Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.09.2017 20:48:50

Rossija ne bo v Aragoniji

Moštvo Yamaha je sporočilo, da njihov dirkaški zvezdnik razreda motoGP Valentino Rossi ne bo nastopil na dirki v Alcanizu. Poškodovani Italijan je sicer upal, da bo na VN Aragonije morda že lahko dirkal, toda Yamaha je danes sporočila, da ga bo zamenjal Michael van der Mark.

Rossi se je poškodoval pred desetimi dnevi po padcu z motorjem za enduro. Zlomljeno nogo so mu utrdili z vijaki in oporo, po zdravniških nasvetih bi moral počivati vsaj en mesec, a je Rossi takoj napovedal, da bo poskušal čas okrevanja skrajšati, kot željo pa nakazal nastop že na dirki v Alcanizu čez 13 dni.

Zdaj je jasno, da se ti načrti en bodo uresničili. Yamaha je sporočila, da Rossi sicer dobro okreva in da ni nobenih zapletov, toda nanj računajo šele na dirki v japonskem Motegiju v začetku oktobra.



Na zadnji dirki v Misanu, ki je za Rossija domač teren, ga v ekipi Yamahe ni zamenjal nihče, tokrat so se Japonci odločili za rezervo. Na Rossijev motor bo sedel Yamahin dirkač razreda superbike van der Mark. Ta bo tako prvič v karieri vozil na dirki elitnega razreda motoGP. Zmagovalec treh preizkušenj vzdržljivostnega SP v Suzuki sicer ima nekaj malega izkušenj s SP, leta 2010 je vozil na sedmih dirkah takratnega razreda do 125 ccm, leto pozneje pa na domači dirki v Assnu v razredu moto2.

"Vesel sem, da so mi ponudili priložnost. Še nikoli nisem bil na motorju za motoGP, zato bo zame to povsem nova izkušnja. Zavedam se, da ne bo lahko, saj bom prišel na dirko brez testiranj ali treningov. Vseeno pa verjamem, da bom lahko kar največ iztržil iz te izjemne priložnosti," je bil povabila na dirko vesel nizozemski dirkač.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike