Družinske travme

V najbolj težkih časih nas angeli podpirajo najmočneje

Nataša Ožir Žurej, angelska in družinska terapevtka ter jasnovidka
10. 6. 2023, 14.00
Deli članek:

V zadnjih letih se srečujemo s številnimi okoliščinami, ki močno vplivajo na družinsko dogajanje, a obenem je vse več angelske podpore.

AdobeStock
Dovolj je, da podporo angelov opazi le en družinski član, in vrata rešitev se odprejo.

Ko družina preživlja težavnejše obdobje, je najteže opaziti lepe energije ter ohraniti vero in zaupanje, da se bo vse dobro izšlo. Vsak izreden dogodek v družini prinaša možnosti in podporo, da prekinete družinsko karmo, da odprete vrata angelom in dušam, svoji popolni svetlobni formi iz pete dimenzije zlate dobe.
Konflikti, izguba osebe, ločitev ... Kateri angeli so takrat prisotni? Kako jih opaziti? Kako lahko iz vsakega težkega položaja naredite najlepše zase in za družinske člane?

SLOVO DRUŽINSKEGA ČLANA
Močan čustven dogodek ob slovesu spremlja ogromno angelov. Angeli prehoda odprejo pot poljem miru. Globina čustev odpira srce za blagoslove in zdravilno energijo angelov, zato si ob umirajočem in za žalovanje pozneje vzemite čas. Angeli iskrenosti odpirajo in vzdržujejo tok energije, da proces slovesa lepo steče in gre duša lažje skozi prehod.
V trenutkih slovesa je prostor samo za čisto resnico in iskrenost. Zadnja priložnost, da odpadejo maske in zadrege med dvema ter se rešijo tistega, kar je bilo potisnjene pod preprogo.
Angeli resnice pomagajo sprostiti in sprejeti vse, kar je med vami in umirajočo osebo. Spomnite se, kaj bi želeli iskreno povedati. Kaj vam je bilo všeč? Zakaj jo cenimo in spoštujemo? Za kaj bi se ji želeli zahvaliti?
Kako pomagati drug drugemu?
Angeli odkritosti ponujajo odlično priložnost, da se drug drugemu pokažete takšni, kot ste. Ranljivi, čustveni, prizadeti, žalostni … Soočanje z resnico pomiri in zdravi. Vse, kar se zgodi v prvih dneh po smrti, je dragoceno, vsaka drobna in iskrena gesta v tem času šteje veliko več kot sicer.
Opazite angele razumevanja, bližine, ljubezni, miru.
Bodite pozorni na občutek miru, globoke tišine … To so polja miru. Začutite jih zdaj. Zaprite oči in opazujte, kaj vzbudijo v vas.
Če so v žalovanje vključeni otroci, skupaj naredite knjigo spominov. Prilepite vanjo fotografije, ki jih sami izberejo. Pogovarjajte se ob fotografijah, spodbudite otroke, da zapišejo ali narišejo najlepše trenutke, ki se jih spomnijo. Naj poimenujejo lastnosti oseb, poiščite in zapišite vsakdanje stvari. Kaj so radi jedli, počeli, kuhali, katera barva jim je bila všeč ... Dovolite otrokom, da se sami spomnijo. To jim bo omogočilo preiti skozi različne faze žalovanja in preboleti dogodek. Enako lahko naredite sami. Rišite in pišite svoje občutke. Izrazite jih. Pogovarjajte se o njih.
Angeli čakajo zgolj na trenutek, da jih opazite.
Slovo bližnje osebe je dogodek, v katerem vsak zraste v širše zavedanje življenja.

PARTNERSKA LOČITEV
Ločitev družini prinese popolnoma nove okoliščine. Prepiri, nesoglasja, očitki, manipulacije, zmeda in žalost ... so del procesa, iz katerega vam angeli pomagajo, ko se usmerite v najboljšo mogočo rešitev za vse vpletene.
V ozadju so angeli moči – skrivajo se za jezo. Prinašajo moč narediti, kar je prav. Jezo sproži prepričanje, da niste dobili, kar ste si želeli in predstavljali, da bi morali. V ozadju so angeli ljubezni, zakriti z žalostjo. Ko izpustite jezo in potrebo po boju za premoč, spoznate, da vas je vendarle združila ljubezen. Potem pridejo angeli soočanja z realnostjo. Sprva niso najbolj zaželeni, a na koncu vam prinašajo olajšanje in odprejo moč za najboljše spremembe.
Namesto jeze, ker partnerica ali partner ni izpolnil naših pričakovanj, angeli spoznanj prinašajo ideje in rešitve, iskrenost do sebe in drugega. Družina nastane z rojstvom otroka. Ima svoj steber svetlobe, kjer vas družinski angeli vedno povezujejo v ljubezni, sodelovanju, moči, zadovoljstvu in izpolnjevanju osebnih dušnih načrtov.
Z angeli preteklosti potujte nazaj po časovnici vajinega odnosa. Pokažite otrokom fotografije, na katerih ste se imeli dobro. Prepoznavajte, kaj vas je družilo, da nazadnje jasneje vidite, kaj vas razdružuje.
Močno prisotni so angeli, ki čuvajo otroke. Povabite jih v celotno zgodbo. Ločitev je priložnost zbližanja, novega spoštovanja in razumevanja. Ko si partnerja dovolita prepoznati, da je to priložnost za boljše življenje in odnose med vami vsemi, ostaneta dobra sodelavca v skrbi in negi otrok. Ali pa dobra prijatelja. Ali pa se preprosto razideta v veri, da sta drug drugemu dala najboljše.
Kako si partnerja pomagata začutiti svojo podporo?
Preprosta vaja sprosti napetosti in vas vsak dan vrača v vaš osebni svetlobni steber. Potrebujete miren prostor in deset minut časa. Zaprite oči in povabite svojo svetlobo, angele, dušo ... Vzemite si nekaj minut in začutite pomoč, ki se odpre. Povabite partnerjevo dušo in se priklonite z namenom, da vrnete vse, kar ni vašega, ter vzamete vse, kar je vašega, nazaj. Sprostite glavo, roke, da prosto padejo navzdol. Dihajte v popek ter počakajte nekaj vdihov in izdihov. Ko se dvignete, počakajte nekaj trenutkov in čutite novo stanje. Vajo izvajajte redno v tistem obdobju, ko morate razčistiti katerikoli odnos in sprejeti angelsko pomoč.

ŠE DRUGI TEŽKI TRENUTKI

Finančne stiske – angeli: odpiranja, ljubezni, obilja, sprostitve, spoznanj, zbranosti in akcije.

Depresivna stanja – angeli: moči, sprejemanja sebe, ljubezni do sebe, življenja, gibanja in narave.

Zdravstvene težave – angeli: čustev, turkiznega zdravljenja, spoznanj, stika z dušo, zdravljenja.