Dialog

Preverite, kdo je glavni vodnik v vašem življenju: Ego ali duh?

Claudia Andromedas, energijska raziskovalka in slikarka
21. 9. 2023, 16.15
Deli članek:

Dialog, ki je pred vami, verjetno poznate. Morda vam je celo tako domač, da ga imate za svojega. A pogovor med duhom in egom ni le vaš …

AdobeStock
Pogovor med duhom in egom ni le vaš…

Le težko bi našli koga, ki temu pogovoru še ni prisluhnil. In hkrati sprejel odločitev, koga bo vzel za vodnika. Kdo pa skozi življenje vodi vas?

EGO: Joči, kajti preteklost je bila veliko boljša in lepša ...
DUH: Preteklost ne obstaja. To so samo sanje in iluzije tvojega deljenega uma. Resničnost je ta trenutek.

EGO: Pripravi se, da dosežeš svoje sanje. Stabiliziraj svoje objektive. Garaj. Bori se. Žrtvuj se. Imeti moraš veliko več kot drugi.
DUH: Ni večje želje in lepšega cilja kot osvoboditi se vseh želja in iluzij tega sveta ... ter biti to, kar v resnici si!

EGO: Brani svoja verovanja. Ne dovoli, da imajo drugi prav.
DUH: Edino verovanje, ki je realno, je, da so vsa tvoja verovanja iluzije, da so irealna. Ne obstaja nič, kar bi moral braniti, kajti to, kar doživljaš na tem svetu, so velike iluzije.

EGO: Drugi so krivi za tvoje težave, za tvoje stanje in vse tvoje probleme.
DUH: Življenje je samo odsev vsega, kar človek nosi v sebi. Zato ne popravljaj odseva – ogledala –, temveč sebe, da bo odsev drugačen, boljši, lepši ...

EGO: Trudi se, bori se, prizadevaj si, da boš najboljši in zmeraj prvi.
DUH: Ni niti boljšega niti slabšega. Vse, kar želiš biti, si že. Odstrani vse tančice in spoznaj, kdo v resnici si.

EGO: Ščiti in brani, kar imaš, tudi s krvjo in orožjem. Če ne braniš, lahko vse izgubiš. Če te napadejo, se brani in napadi nazaj.
DUH: Če ščitiš in trepetaš za to, kar imaš, boš vse izgubil. Če nesebično deliš in daješ, boš imel še več.

EGO: Obstaja nekdo, ki te bo ljubil na najbolj poseben način.
DUH: Ljubezen ne pozna posebnih ljudi in posebne ljubezni. Nihče zunaj tebe ti ne more dati tega, kar si moraš dati sam: ljubezni do samega sebe. Resnična ljubezen nima stopenj. Je – ali pa ni – ljubezen.

EGO: Žrtvuj se za druge, da boš prišel v nebesa. Tam te čaka nagrada za tvoje trpljenje. Bodi tiho in ponižno trpi.
DUH: Nebesa so v tebi, nebesa so stanje tvoje zavesti. Vse žrtvovanje za druge je samo plačevanje podzavestne krivde, ki jo nosiš v sebi. Kadar se žrtvuješ za druge in ob tem trpiš, ne deluješ iz ljubezni, temveč iz krivde.

EGO: Trpljenje je nujno, če želiš priti v raj, v nebesa. Trpi, nagrada pride.
DUH: Trpljenje se pojavi, kadar ego noče popustiti, kadar noče izpustiti vezanosti na navade, delo, ljudi, stvari, prepričanja in vsa verovanja, ki jih je ustvaril omejen človeški um. Bolj ko se ego upira, večje je človekovo trpljenje.

EGO: Obožuj svoje telo. Občuduj svoj telesni videz. Fotografiraj se, glej se, razkazuj svoj obraz, svoje telo ... bodi privlačen in zapeljiv.
DUH: Nisi telo. Telo je samo škatla, v kateri prebivaš ti – ki si duh, esenca večnosti in popolnosti. Resnična ljubezen se ne nanaša na obliko, temveč na vsebino.

EGO: Imaš ves čas na tem svetu za osebni razvoj, evolucijo in eksperimentiranje ...
DUH: Kar je popolno in izoblikovano, ne potrebuje nobene evolucije. Evolucija so sanje in iluzije tvojega ega. Si brezčasen, obstajaš večno v večnosti. Duh je bil, je in bo zmeraj popoln.

EGO: Bolezen je neizogibna, smrt je nujna. To je tvoja usoda.
DUH: Bolezen obstaja samo v deljenem človeškem umu, v resnici ne obstaja. Prav tako tudi smrt ni resnična. Je iluzija, zmotno prepričanje, omejena paradigma človeškega uma. Duh ni bil nikoli rojen, zato ne more umreti.
Življenje je večno, brez začetka in konca. Življenje, ki ga človek sprejema s svojimi petimi čutili na Zemlji, je iluzija.

EGO: Nikoli ne boš dovolj dober, vedno bo kdo boljši od tebe.
DUH: Ni boljših niti slabših. Vsakdo je edinstven, vsakdo v sebi nosi najvišje božanske odlike, sposobnosti in vrline. Od človeka pa je odvisno, kaj bo odprl v sebi in kaj bo uporabljal. Zaloga je neskončna, kajti duh je neomejen in neskončen.

EGO: Vse tiste, ki delajo slabo, je treba prekleti, kaznovati in obsoditi.
DUH: Vse, kar človek obsoja, vse prekletstvo, ki ga pošlje drugemu človeku, vselej pritegne nazaj nase. Greh, krivda in kazen ne prihajajo od boga, temveč od človeka in njegovega omejenega uma.

EGO: Z ljudmi je treba manipulirati. Treba je izkoristiti njihovo nevednost, naivnost in slepo vero. Treba jim je oprati možgane, da se doseže želeni cilj.
DUH: Ves nadzor in manipulacija sta odraz strahu. Strah je pomanjkanje zaupanja. Ničesar resničnega ne moreš izgubiti. Nič, kar je zunaj tebe, ni tvoje.
Tvoji so luč, ljubezen, mir, moč, inteligenca, modrost ... To je tvoje in to je v tebi. Nič drugega ti v resnici ne pripada. Samo kar je v tebi, je resnično in ti pripada. Kraljestvo luči in ljubezni je v tebi. Bodi svoboden, nič na tem svetu ni tvoja last.

EGO: Če daš, kar imaš, boš izgubil, boš ostal brez ...
DUH: Le če daješ, ohranjaš to, kar imaš. Dajanje odpre vrata sprejemanju. Dajanje množi in blagoslavlja tudi tebe. Česar nočeš dati, to boš za zmeraj izgubil. Kadar daješ, pravzaprav sprejemaš.