od 25. 6. do 4. 7. in od 23. 12. do 1. 1.)

Šarmantna

Drevo poosebljajo nežni in dišeči beli cvetovi, zato je jablana za Kelte pomenila simbol ljubezni. Ljudje iz tega znamenja imajo karizmo, so zelo pozitivni, pripravljeni pomagati, radodarni in prijateljski.

Oljka (23. 9.)

Mirna

Drevo naj bi bilo staro že okoli 2000 let. Ljudje iz tega znamenja so mirni in uravnovešeni. Imajo zelo močno zavest in jih redko katera zadeva iztiri. Njihov največji cilj sta harmonija in varnost.

Bukev (22. 12.)

Skrivnostna

To drevo je zelo razširjeno in priljubljeno v Evropi. Takšni so tudi ljudje, rojeni v tem obdobju. Hkrati pa so skrivnostni in potrpežljivo čakajo na priložnost. S konstantnim načrtovanjem dosežejo svoje cilje.