sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 01.09.2017 20:30:08

Slovenskim telovadcem v Varni pet finalov

Na prvi tekmi jesenskega dela sezone v športni gimnastiki v bolgarski Varni so slovenski telovadci pritelovadili do petih finalov. Med osmerico so v današnjih kvalifikacijah končali Rok Klavora na parterju, Teja Belak na preskoku, Tjaša Kysslef na parterju ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in parterju.

Klavora se je v finale uvrstil s šesto oceno, Belakova prav tako s šesto oceno, Kysselefova s sedmo, mlada Hribarjeva pa se je v finale na svetovnih pokalih uvrstila prvič v karieri. Na bradlji je bila peta, na parterju pa osma.

Razočarana sta bila po kvalifikacijah predvsem Sašo Bertoncelj, ki je na konju z ročaji končal na 10. mestu, ter Alen Dimic, ki sta se mu nastopa na bradlji in drogi povsem ponesrečila in je končal v ozadju. Belakova ter Adela Šajn sta nastopili na gredi, obe sta po padcih z orodja končali izven osmerice finalistk.


"Rezultatsko sem kar zadovoljen. Lucija je naredila svoji sestavi super, brez napake in to dvakrat. Tudi s predstavo Tjaše sem zadovoljen. Adela in Teja sta na gredi telovadili slabše. Brez padca bi bili v finalu," je ocenil nastope ženskega dela reprezentance selektor Andrej Mavrič.

Precej manj je bil zadovoljen selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič: "Rok je naredil zelo solidno vajo, Sašo pa 'štalo'. Odločil se je, da bo šel z lažjo vajo in jo lepše naredil, na koncu pa je res šel z lažjo vajo, pa jo je grše izvedel. Slaba vaja. Alenu se je vse ponesrečilo, na bradlji je med elementom padel postrani, z droga je potem padel dvakrat ..."

Telovadce v Varni v soboto in nedeljo čakajo finali po orodjih. V soboto najprej finalni nastop čaka Klavoro na parterju, zatem še Belakovo na preskoku in Hribarjevo na bradlji. V nedeljo bosta na parterju telovadili Kysselefova in Hribarjeva.

Članki iz rubrike