franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 03.02.2024 21:27:31

Pomlajena slovenska vrsta klonila s Hrvati

Luka Vovk
Slovenska futsalska reprezentance je na pripravljalni tekmi v Štorah tesno izgubila proti Hrvaški z 1:2.

Edini gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili že v torek ob 17.30 v Podčetrtku.

Hrvaška se pripravlja na dodatne kvalifikacije za letošnje svetovno prvenstvo, Slovenija pa je z mislimi že pri kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2026.

Selektor Tomislav Horvat je pomladil vrsto, zavoljo poškodb so manjkali Nejc Hozjan, Jure Suban, Nejc Berzelak, Tilen Gajser, odsotna sta bila tudi Igor Osredkar in Matej Fideršek.

Pred začetkom tekme je Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal in član izvršnega odbora NZS, trem igralcem - Teu Turku, Žigi Čehu in Denisu Totoškoviću - izročil priznanja za 50. odigrano tekmo v dresu članske reprezentance.



Hrvaška je 33 sekund pred koncem polčasa povedla po strelu Josipa Jurline. Gostje so zadeli po izgubljeni žogi Slovenije na hrvaški polovici. Sledil je hiter protinapad, pri čemer je levji delež opravil Antonio Sekulić, ki je na drugi vratnici našel Jurlino.

Gosti so prednost povišali v 28. minuti, ko so izvedli hiter protinapad, ki ga je z atraktivnim strelom zaključil Niko Vukmir. Odgovor Slovenije je bil hiter, za zadetek priključka je minuto kasneje poskrbel Bukovec.

Po levi strani je preigraval Max Vesel, ki je zmogel še toliko moči, da je podal do Bukovca, ki je s peto atraktivno spravil žogo v hrvaško mrežo. Rezultat se do konca kljub nekaj lepim priložnostim ni več spremenil.

Hrvaško reprezentanco vodi selektor Marinko Mavrović, njegov pomočnik pa je Kujtim Morina, trener Dobovca, aktualnega državnega prvaka Slovenije.

Članki iz rubrike