IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 19.07.2018 21:35:22

Nibali po padcu morda že končal Tour

Profimedia
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Italijan Vincenzo Nibali je morda že končal letošnji Tour, saj je ob današnjem trku in padcu v 12. etapi utrpel močan udarec v hrbet, sumijo pa na zlom vretenca, zaradi česar so zvezdnika Bahrain-Meride s cilja odpeljali v bolnišnico na dodatne preglede.

Če bo Nibali res predčasno končal Tour de France, potem bo slovenski šampion Primož Roglič pridobil eno mesto v skupnem seštevku, saj je Italijan po 12. etapah četrti.

Nibali naj bi v današnji etapi v zadnjih kilometrih trčil z policistom na motorju in se znašel na tleh. Navkljub bolečinam se je hitro usedel na kolo in nadaljeval etapo, zraven pa potegnil Rogliča, s katerim sta čez ciljno črto prišla kot šesti in sedmi.



"Bardet je imel pred nami 10 sekund prednosti, vozili smo se med motoristi. Cesta se je postala ožja, blizu sta bila dva motorista. Chris Froome je pospešil, jaz sem mu sledil. Kar naenkrat je upočasnil in znašel sem se na tleh. Do padca sem se počutil dobro, verjel sem, da imam možnosti. Škoda, da se je to zgodilo. Takšne stvari se dogajajo, če je na cesti veliko ljudi," je po etapi pojasnil Nibali in se kmalu za tem odpravil v bolnišnico na preglede.

Zmagovalec etape in skupno vodilni Geraint Thomas pa je o dogodku povedal: "Bil sem za Nibalijem, toda nisem videl, da bi zadel koga od gledalcev. Zapeljal sem čez njegovo zadnje kolo in se rešil. Ni lepo videti padca, verjetno bi se Nibali boril za etapno zmago, če ne bi padel. K sreči smo dobro."

Značke: kolesarstvo, tour, nibali

Članki iz rubrike