franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.03.2024 19:24:56

Igralke Bresta so si izborile Evropo

Četrtfinalno pokalno tekmo v Cerknici, med Radensko in domačim Brestom si je ogledal tudi predsednik KZS Zoran Mojškerc.
psno
Evropo so si v pokalu izborile kegljačice Bresta. Med moškimi pa za to mesto konkurirata Ljubelj in Proteus.

Za nami so četrtfinalne tekme kegljaškega pokala. Samo tekmovanje je poželo kar precej odobravanja in se pokazalo kot zelo zaželeno. Predvsem v manjših klubih je zelo dobrodošlo, saj lahko pri sebi gostijo tudi najboljše ekipe in lahko vidijo na delu tudi reprezentante. Obenem je pokal zelo dobrodošel tudi boljšim klubom, ki imajo morda nekaj smole v samih prvenstvih, in morajo marsikdaj zaradi poškodb in bolezni, pa tudi drugih zadržanosti, igrati v nepopolnih postavah. V pokalu pa si tako lahko priborijo mesto v Evropi oziroma v pokalu NBC in nekako nadomestijo tudi smolo.



V moški konkurenci sta bila na delu favorita, Pergola Hiše v Škofji Loki in Triglav v Litiji. Oba imata že zagotovljen nastop v Evropi, a si želita pokalne lovorike. Obe ekipi sta bili premočni za svoja domačina. Radeljčani so suvereno zmagali proti drugoligašu Železnikom, medtem ko so se Kranjčani v Litiji izkazali tudi z zelo dobrim ekipnim rezultatom. S tem so tudi pokazali, da so vseeno v Tržiču malce varčevali z močmi. Ker Konstruktor, čeprav je bil prijavljen, ni igral, je tu malce več prostora za druge. Tržičani so bili premočni za Taborsko Jamo. Zelo je bil razpoložen Gorazd Kavčič, ki je podrl lepih 627 kegljev. Do zmage pa so prišli tudi igralci Proteusa in to pri sosedih v Pivki, za katero pa so se morali pošteno potruditi. Toda pot do zmage je bila zelo težka. Lahko bi se končalo tudi neodločeno, če bi veteran Darko Bizjak namesto štirih zadel pet kegljev. Vseeno pa bi zmagali Postojnčani, ker so osvojili več nizov. Tako lahko med Ljubeljem in Proteusom lahko iščemo ekipo, ki si bo izborila nastop na pokalu NBC.



Pri dekletih pa smo videli več ali manj pričakovane izide. Tržičanke so po pričakovanju visoko zmagale v Ljubljani in to z lepim ekipnim rezultatom. Kamničanke so se morale pošteno potruditi v Novem mestu, kjer so šele v zadnjem paru uspele povesti. Malce presenetljivo je bila najboljša posameznica mlada mamica Jasmina Mišič s 581 podrtimi keglji. Razburljiva tekma pa je bila v Radljah. Tu so do zmage prišle domačinke in to dobesedno v zadnjem metu. Igralke Proteusa so izgubile le za dva keglja. Vse je bilo v rokah Nataše Tibole, ki je v zadnjem metu podrla le štiri keglje. Če bi dva več, bi sama osvojila točko in Proteus bi zmagal s 5:3, s še enim več pa bi slavil s 6:2. V Cerknici sta se srečala nova A ligaša, domači Brest in Radenska. Na koncu so bile domačinke občutno boljše. Izkazala se je mlada Nuša Harb, ki je podrla lepih 605 kegljev.



Četrtfinale, moški
Železniki – Pergola Hiše 1:7 (3433:3542), Litija – Triglav 1:7 (3441:3575), Ljubelj – Taborska Jama 7:1 (3402:3253), Pivka – Proteus 3,5:4,5 (3427:3488)


Četrtfinale, ženske
Brest – Radenska 5:3 (3340:3182), Taborska Jama – Ljubelj 1:7 (3122:3326), Remoplast – Proteus 5:3 (3241:3239), Trebnje – Calcit 2:6 (3212:3269)
Značke: kegljanje, pokal

Članki iz rubrike