Astro

Če si nekaj predstavljamo, se lahko resnično zgodi!

NN
17. 5. 2018, 09.25
Posodobljeno: 17. 5. 2018, 09.30
Deli članek:

Slike ali podobe, ki si jih predstavljamo, gledamo z zaprtimi očmi in z umom, kot na filmskem platnu, v razdalji približno treh metrov.

PS
Zdravo telo je pogoj za harmonijo duše in duha

Projekcijo si olajšamo s predstavo filmskega platna v višini čela, zaprte oči pa usmerimo v nosni koren. Ko obvladamo gledanje v zaslon, se pri vajah in razmišljanju na projekcijski površini pojavljajo slikovni ali verbalni odgovori. Te vibracije ne potekajo vedno v razločni ali razumljivi obliki.

Če to povzamemo – vizualizacija predstavlja stanje, v katerem zavestno prekinemo trenutno dejavnost in se popolnoma sproščeno predajamo vizualizaciji, doživljamo jo kot subjekt, s svojo vizualizacijo postanemo eno.

PS
Potrebna je vztrajnost

Telo je okvir za duhovne in duševne moči.

Izvajanje teh vaj v nas seveda spodbudi določena pričakovanja, zato takoj pričakujemo nekakšno izboljšanje, verjemite pa, da sta za vsako stvar, ki jo želimo doseči, potrebna določen čas in vztrajnost in le tako nam bo uspelo.

PS
S svojo vizualizacijo postanemo eno.

Telo je okvir za duhovne in duševne moči. Zdravo telo je pogoj za harmonijo duše in duha, vendar pa moramo iskati zadnji vzrok vsake bolezni v motnjah harmonije med telesom in dušo, kajti samo harmonija celote zagotavlja zdravje. Zbolimo lahko, šele ko tlačimo čustva, kopičimo težave, živimo v stalnem stresu in strahu ali pa smo nezadovoljni z svojim načinom življenja. Vizualizacija pa nam omogoči harmonično komunikacijo med telesom in dušo.

Leta 1988 so v reviji British Medical Journal objavili študijo, s katero so dokazali, da so se ženske v zgodnjem stadiju raka na dojki psihično veliko bolje počutile po vizualizacijskih vajah kot samo pri zdravljenju z zdravili. S proučevanjem odnosa med telesom in umom bomo kmalu lahko pojasnili, kako sposobnost predstavljanja vpliva na imunski sistem.