Astrovodič

Ne rinite z glavo skozi, raje spoznajte svoje antitalente

Neja Kralj
8. 6. 2023, 13.10
Posodobljeno: 8. 6. 2023, 13.14
Deli članek:

Dostikrat slišimo rek, da kdo rine z glavo skozi zid. Če bi poznal lastnosti svojega astrološkega znamenja, tega verjetno ne bi počel.

AdobeStock
Dobro je vedeti, za kaj ni vredno tratiti časa.

Dobre lastnosti in sposobnosti, ki nam jih dodeli nebesno znamenje, po navadi kar poznamo.
Kaj je tisto, kar nam zaradi astroloških značilnosti ne bo šlo od rok, pa je prav tako dobro vedeti, saj je čas preveč dragocen, da bi ga tratili za nekaj, kar je že vnaprej obsojeno na neuspeh.
Katerim dejavnostim naj se posamezna astrološka znamenja torej na daleč izognejo?

OVEN
Vse, kar je mirno in brez velikih izzivov, ni za ovna. Kjer ni akcije, je za ovna enako, kot če ne bi bilo zraka. Posle, v katerih ni dinamike, je bolje zavrniti že vnaprej, sploh se jih ne bi lotil. Prav tako se oven ne bo dobro odrezal v nalogah, pri katerih rezultati niso vidni takoj.

BIK
Hitrost je nekaj, česar biki v bistvu sploh ne razumejo. Če so prisiljeni delati v časovni naglici, jih bo ta onesposobila ali pripeljala do norosti. Prav tako bik ne vidi prav nobenega smisla v delu, pri katerem je vnaprej jasno, da za svoj prispevek ne bo bogato nagrajen.

DVOJČKA
Če dvojček samo zasluti, da bo neko delo dolgotrajno ali pa bo od njega zahtevalo temeljitost in natančnost, verjetno odvihra stran. Tudi kadar gre za projekte, pri katerih je delo samostojno, bo pogorel – brez živahnosti in komunikacije ne more ne živeti ne delati.

RAK
Če v tistem, kar počne, ni srčnosti in človeške topline, bo rak povsem odpovedal. Pa ne gre le za mehanična oziroma tehnična dela, še bolj ga prizadenejo hladni odnosi med sodelavci, groba borba za položaje ali visoko zastavljeni cilji, ki jih je treba do določenega roka brezkompromisno doseči.

LEV
Kakršnokoli je že delo, za leva je najpomembnejše, da se dogaja vsem na očeh, saj se le tako počuti v središču. Služba v institucijah zaprtega tipa, kot so bolnišnice, zapori ali laboratoriji, je zanj nočna mora. Uspehov tudi ne more doseči pri delu, ki ga ne navdaja s strastjo.

DEVICA
Če je v naravi dela, da se stvari posplošujejo in se rezultati ne merijo natančno, bo devico to ubilo. V duši so perfekcionisti in pač ne morejo funkcionirati, ne da bi se zapletali v vsako malenkost, jo preučili in poskušali izboljšati. Tega, da njihov analitični duh ni vedno in povsod cenjen, ne razumejo.

TEHTNICA
Če je delo grobo ali umazano, bo tehtnici spodneslo tla pod nogami. Če bi morala delovati agresivno, pa je to zanjo pogubno, ker ne prenese konfliktov. Poleg tega za tehtnice niso primerne službe, kjer so projekti samostojni – prisegajo pač na ekipni duh in sodelovanje.

ŠKORPIJON
Če v delu ni izziva in vsaj malo provokacije, je to zanje kot neslana jed. Če zapadejo v rutino, jih njena sivina ubija. Na srečo imajo sposobnost, da v vsako stvar vnesejo dinamiko in razburljivost, morda celo skrivnostnost – ki jo potem herojsko rešijo in naredijo vtis na druge.

STRELEC
Če v delu ni globine, širine, dolžine in višine, bo strelca uničilo. Vse štiri dimenzije so zanj nujne, da lahko predvidi dolgoročni razvoj in vse možnosti zavojev na poti, ki je pred njim in po kateri veselo stopa. Če možnosti ovinkov ni in če ne čuti svobode, obstane na mestu.

KOZOROG
Resnica je, da so kozorogi sposobni opraviti vsakršno, še tako težaško ali psihično zahtevno delo, a le pod enim pogojem: pred seboj morajo imeti možnost napredovanja. Če možnosti, da bi ambicije lahko uresničil, ne vidi, bo pri delu sicer vztrajal, ga tudi vestno opravljal, a trpel.

VODNAR
Če se bo ukvarjal s čimerkoli konvencionalnim, bo brcnil v temo. V njihovi naravi je, da nujno potrebujejo novosti in čim več nepredvidljivosti. So pa na srečo vodnarji spretni in sposobni v ustaljene prakse uvajati nove izzive, ki so plod njihove lastne domišljije, in tako preprečiti dolgočasje.

RIBI
Vsako delo, ki zahteva natančnost in strogost, bo ribo uničilo. Pokopala jih bo tudi dejavnost, v kateri ne morejo izražati in uporabljati svoje domišljije. V poslu, ki je enoličen, bodo ribe ves čas na robu joka, lahko zapadejo celo v depresijo.

Vsako delo je za nekoga lahko užitek, ki bi ga doživljal znova in znova, za drugega pa trpljenje, ki ga lahko izmuči do te mere, da mu nakoplje bolezni.