Astro

Kaj je sreča?

A.P.
14. 5. 2018, 11.34
Deli članek:

Dokončajte stavek: ''Lahko bi bila srečen/na, če ...'' Če ste ga dokončale tako: Če bi izgubil/a 10kg, če bi imel/a več denarja ali če bi napredoval/a v službi, potem niste edini. Sreča je, po mnenju ljudi, izven dosega rok. Nikoli nisi srečen tukaj in zdaj, ampak je sreča vedno odvisna od nečesa, kar se bo zgodilo v prihodnosti.

Nismo zadovoljni s tem, kar imamo, ker se nam to ne zdi perfektno.
Eden izmed mnogih rekov Budizma pravi, da samo želja po drugačih situacijah, ljudeh ali stvareh ustvarja nesrečno osebo. Namesto, da bi bili hvaležni za to, kar imamo v tem trenutku, se zanašamo na nekaj kar ni, ampak bi po naše moralo biti.

Eden izmed mnogih rekov Budizma pravi, da samo želja po drugačih situacijah, ljudeh ali stvareh ustvarja nesrečno osebo. Namesto, da bi bili hvaležni za to, kar imamo v tem trenutku, se zanašamo na nekaj kar ni, ampak bi po naše moralo biti. 

Zavedati se moramo, da je sreča odvisna samo od ene stvari – od nas samih in našega razmišljanja. Namesto, da bi se pritoževali nad našo telesno težo, bi lahko ta čas porabili za razmišljanje o telovadbi, spremembi hrane. Enako je s službo. Namesto pritoževanja in razmišljanja o tem, kaj vse vam v vaši službi ni všeč, raje razmišljajte o tem, kako bi to popravili. Ne osredotočajte se na napake in stvari, ki vam ne grejo, temveč na vašo osebnostno moč. Biti hvaležen za ljudi in stvari v svojem življenju vam lahko naredi srečne. Naredite si seznam, kaj se vam je v dnevu lepega zgodilo, koga ste srečali, s kom ste preživeli čas. Edina stvar, ki bo konstantno prisotna v vašem življenju, je odnos s samim seboj. Ljudje pridejo in grejo, materialne stvari so nam lahko odvzete ali izgubljene, ti sam pa ostaneš za vedno.