Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.09.2018 10:55:36

Živa Dvoršak 24. v strelskem maratonu

alesfevzer.com
Slovenska strelka Živa Dvoršak je na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Changwonu zasedla 24. mesto v olimpijski disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Ljubljančanka je zadela 1165 krogov, od tega 388 v klečečem, 395 v ležečem in 382 v stoječem položaju.

V kvalifikacijah strelskega maratona sta bili najboljši Nemka Isabella Straub in Avstrijka Franziska Peer, ki sta zadeli po 1176 krogov, v finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacijskega dela pa je zlato kolajno osvojila Rusinja Julija Karimova (461,1 kroga). Druga je bila Straubova (459,5), tretja pa Hrvatica Snježana Pejčić (446,4).


Dvoršakova, ki je na letošnji aprilski tekmi v Changwonu osvojila tretje mesto v kraljevski strelski disciplini in se prvič v karieri povzpela na zmagovalni oder na tekmah za svetovni pokal, je blestela na petkovih eliminacijah, kjer je s 1173 krogi dosegla sedmi najboljši dosežek. Na današnji osrednji tekmi se ji ni izšlo, za petkovim dosežkom je zaostala za osem krogov. Druga slovenska predstavnica Urška Kuharič se ni prebila na današnjo glavno tekmo, potem ko je v eliminacijah zadela 1151 krogov.

V nadaljevanju svetovnega prvenstva bodo na sporedu še preizkušnje s puško velikega kalibra na 300 metrov, slovenske barve pa bodo v teh neolimpijskih strelskih disciplinah zastopali Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško.

Značke: strelstvo, sp

Članki iz rubrike