SVETOVNI PRVAK

Tim Gajser: Brez očeta ne bi bil tu, kjer sem

ue
4. 9. 2016, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tim Gajser je v manj kot eni sezoni izpolnil cilj, o katerem je po lanski le sanjal, a ga je z odličnimi predstavami celotno sezono 2016 vse bolj uresničeval in dosegel največji uspeh slovenskega moto športa.

Oče Bogomir je njegov trener, serviser, psiholog ...

S četrtim in drugim mestom v obeh vožnjah dirke v Charlottu oziroma skupno drugim mestom na predzadnji dirki svetovnega prvenstva motokrosa v razredu MXGP ima zdaj 693 točk oziroma nedosegljivih 90 točk več od najbližjega tekmeca, Italijana Tonyja Cairolija ter si je tako že zagotovil naslov svetovnega prvaka.

"Prva vožnja je bila zelo težka, veliko sem razmišljal o prvenstvu. Nisem bil sproščen, kar se je opazilo v sami vožnji. Potem, ko sem po prvi vožnji osvojil naslov svetovnega prvaka, pa je pritisk pred drugo vožnjo izginil. V drugi vožnji sem po napaki izgubil ritem in se nisem boril za zmago, raje sem se zadovoljil z drugim mestom. Rad bi se zahvalil vsem v ekipi HRC in v ekipi Honda Gariboldi, navijačem, posebno pa seveda moji družini, dekletu in očetu, brez katerega ne bi bil tu, kjer sem," je po izjemnem uspehu dejal Gajser.

Nikola Miljković

Predsednik Avto moto zveze Slovenije Anton Breznik je ob Gajserjevem zgodovinskem uspehu povedal: "V AMZS smo izjemno ponosni, hkrati pa počaščeni, da smo del Timove zgodbe o uspehu. Z neizmerno predanostjo, trdim delom in srčnostjo je dokazal, da je na svetovni vrh mogoče ne le poseči, temveč ga tudi osvojiti. Čestitamo tudi njegovi družini in celotni ekipi, ki je vso sezono dihala z njim in ga podpirala. V AMZS se bomo trudili, da bomo vsem našim športnikom, ne le motokrosistom, zagotavljali čim boljše pogoje za delo ter s tem pripomogli, da se bomo takšnih in podobnih uspehov veselili tudi v prihodnje."