Boginja devica

Mlada luna v devici je pravi čas za poseben magični ritual

Tanaaz, Neja Kralj
14. 9. 2023, 16.11
Deli članek:

V noči s 14. na 15. september nas ob 3. uri in 40 minut z neba pozdravlja mlada luna, tokrat v astrološkem znamenju device.

AdobeStock
Čeprav energije mlade lune v devici niso posebej intenzivne, se vseeno lahko počutimo nekoliko zmedeni.

Posebnost tokratne mlade lune je kar šest velikih retrogradnih planetov.

Močna retrogradna energija pod mlado luno nas lahko potegne vase in v preteklost, nas prisili, da analiziramo stvari in zagotovimo, da popolnoma razumemo, kje smo bili in kje smo trenutno, preden gremo naprej.

Ker toliko planetov potuje retrogradno, se nam lahko zdi, da so se življenje ali določene dejavnosti popolnoma ustavile. Morda je težko iti naprej ali težko vedeti, kako spremeniti dinamiko.

PRIPRAVA NA SPREMEMBE

Ta mlada luna je zadnja pred enakonočjem in pred začetkom sezone mrkov, kar pomeni, da postavlja temelje za spremembe, ki bodo neizbežne. Medtem ko bomo še vedno močno čutili stagnacijo zaradi vse retrogradne dejavnosti, luna deluje kot točka preobrata, osvetljuje pot, ki nam pomaga pri osvobajanju od starega.

Medtem ko se bodo spreminjajoče se energije razkrivale počasi, se nam bo morda zdelo dobrodošlo olajšanje, če bomo za trenutek obstali ali stagnirali. Če si vzamemo ta čas, se lahko počutimo bolj prilagojene in odprte za novo situacijo, ki se nam obeta.
Devica je prizemljeno zemeljsko znamenje, ki ga predstavlja boginja Devica, simbol celovitosti, notranje božanskosti in suverenosti. Boginja Devica, ki vlada devici, ni navezana na nikogar, odgovorna je za svoje življenje in popolnoma povezana z božansko močjo, ki živi v njej.

Energije boginje Device lahko uporabimo, da se spomnimo, da je vse, kar potrebujemo, že znotraj nas. Ne glede na to, kaj se zgodi, boginja Devica ve, da bo vse v redu. Ve, da bo našla moč, modrost in znanje, da premaga vse, kar ji pride na pot.

TRENUTNO KOZMIČNO NEBO

Uran, planet prebujenja in sprememb, je aktiven in energijam dodaja plast nestabilnosti. Kadarkoli je Uran močan, se lahko počutimo nekoliko vznemirjene ali negotove glede prihodnosti. Ta negotovost bo sčasoma sprožila prebujenje, vendar obstaja velika verjetnost, da še ne bomo mogli občutiti popolne prisotnosti teh prebujajočih se energij.

Skupaj z Uranom je aktiven in retrograden tudi Neptun, planet sanj in iluzij. Prisotnost Neptuna nam lahko ustvari malo megle, vendar nas bo tudi vodila, da prisluhnemo svoji notranji modrosti. Če ne razumemo ali ne moremo razumeti svojega zunanjega sveta, je pravi čas, da gremo vase in prečistimo svoj notranji svet.

Merkur, ki je glasnik bogov, svojo retrogradno pot konča le dan po vrhuncu nove lune, zato bodite pozorni na sporočila, ki jih prejmete ob novi luni, imajo še poseben pomen.

MAGIČNI RITUAL

Ritual za mlado luno v devici je posebna priložnost za povezovanje s svojo notranjo naravo, postavljanje ciljev in čiščenje svojega uma in okolja.

Potrebujete:

•  belo svečo (ali svečo v barvi device, ki je svetlo modra ali pastelno rumena)
•  kadilnico in kadilo (kot je kadilo iz sivke ali sandalovine)
•  majhen čistilni kristal, kot sta ametist ali jaspis
•  pisalo in list papirja
•  majhno posodo z vodo

Koraki:

1. Priprava prostora

Najdite mirno mesto, kjer vas nihče ne bo motil. Prižgite svečo in kadilo. Kadilo bo očistilo prostor in pomagalo pri vzpostavitvi duhovnega vzdušja.

2. Sprostitev

Sedite udobno ter nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Vizualizirajte, kako se sproščate in osredotočate na sedanji trenutek. To je čas, da se povežete s svojim notranjim jazom.

3. Pisanje ciljev

Na kos papirja napišite svoje cilje, želje in namere za naslednji lunarni cikel. Bodite natančni in iskreni glede tega, kaj si želite doseči.

4. Čiščenje uma

Medtem ko zapisujete cilje, si predstavljajte, kako iz svojega uma izpuščate vse negativne misli, dvome in strahove.

5. Čiščenje kristala

Držite kristal v roki in ga meditativno prečistite. Predstavljajte si, kako se v kristalu nabirajo vsi negativni vplivi, ki ste jih izpustili iz svojega uma. Nato kristal sperite pod tekočo vodo, da ga očistite.

6. Voda in simbolika

Dvignite majhno posodo z vodo in jo postavite blizu sveče. Voda v posodi simbolizira čistost in jasnost. Vizualizirajte, kako se vsi vaši cilji in želje uresničijo tako čisto in jasno kot voda v posodi.

7. Zaključek

Zahvalite se univerzumu za podporo in kos papirja, na katerem so zapisani vaši cilji, položite blizu sveče. Nato papir zakurite s svečo in pustite, da gori. Ko se ogenj ugasne, vaši cilji »letijo« v vesolje. Počasi nekajkrat vdihnite in izdihnite, da se umirite. Zaključite s hvaležnostjo, in če želite, pustite kadilo, da še naprej gori.

Ne pozabite, da je ključnega pomena, da ritual izvajate s spoštovanjem in iskrenostjo ter da verjamete v moč svojih ciljev.